Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Σταθερή υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης- Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας



Με αφορμή τη συμπλήρωση την 1η Γενάρη της 53ης επετείου από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα, η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας το παρακάτω μήνυμα:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Με την ευκαιρία της 53ης επετείου από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης απευθύνουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα, στο λαό και τη νεολαία της Κούβας θερμό συντροφικό χαιρετισμό.
Η επανάσταση και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα αποτελεί γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας και παράδειγμα για τους λαούς που βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και τα νέα μέτρα



Η κυβέρνηση Παπαδήμου επαναφέρει τα εκβιαστικά διλήμματα για την επιστροφή στη δραχμή στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει το λαό για την υλοποίηση των ήδη ψηφισθέντων, αλλά και την ψήφιση νέων μέτρων μνημονιακής βαρβαρότητας.
Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι ληστρικοί φόροι, αλλά και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελούν μια πρόγευση για τη συνέχιση της επίθεσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Όλοι στην Απεργία ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.



Όλοι στην Απεργία ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.


Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, νέοι-ες,

Όλοι και όλες στην παναττική πανεργατική απεργία στις 17 Γενάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11πμ.
Να «νεκρώσουμε» κάθε τόπο δουλειάς σε όλο το λεκανοπέδιο, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου.
Να ξεπεράσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμους της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

ΣΥN: Αυτό που βλέπουν όλοι οι Έλληνες, το παραβλέπει ο Παπούλιας



Οξεία κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ασκεί ο ΣΥΝ, μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τού κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Παπούλια την Πρωτοχρονιά, ότι γίνεται πόλεμος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι «ο κύριος και βασικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του» και προσθέτει ότι «δεν συνάδουν με το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας τέτοιου είδους πολιτικές δηλώσεις».

To ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για διψήφιο ποσοστό με τον ΓΑΠ αρχηγό-Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφήνουν να διαρρεύσει στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Παπανδρέου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ -NEWSBOMB.GR

Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος και αναζητείται τρόπος να μεθοδευτεί η παραμονή του.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν ήδη φτάσει στα στρατόπεδα των διαδόχων, οι οποίοι προετοιμάζουν ήδη την αντίδρασή τους.
Όπως όλα δείχνουν η αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται προ των πυλών, αφού ήδη το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου πέφτει συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας να εμφανίζεται τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο ακόμα σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ιταλία- Κινδύνους αύξησης των κοινωνικών εντάσεων βλέπουν τα συνδικάτα

  
Η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο, σε δηλώσεις της τονίζει ότι "τους επόμενους μήνες υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος να αυξηθούν οι κοινωνικές εντάσεις".
   
Σύμφωνα με την Καμούσσο "με την πάροδο των μηνών, η οικονομική ύφεση θα πλήξει τα εισοδήματα των πολιτών, με σκληρές συνέπειες στον τομέα της απασχόλησης. Ο κίνδυνος να αυξηθεί η κοινωνική σύγκρουση, παράλληλα με την αύξηση των ανισοτήτων, είναι, όντως, πραγματικός".