Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Η μέρα με τη νύχτα» οι προτάσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για τους ΕΒΕ ή τί δεν καταλαβαίνει η «Αυγή»; Από το 902.gr

 Όσο πιο γρήγορα σοσιαλδημοκρατικοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ και αποβάλλει ακόμα και εκείνες τις κορόνες που δημιουργούσαν μια ψευδαίσθηση ριζοσπαστισμού, τόσο πιο μεγάλη είναι η αγωνία του να αποδείξει ότι αυτά που προτείνει δεν είναι και τόσο διαφορετικά από αυτά που προτείνει το ΚΚΕ. 


Όμως, επειδή η πρόταση του ΚΚΕ απέχει από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όσο η ανατροπή από την ενσωμάτωση, δηλαδή έτη φωτός, η προσπάθεια αυτή τους οδηγεί ενίοτε σε αντιστοιχίσεις και παραλληλισμούς που αγγίζουν τα όρια της αστειότητας.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973-2013: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!
40 ΧΡΟΝΙΑ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ
Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας,
για τα 40 χρόνια απ΄το Νοέμβρη του ‘73
Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013,
12 το μεσημέρι,

στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 20

Νοέμβρης 1973. Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η κορύφωση της λαϊκής αντίστασης και πάλης για την ανατροπή της σιδηρόφρακτης, αμερικανοστήριχτης, στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας. Ήταν η κορύφωση του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, της λαϊκής-εργατικής πάλης ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξάρτησης.

Νοέμβρης 2013. Τέσσερις δεκαετίες μετά, τόσο οι στόχοι για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», όσο και οι πόθοι για μια Ελλάδα δημοκρατική, λεύτερη και ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του, παραμένουν ανεκπλήρωτοι αναζητώντας δικαίωση.

ΚΚ Φιλιππίνων
Οργή για την κυβέρνηση Ακίνο, κάλεσμα για διεθνή βοήθεια

Το ΚΚ Φιλιππίνων (ΚΚΦ) καλεί όλο τον φιλιππινέζικο λαό, και αυτούς που βρίσκονται στο εξωτερικό, να κινητοποιηθούν και να συγκεντρώσουν τα μεγαλύτερα δυνατά ποσά και εφόδια για τα θύματα του πρόσφατου υπερτυφώνα Yolanda (διεθνής ονομασία Haiyan).
Υπολογίζεται ότι εννέα εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 10% του πληθυσμού των Φιλιππίνων έχει υποστεί την οργή του τυφώνα που θεωρείται ο μεγαλύτερος στην καταγραμμένη ιστορία, και ο οποίος σάρωσε 36 απο τις 72 επαρχίες της χωρας. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι μικροί αγρότες, εργάτες γης, ψαράδες, ορεσίβιοι, εργάτες και άλλοι φτωχοί άνθρωποι που είναι και οι πιο ευάλωτοι στις φυσικές καταστροφές. . Μεγάλες εκτάσεις γης πλημμύρισαν με θαλασσινό νερό με αποτέλεσμα τεράστια καταστροφή υποδομών, σπιτιών, ιδιοκτησιών και καλλιεργήσιμης γης. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει σε αρκετές χιλιάδες.

Γερμανική "αριστερά" : Η Λίνκε «περνάει τις εξετάσεις»...

 Η Λίνκε «περνάει τις εξετάσεις»...


 Εδώ και αρκετό καιρό, ιδιαίτερα κατά το διάστημα πριν και μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη στη Γερμανία, το οπορτουνιστικό κόμμα της Λίνκε (Die Linke), συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ στο λεγόμενο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εκλιπαρούσε το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD για συνεργασία σε κεντρικό επίπεδο, μιας και σε τοπικό και περιφερειακό αυτή προχωράει εδώ και πολλά χρόνια σε βάρος των εργαζομένων.