Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Διαμάντω Μανωλάκου: Οι εργαζόμενοι να σκεφτούν την επόμενη μέρα.

Διαμάντω Μανωλάκου υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά

«Οι εργαζόμενοι, πηγαίνοντας προς την κάλπη, να σκεφτούν ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα μνημόνια διαρκείας, η ανεργία, οι μισθοί πείνας, οι απώλειες από το λαϊκό εισόδημα». Με τα λόγια αυτά, ηΔιαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Β' Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους των τεχνικών συνεργείων του Δήμου Νίκαιας να βγάλουν πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν τη δική τους φωνή μέσα κι έξω από τη Βουλή, τη διεκδίκηση και την πάλη.

Συνέντευξη του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Unsere Zeit», του Γερμανικού ΚΚ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα οδηγούν σε κοινοβουλευτικές εκλογές στις 25/1. Πως θα κινηθεί το ΚΚΕ στον προεκλογικό αγώνα; Θα μπορέσει το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει με επιτυχία την αναμενόμενη πόλωση γύρω από το υποτιθέμενο σενάριο «υπέρ» και «κατά» της ΕΕ;


Η πόλωση που περιγράφεται (για την ΕΕ) δεν είναι η αναμενόμενη, μιας και τα δύο βασικά κόμματα, που διεκδικούν να συγκροτήσουν την επόμενη κυβέρνηση (η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ) «πίνουν νερό στο όνομα» της ΕΕ. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, έχει απερίφραστα δηλώσει: «ανήκουμε στη Δύση, σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Παρίσι, επίθεση στην Charlie Hebdo. Ο αληθινός δράστης είναι ο ιμπεριαλισμός!

προδημοσίευση από την Προλεταριακή Σημαία που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.

Η ανθρωποσφαγή που εκτυλίχθηκε το πρωινό της Τετάρτης 7 του Γενάρη στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στην οδό Νικολά Απέρ στο κέντρο του Παρισιού όσο αποτρόπαια είναι άλλο τόσο αναμενόμενη ήταν. Δράστες δυο νεαροί γάλλο-αλγερινοί αυτήν την φορά, από την μεγάλη δεξαμενή των νέων δίχως μέλλον, γάλλων και μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς που κυκλοφορούν με απόγνωση και μίσος στις λαϊκές γειτονιές του Παρισιού και άλλων πόλεων. Μια δεξαμενή από την οποία έπαψε προ πολλού να αναζωογονείται η αριστερά και στην οποία ψαρεύουν με επιτυχία οι φασίστες κάθε κοπής, οι αντιδραστικοί τζιχαντιστές και κάθε λογής οπισθοδρομικές δυνάμεις που αναφύονται συνεχώς τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης!

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης

Η ελπίδα στους αγώνες
ενάντια στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
και την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ

Η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Γενάρη είναι το αποτέλεσμα της από καιρού διαφαινόμενης δυσκολίας του ντόπιου πολιτικού συστήματος να προωθήσει τα νέα, ακόμη πιο βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Έχοντας στείλει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στην απόλυτη εκμετάλλευση, καθώς και χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση, το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό καλείται από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές να εντείνει ακόμη περισσότερο αυτήν τη βάρβαρη πολιτική και συγχρόνως να ευθυγραμμιστεί με τους αντικρουόμενους στόχους των ιμπεριαλιστών στον άγριο, ανταγωνισμό τους για ένα νέο μοίρασμα των αγορών. Οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, αλλά και στην Ουκρανία, ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους πολιτικούς εκπροσώπους της ντόπιας άρχουσας τάξης, τους δημιουργούν κι άλλα αδιέξοδα, που έρχονται να προστεθούν στην αδυναμία τους να συγκροτήσουν μια πειστική, εναλλακτική πρόταση διαχείρισης και ελέγχου των λαϊκών αντιστάσεων.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας ! ΚΚΕ ψηφίζουμε, ψήφο δεν χαρίζουμε !

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2015
ΑΤΤΙΚΗ

Β΄ ΑΘΗΝΑΣ



1. Κουτσούμπας Δημήτριος, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
2. Ανδρουλιδάκης Μανώλης, μουσικοσυνθέτης
3. Αράπη Βίκυ, φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗ.Κ.ΚΙ, συνεργαζόμενη
4. Αυγερινού Αφροδίτη, αρχιτέκτονας μέλος Τομεακής Επιτροπής Κατασκευών
5. Αυγέρος Θεόδωρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος Κεντρικής διοίκησης
ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ
6. Βήττος Βασίλης, συνδικαλιστής ΕΛΤΑ, Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων
7. Βορτελινός Μπάμπης, συνδικαλιστής ΟΤΑ
8. Βρεττός Άγγελος, δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Σμύρνης
9. Γεωργιάδου Εύη, μηχανικός
10. Γεωργοπούλου Κανέλα, ιδιωτικός υπάλληλος, Αντιδήμαρχος Καισαριανής
11. Δάγκα Βιβή, Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω

ΠΑΣΟΚ :Επιδίωξη και η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον στόχο του το ΠΑΣΟΚ να αναδειχτεί σε τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Γενάρη ώστε να συνεχίσει να είναι ο «τρίτος πόλος» και ο «εγγυητής» της σταθερότητας της αστικής διακυβέρνησης, επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».


Στον απόηχο και της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα της Αντζελας Γκερέκου, προσπάθησε να παρουσιάσει κάποια δήθεν φιλολαϊκά μέτρα που πήρε η συγκυβέρνησή τους ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, υπερασπιζόμενος ακριβώς την πολιτική που σωρεύει νέα κέρδη στο κεφάλαιο, είπε πως η ΝΔ από «αντιμνημονιακό κόμμα» που ήταν έως το 2011, προσχώρησε τελικά στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ...

