Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Ψηφίζουμε – Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού», το μήνυμα της εκδήλωσης της ΚΝΕ, με ομιλητή των Γ. Πρωτούλη

«Ψηφίζουμε – Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Όχι στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων» το μήνυμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας.
 
Η αίθουσα ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας γέμισε ασφυκτικά, καθώς πήραν μέρος στην εκδήλωση της ΚΝΕ νέοι άνεργοι, σπουδαστές στη μαθητεία και στην κατάρτιση, εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα απασχόλησης.

ΚΚΕ: Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας και Ελλήνων ομογενών.

 Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής έθεσε το θέμα των απειλών και των διώξεων σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας και Ελλήνων ομογενών από την Ουκρανική κυβέρνηση και τους Ουκρανούς ναζιστές.



Συγκεκριμένα αναφέρει: «Υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες για τρομοκρατικές απειλές και διώξεις σε βάρος μειονοτήτων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων ομογενών.

Μήνυμα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Πετρό Σιμονένκο προς τους συντρόφους του στο Κόμμα.

 ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ,ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Μήνυμα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Πετρό Σιμονένκο προς τους συντρόφους του στο Κόμμα:

Αγαπητοί σύντροφοι κομμουνιστές!

Απευθύνομαι σ’ εσάς σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές στην ιστορία της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων των τελευταίων τριών μηνών χύθηκε αίμα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Απειλήθηκε η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η ίδια η ύπαρξή της ως ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος.

Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Ουκρανία.

 Δίνουμε στη δημοσιότητα Κοινή Ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, που συντάχθηκε από το ΚΚΕ και το Γερμανικό ΚΚ και την οποία υπογράφουν μέχρι στιγμής τα παρακάτω 21 κόμματα. 


Ακολουθεί η ανακοίνωση.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, δεν αποτελούν «νίκη της δημοκρατίας», δήθεν των «επαναστατών», όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά μια επικίνδυνη εξέλιξη, πρώτα απ' όλα για τον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας.