Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση της ALCO για την Β’ Αθηνών για το THEPAPER.GR.Σημαντική πτώση για ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,Ν.Δ.και ΔΗ.ΑΡΙ.Ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε.στο 7 % (8,2 % χωρίς τους αναποφάσιστους) από 5,4 % που είχε στις εκλογές του Ιουνίου 2012.


Καμπανάκι κινδύνου για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε στη Β’ Αθήνας για λογαριασμό του thepaper.gr.


Και τούτο διότι τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν μεγάλη πτώση στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ παράλληλα φαίνεται πως μεγάλο ποσοστό των πολιτών παραμένει αναποφάσιστο για το κόμμα που θα επιλέξει σε περίπτωση εκλογών.
Τα δύο κόμματα υστερούν κατά πολύ των ποσοστών που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει την μικρότερη φθορά, η ΔΗΜΑΡ χάνει σχεδόν την μισή της δύναμη, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζουν τα ποσοστά του ΚΚΕ (πλέον είναι τέταρτο κόμμα) και της Χρυσής Αυγής που «εκτοξεύεται» από το 6,3% στο… 11,2%.

Μαζική και δυναμική η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα !


ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ, ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



Μαζική και δυναμική η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των αγωνιστικών δυνάμεων στο Σύνταγμα, στέλνοντας μήνυμα ότι αυτή η απεργιακή μάχη, που δόθηκε δυναμικά, ακούραστα και παλικαρίσια από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή και σχολείο, πρέπει να αξιοποιηθεί ως αφετηρία νέων δυναμικών, μαζικών και μαχητικών αγώνων ενάντια στη σημερινή επιθετικότητα. Δόθηκε περήφανη απάντηση στα μονοπώλια, που συντρίβουν τη ζωή τους.

Πρωτομαγιά 2013: Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 81 πόλεις !


Συγκεντρώσεις σε 81 πόλεις


Αθήνα, 10.30 π.μ., Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

1η Μάη 1944: Στον τοίχο της Καισαριανής.Γράφει στον Ριζοσπάστη ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Tο φιρμάνι των Γερμανών δημοσιεύτηκε στις 30 του Απρίλη:


«...Την 27.4.44 κομμουνιστικαί συμμορίαι παρά τους Μολάους κατόπιν μιας ενέδρας επιθέσεως εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν στρατηγόν και τρεις συνοδούς του (...) Ως αντίποινα θα εκτελεστούν: 1) Ο τυφεκισμός 200 κομμουνιστών την 1.5.1944. 2) Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάων προς Σπάρτην...».