Η προσευχή ενός δαρμένου σκύλου.Γράφει ο Στάθης.

Η προσευχή ενός δαρμένου σκύλου

Βαρειά μέρα χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία, για πολλούς πένθιμη. Ο Wolinski είχε «μεγαλώσει» πολλούς, αναγνώστες και δημιουργούς - αυτός και ο Reiser απ’ τις σελίδες της «Βαβέλ» και του «Παραπέντε» καθώς κι άλλων περιοδικών, μας είχαν εξοικειώσει ήδη απ’ τη δεκαετία του ’80 με τη γαλλική (κι ευρύτερα την ευρωπαϊκή) αύρα της σάτιρας, των κόμικς και του χιούμορ - νεκρός o Wolinski, κάποιος φώναξε το όνομά του και τον εκτέλεσε. Περίεργη μέρα σήμερα, τι και πώς να το γράψεις - λίγες ώρες μετά, αντίποινα. Χτυπήθηκε ένα τζαμί σε γαλλικό έδαφος. Λίγες μέρες πιο πριν, ένα αυτόματο αεροπλάνο χωρίς πιλότο βομβάρδιζε έναν γάμο κάπου στο Αφγανιστάν, δεκαπέντε νεκροί, ανάμεσά τους η νύφη και επτά παιδιά...
Δαγκώνω το μολύβι μου. Το πρώτο που θέλει να αφανίσει ο φασισμός είναι η σκέψη. Δημιουργεί θέματα ταμπού (με την προπαγάνδα) κι επιβάλλει το μαύρο και το άσπρο (με τον φανατισμό).

Άθλια εκμετάλλευση του μεταναστευτικού ζητήματος από τον Αντώνη Σαμαρά. Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Με μια άθλια προσπάθεια ο Αντ. Σαμαράς, στην ομιλία στη Χαλκίδα, θέλησε να αξιοποιήσει το μακελειό στη Γαλλία για να φέρει στο προσκήνιο την ατζέντα περί παράνομης μετανάστευσης, ενισχύοντας συντηρητικά αντανακλαστικά.



Είπε χαρακτηριστικά: «Και βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη; Αλλάζουν τα πάντα. Με τον πιο - θα έλεγα - δυστυχώς δραματικό τρόπο. Στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ολάντ, έβγαλε προ ημερών το στρατό να περιπολεί στους δρόμους, για να αντιμετωπίσει χτυπήματα φανατικών.

Παύλος Ορκόπουλος : Ηθοποιός, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

 Συνήθως ανεβαίνω σε αυτό το βήμα και επικοινωνώ με τον κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες μέσα από μια άλλη ιδιότητα, και συνήθως η πλατεία είναι με σβηστά τα φώτα. Τώρα είναι ανοιχτά, φωτίζεται από αυτό το ταξικό προσκλητήριο και είναι όμορφη.   



Είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου πρότεινε το ΚΚΕ να συνεργαστώ για τρίτη φορά και με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του. Αποδέχθηκα. Γιατί; Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι γνωστή η δράση του Κόμματος εδώ κι έναν αιώνα τώρα. Η ζωή το έχει αποδείξει. Εμπιστεύομαι το ΚΚΕ και αυτό καλώ να το κάνουν και όλοι οι άλλοι που αισθάνονται σήμερα προδομένοι από τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Με ευθύνη της κυβέρνησης στερούνται την ψήφο τους οι γεννηθέντες το 1997 ! (100.000 σχεδόν νέοι και νέες). Η θέση του ΚΚΕ.

Με ευθύνη της κυβέρνησης στερούνται την ψήφο τους οι γεννηθέντες το 1997 !


Τον αποκλεισμό από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη των νέων εκλογέων που κανονικά θα ψήφιζαν για πρώτη φορά σε αυτές (δηλ. όλων των γεννηθέντων το 1997) επισημοποίησε χτες με ανακοίνωσή του ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μιχάλης Θεοχαρίδης. Πρόκειται για αποκλεισμό, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και με επίκληση προσχηματικών «νομικών αδυναμιών», περίπου 100.000 νέων ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασία.

Συλλυπητήρια επιστολή του ΑΚΕΛ για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα «Charlie Hebdo».

Συλλυπητήρια επιστολή του ΑΚΕΛ για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα «Charlie Hebdo» 



Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Γάλλο Πρέσβη στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent μεταφέροντας τα συλλυπητήρια του ΑΚΕΛ για την τρομοκρατική επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους της εφημερίδας «Charlie Hebdo» στο Παρίσι. Το κύριο μέρος της επιστολής ακολουθεί πιο κάτω: «Παρακαλώ μεταβιβάστε τα βαθειά συλλυπητήρια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και εμένα προσωπικά προς την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας και το γαλλικό λαό σχετικά με το τραγικό αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης ενάντια στην εφημερίδα «Charlie Hebdo».

Τα γκάλοπ και οι πραγματικές εκλογές.Γράφει ο Red Star.


Σχετικά με τα γκάλοπ το σχόλιο μου.

Red Star


Δεκάδες δημοσκοπήσεις θα συνεχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους στα ΜΜΕ. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως ανεξάρτητα από την αξιοπιστία τους ή όχι, έχει αποδειχτεί πως κάποιες φορές έχουν πέσει πολύ έξω.



Ακόμα και οι έρευνες μετά από την έξοδο στις κάλπες με δείγματα 20 και 30 φορές από των γκάλοπ έχουν πέσει έξω δραματικά και στην Ελλάδα και συτο εξωτερικό.

Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι δύσκολη υπόθεση και σας το λέει και υπογράφει κάποιος που έχει δουλέψει χρόνια στο χώρο αυτό.