Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ:Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.



Τα  στοιχεία που δημοσιοποίησε  η ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας δείχνουν το μεγάλο μακελειό που γίνεται. Ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες.     
Οι άνεργοι εμφανίζονται αυξημένοι τον Αύγουστο του 2011  σε σχέση με τον αντίστοιχο μηνά πέρυσι κατά 295.000. Συνολικά 908.000, που ανέρχεται σε ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας 18,4% από 12,2 τον Αύγουστο του 2010. Αξίζει να σημειωθεί,ότι τον Αύγουστο διαχρονικά τα ποσοστά ανεργίας είναι τα χαμηλότερα του έτους, λόγω ανόδου της τουριστικής δραστηριότητας.

Το βρώμικο 11.Η συνεργασία του νεοδεξιού ΠΑ.ΣΟ.Κ με τη δεξιά Ν.Δ και το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ.Μήνυμα του Red Star.

.

11 - 11 - 11
Ο 11ος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ,είναι αρχηγός πολιτικού πραξικοπήματος ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ.


Οι Πασόκοι πολιτικάντηδες που έβγαζαν και βγάζουν ακόμα γλώσσα ,μιλώντας για το βρώμικο 89 , καλά είναι να το βουλώσουν και να μην ξαναβγάλουν άχνα.Εδώ θα είμαστε και θα τους ξεμπροστιάζουμε.Ακούς κύριε Χυτήρη ; Τηλέμαχε Χυτήρη , είσαι συνεργάτης με φασίστες,ρατσιστές και εθνικιστές.Μην τολμήσεις εσύ και άλλοι άθλιοι σοσιαλφασίστες σύντροφοι σου να ρίξετε λάσπη στην αριστερά και στο Κ.Κ.Ε.Μην τολμήσεις Τηλέμαχε, γιατί θα είμαι εδώ να σε ξεβρακώσω διαδικτυακά ,εσένα και τους αλήτες συντρόφους σου.

Η «μαύρη σκιά» της κυβέρνησης Παπαδήμου

Η συμμετοχή του κόμματος του κυρίου Καρατζαφέρη στη νέα ελληνική κυβέρνηση, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογράφων με την γερμανική Bild να αφιερώνει τον περισσότερο χώρο αλλά και τους πιο βαρείς χαρακτηρισμούς. Η BILD στο άρθρο με τίτλο «Η Σκοτεινή σκιά στην κυβέρνηση Παπαδήμου- ο αντισημίτης Καρατζαφέρης» αναφέρει ότι η κυβέρνηση υποστηρίζεται από τους Σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ), τους Συντηρητικούς  (ΝΔ) και το αμφιλεγόμενο κόμμα ΛΑΟΣ. «Είναι η πρώτη φορά,-επισημαίνει η εφημερίδα-  μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974, που  ένα δεξιό εθνικιστικό κόμμα συμμετέχει στην εξουσία.  
Magnify Image
Ειδική αναφορά γίνεται στην υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη για τον οποίο σημειώνει ότι κατάγεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής χούντας και μακροχρόνια συντάσσεται με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν στη Γαλλία. Χαρακτηριστική δε, είναι η κεντρική φωτό του θέματος με τον καλοχτενισμένο κύριο Βορίδη.

ΠΑΜΕ:Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


                                                        

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας
            Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στηρίζεται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. – Καρατζαφέρη. Είναι η πρώτη βιομηχανία που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι χαλυβουργοί έδωσαν περήφανη απάντηση ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.


Χέρι-χέρι πορεύονται πλέον και επισήμως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ, καταστρατηγώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο κάθε έννοια λαϊκής εντολής. Η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου θα κληθεί να ολοκληρώσει όσα καταστροφικά έπραξε για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το μνημονιακό μπλοκ της τριμερούς συγκυβέρνησης, με επικεφαλής τραπεζίτες και με τις ευλογίες των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης και του εγχώριου καπιταλισμού, θα συνεχίσει μια πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και θα σπρώχνει διαρκώς περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και των ιδεολογικών απογόνων του Μεταξά.


Η κυβέρνηση  του μαύρου μετώπου, που το σχηματισμό της απαιτούσαν εδώ και καιρό η ΕΕ, οι τραπεζίτες, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και τα άλλα τμήματα των μονοπωλίων, είναι γεγονός. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Λ. Παπαδήμος: οι τραπεζίτες και τυπικά στην κυβέρνηση


Του Τάκη Γιαννόπουλου


Ο ΓΑΠ στο –εκτός τόπου και χρόνου– αποχαιρετιστήριο διάγγελμά του προς τον λαό ανέφερε ότι πέτυχε να μπουν «οι άνθρωποι πάνω από τις αγορές». Και πρότεινε για πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο ένα κατεξοχήν στέλεχος των τραπεζών και των αγορών.

Τον Λ.Παπαδήμο που όποια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική των τελευταίων 25 χρόνων και να κοιτάξουμε θα τον βρούμε από πίσω:

- Το 1985 όταν ξεκίναγε η πολιτική λιτότητας Α. Παπανδρέου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΗ.Κ.ΚΙ : με πραξικόπημα καταλύουν τη Δημοκρατία.



ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με πραξικόπημα καταλύουν τη δημοκρατία και την «Ελληνική Δημοκρατία» ως Κράτος
Ένα ολόκληρο έθνος αφού πρώτα αφοπλίστηκε με το ΕΥΡΩ και την Ο.Ν.Ε. και αφού επί μια διετία κατασυκοφαντείται και διασύρεται  διεθνώς από την ίδια την πολιτική του ηγεσία, εκβιάζεται τώρα για να προσφερθεί ως βορά στα σκλαβοπάζαρα της Παγκοσμιοποίησης και των «αγορών». Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αυτό ακριβώς το έργο έρχεται να επιτελέσει!

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τη νέα κυβέρνηση.



Ούτε μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πριν ακόμη η κυβέρνηση ανασυνταχθεί, πριν κάνει τις πρώτες ενέργειες, πρέπει να βρει το λαό στο πόδι. Υπάρχουν συγκεκριμένα άμεσα προβλήματα π.χ. να καταργηθούν τα χαράτσια, άμεσα προβλήματα που έχουν σχέση με τους φόρους, τον φόρο αλληλεγγύης, με τον αυξημένο ΦΠΑ, με τις σχολικές επιτροπές των σχολείων που είναι χωρίς χρήματα, με τις φοιτητικές εστίες που αύριο κλείνουν, δεν υπάρχουν χρήματα στα πανεπιστήμια, πουθενά, για να τις τροφοδοτήσουν.
Επομένως τα προβλήματα είναι άμεσα και πρέπει να υπάρχουν διεκδικήσεις παντού.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ: Συγκέντρωση χτες στα Γιάννενα.


«Κάτω η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία, εμπρός λαέ για τη λαϊκή εξουσία», «Καμία αναμονή, καμία ανοχή και ετούτη η κυβέρνηση είναι εχθρική», ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα της χθεσινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στα Γιάννενα, με τα οποία οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης απάντησαν αγωνιστικά μαζί με τους κομμουνιστές στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου. Στη συγκέντρωση μίλησε η Φωτεινή Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ταυτόχρονα, πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικό είναι το παρακάτω πρόγραμμα εκδηλώσεων και εξορμήσεων:
Σήμερα Παρασκευή
  • Η ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου στις Αρχάνες διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στο καφενείο «Μαρκοδημητράκη», στην πλατεία των Αρχανών.

Στον Πειραιά όπου ιδρύθηκε το τιμημένο ΚΚΕ.Την Κυριακή 20 Νοέμβρη θα γίνει ο δεύτερος ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ για μαθητές Γυμνασίου.


Το κτίριο που ιδρύθηκε το ΚΚΕ στον Πειραιά
Αφιερωμένος στην Οχτωβριανή Επανάσταση και την ίδρυση του ΚΚΕ είναι ο δεύτερος ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ που θα γίνει την Κυριακή 20 Νοέμβρη στον Πειραιά. «Μελετάμε την Ιστορία μας, γινόμαστε πιο ικανοί στην πάλη για το σοσιαλισμό», τονίζει η ΚΝΕ και οι ιστορικοί περίπατοι που διοργανώνει έρχονται να στηρίξουν ακριβώς αυτό, να φέρουν μικρότερες ηλικίες σε επαφή με την Ιστορία και τους αγώνες του λαού. Οι περίπατοι που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου κυρίως, ξεκίνησαν με την επίσκεψη στα κρατητήρια της Γκεστάπο στην οδό Κοραή στα τέλη Οκτώβρη, μία εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το ραντεβού για όσους προσέλθουν στον επόμενο περίπατο είναι στις 10.30 π.μ. στο σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά. Πρώτη στάση θα γίνει στα Γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, όπου θα γίνει εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση.

ΕΡΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA :Οι χρεοκοπημένοι στην εξουσία- ο λαός στους δρόμους!


Δεν πληρώνουμε την χρεοκοπία τους με την ζωή μας!
Κάτω η πρασινογάλαζη κυβέρνηση ανδρεικέλων της τρόικας, των τραπεζιτών και της Μέρκελ!


Γενική πολιτική απεργία διαρκείας! Εργατική εξουσία!
Παπανδρέου και Σαμαράς διέπραξαν πραξικόπημα στο Μέγαρο Μαξίμου κατ’ εντολήν των Βρυξελλών, της Μέρκελ, του Σαρκοζύ και των διεθνών τοκογλύφων. Χωρίς καμιά νομιμοποίηση από τον λαό, μια μειοψηφία δύο δυσφημισμένων κομμάτων που ακόμα και οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν το πολύ 37% (22% ο ένας και λιγότερο από 15% ο άλλος) ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μια Βουλή που δεν αντιπροσωπεύει τίποτα από τους συσχετισμούς του καιρού των εκλογών του 2009 και τη λαϊκή βούληση.

Ο μαχόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει και τη νέα κυβέρνηση των τραπεζών και των νέων μνημονίων.



Όλη η εξουσία στους τραπεζίτες, στους σύγχρονους τοκογλύφους – τις τράπεζες και απ’ ευθείας στο κεφάλαιο και τους ανθρώπους του,χωρίς περιττές διαμεσολαβήσεις από πολιτικούς και εκλεγμένους. Η δικτατορία των αγορών, της ΕΕ, των ανελέητων μνημονίων και των συμφερόντων των μεγιστάνων του πλούτου (του 1%) ξεπροβάλλει αποκρουστικά γυμνή, με το διορισμό του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώραςΠρόκειται για πρωθυπουργό που έρχεται με στολή εκστρατείας, για να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού (του 99%).