Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός - Επιδεινώθηκε η υγεία του, δηλώνει ο δικηγόρος του.

Για 25η ημέρα συνεχίζει σήμερα Πέμπτη την απεργία πείνας, που πραγματοποιεί από τις 10 Νοέμβρη, ο Νίκος Ρωμανός, διεκδικώντας το δικαίωμα που έχει ως κρατούμενος για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο ΤΕΙ Πειραιά.

Μιλώντας χθες και σήμερα σε ΜΜΕ, ο συνήγορος του Ρωμανού,Φραγκίσκος Ραγκούσης,δήλωσε ότι η υγεία του νεαρού κρατούμενου παρουσίασε επιδείνωση από χθες το βράδυ και πλέον υπάρχει η σκέψη να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγχαρητήριες επιστολές του ΑΚΕΛ για την εκλογή του Ταμπαρέ Βάσκεζ στην Προεδρία της Ουρουγουάης.


Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε σήμερα συγχαρητήριες επιστολές προς το «Πλατύ Μέτωπο» (Frente Amplio) και τον Πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουρουγουάης, Βικτόριο Κασαρτέγι για την εκλογή του Ταμπαρέ Βάσκεζ στην Προεδρία της Ουρουγουάης καθώς και για τα επιτυχή αποτελέσματα στις Γενικές εκλογές της χώρας. (Το Κ.Κ. Ουρουγουάης κατέρχεται στις εκλογές μέσα από το ψηφοδέλτιο του πολιτικού μετώπου Frente Amplio). Το κύριο μέρος των επιστολών προς το Frente Amplio και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουρουγουάης:

Για την υπόθεση Ρωμανού.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Καθόλου τυχαία και καθόλου «απερίσκεπτη» δεν είναι η τακτική της κυβέρνησης στην υπόθεση του καταδικασμένου για ληστεία Ν.Ρωμανού. Όπως καθόλου τυχαία και καθόλου «απερίσκεπτη» δεν ήταν η κίνηση των κυβερνώντων πριν από 1,5 χρόνο να δώσουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης των συλληφθέντων στην Κοζάνη.
    Κάθε άλλο παρά της διέφυγε, τότε, το γεγονός ότι θα ερχόταν στο φως η αγριότητα των υπηρεσιών καταστολής και οι μέθοδοι λιντζαρίσματος που ακολουθούν. Αυτό ακριβώς ήθελε!

ΚΚΕ(μ-λ) : Κάτω η φασιστικοποίηση και η κρατική τρομοκρατία! Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ!
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!

Κάτω η φασιστικοποίηση και η κρατική τρομοκρατία!
Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες!
Στενάζει ο λαός και η νεολαία της χώρας. Οι ιμπεριαλιστές της τρόικας πιέζουν κάθε τόσο για νέα αντιλαϊκά μέτρα, για μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού, για πλήρη ισοπέδωση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων, για το χτύπημα των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών.