Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Για τον κ.Στουρνάρα – στον… πληθυντικό.Το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο enikos.gr.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Ένα από τα πιο βαρετά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι να διαβάζεις προϋπολογισμούς. Όχι γιατί τους φτιάχνει ο κ.Στουρνάρας. Ανέκαθεν ήταν βαρετό ανάγνωσμα οι προϋπολογισμοί. Ταυτόχρονα, όμως, το χρησιμότερο από τα βαρετά πράγματα σε αυτό τον κόσμο είναι το διάβασμα των προϋπολογισμών του κράτους - ειδικά όταν τους φτιάχνει ο κ.Στουρνάρας. Εν ολίγοις: Διαβάζετε τους προϋπολογισμούς του κ.Στουρνάρα. Είναι βαρετό. Αλλά χρήσιμο.
Πάμε παρακάτω.
Ρωτήθηκε τη Δευτέρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο κ. Στουρνάρας πότε τέλος πάντων, εκτός από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, σε αυτό τον τόπο θα πληρώσουν κανένα φόρο και οι πολυεθνικές.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DIP.

 Ένα μέλος του DIP [Eπαναστατικό Eργατικό Kόμμα, μέλος της συντονιστικής επιτροπής για την επανίδρυση της Tέταρτης Διεθνούς - CRFI] και τέσσερα μέλη της αριστερής Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας συνελήφθησαν στην Tουρκία. 



Aυτή τη φορά οι συλλήψεις δεν γίνονται με κατηγορίες για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις αλλά για συμμετοχή στο μαζικό κίνημα εξέγερσης που πυροδότησαν τα γεγονότα της πλατείας Tαξίμ. Το μήνυμα των συντρόφων του DIP αναφέρει:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης.


 Τα μέτρα της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης, αλλά και τα ημίμετρα που προτείνουν άλλα κόμματα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και η «περιβόητη» διαπραγμάτευση αποτελούν κοροϊδία για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που βλέπουν ορατό το κίνδυνο να βγάλουν το χειμώνα χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

 ΚΚΕ: Ερώτηση για την κατάσταση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

 Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης και Σπύρος Χαλβατζής.


Αναλυτικά η Ερώτηση: 

46 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε.

 Σαράντα έξι χρόνια συμπληρώθηκαν χτες από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στη Βολιβία από τη CIA στις 9 Οκτώβρη του 1967 (είχε την προηγούμενη μέρα τραυματιστεί μετά από σκληρή μάχη στην περιοχή Λα Ιγιέρα και αιχμαλωτιστεί πριν εκτελεστεί εν ψυχρώ). 





Ήταν 39 χρόνων.