Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.Από το μπλογκ της Προλεταριακής Σημαίας.


Κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει το κλείσιμο 8 νοσοκομείων Πανελλαδικά (5 σε Αθήνα Αμαλία Φλέμιγκ, Πολυκλινική, Πατησίων, Σπηλιοπούλειο, Αγ. Βαρβάρα και 3 σε Θεσσαλονίκη: Παναγία, Δερματολογικό και Χρονίων παθήσεων) μαζί με το Ινστιτούτο Νοσημάτων θώρακος στην Αθήνα.



Θ’ ακολουθήσει 2ο κύμα κλεισιμάτων δεκάδων νοσοκομείων στην επαρχία (έχει προαναγγελθεί) και 3ο κύμα νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αισχρός αντικομμουνιστής ο Πασόκος υφυπουργός παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, κατηγόρησε το ΚΚΕ για την πώληση του 902.Άμεση η αντίδραση του Θανάση Παφίλη.

Τις δηλώσεις του Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑ.ΣΟ.Κ) αποδοκίμασε μέχρι και ο συνάδελφος του στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, Δημήτρης Κρεμαστινός.


Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο κ. Κεδίκογλου, με αφορμή τη στάση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ένα κόμμα που πούλησε σε “οφ σορ” τον 902 και απέλυσε εργαζομένους.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Παφίλη, ο οποίος αντέτεινε ότι το ΚΚΕ πούλησε τον 902 για να πληρώσει τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτηρίζοντας αισχρό τον κ. Κεδίκογλου.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη νέα σχολική χρονιά και την υποβάθμιση της Παιδείας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΝΕ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο» που προωθούν. 
Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι τα σχολεία πρέπει να γίνουν κέντρα ενημέρωσης και αγώνα ενάντια στο νέο σχολείο, στα αντιλαϊκά μέτρα που βασανίζουν εμάς και τις οικογένειές μας, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία συναποφασίζουν την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σχόλιο του KKE για το πρωτογενές πλεόνασμα και τη λήψη νέων μέτρων.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Ο στόχος για «πρωτογενές πλεόνασμα» που αναμασά η κυβέρνηση, όπως και ο στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης με νέο «κούρεμα» που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης.

Γερμανία: Συνελήφθη νεαρός δεξιός εξτρεμιστής που ετοίμαζε επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων του.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός δεξιού εξτρεμιστή ηλικίας 23 ετών που φέρεται να σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, στην οποία θα τοποθετούσε εκρηκτικά σε ένα αεροπλάνο-μινιατούρα.


Foto: Jörg Scheibe

Ο συλληφθείς φέρεται να υποκίνησε έναν άλλον άνδρα, 42 ετών, να κατασκευάσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και την εισαγγελία της Στουτγάρδης.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ριζοσπάστη : Να 'τανε το '21...

Ο μεν κύριος Βενιζέλος, ο συγκυβερνήτης του κ. Σαμαρά, είναι αυτός που σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει:

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο από την τρόικα» (δηλώσεις από βήματος Βουλής, 21/9/2011)...
*
Ο δε κύριος Παπανδρέου είναι αυτός που σχετικά νωρίς, ήδη από το 1999, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, δήλωνε:

Ολόκληρη η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον Τύπο της Κυριακής.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα 


Υπάρχει η αίσθηση ότι ξεκινάει ένα «καυτό» φθινόπωρο με πολλά ανοικτά μέτωπα, στην Οικονομία  (φόροι, βιωσιμότητα χρέους), στην Κοινωνία (κινητικότητα, απολύσεις), αλλά και στη διεθνή σκηνή, στη γειτονιά μας, με την κρίση στη Συρία. Εκτιμάτε ότι αυτό το καυτό φθινόπωρο μπορεί να προοιωνίζεται πολιτικές εξελίξεις;