Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Με αφορμή μια προκήρυξη

Με μια προκήρυξη 18 σελίδων ήρθαν οι "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις" να μας πουν ότι θέλουν να μας σώσουν από τους φασίστες!
Για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή, για μας αυτού του είδους οι πρακτικές το μόνο που μπορούν να κάνουν στο κίνημα είναι ζημιά και το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν ως προς το σύστημα δεν είναι να το τρομοκρατήσουν αλλά να το ενισχύσουν απέναντι στο λαό και το κίνημά του.
Είχαμε ξαναπεί μετά την δολοφονία των χρυσαυγιτών ότι η συζήτηση, τότε, για το ποιος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια έχει μεν μια αξία αλλά το ουσιαστικό είναι ότι τελικά σε αυτό που στοχεύει είναι το λαϊκό κίνημα και την αριστερά, οτιδήποτε κινείται κόντρα στις επιλογές του συστήματος. Όχι τόσο το λαϊκό κίνημα και την αριστερά που υπάρχουν, που ελάχιστα απειλούν τελικά το σύστημα, αλλά αυτά που θα προκύψουν εκφράζοντας την οργή του λαού η οποία είναι δεδομένη και δεν μπορεί να παραμένει βουβή για πολύ καιρό. Αντιστάσεις θα υπάρξουν, ο εργαζόμενος λαός θα βρει το τρόπο να ξεπεράσει τα σημερινά του πολιτικά, ιδεολογικά και κινηματικά βαρίδια, να οργανωθεί και να παλέψει επαναδιεκδικώντας αυτά που έχασε τα τελευταία χρόνια. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα χρόνια της κρίσης.

Διακηρυξη της Κεντρικης Επιτροπης του ΚΚΕ - 95 χρόνια αγώνες και θυσίες του ΚΚΕ: Διδασκόμαστε και συνεχίζουμε για το λαό, με στόχο το σοσιαλισμό.

 Σήμερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπλήρωσε 95 χρόνια από την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 23 Νοέμβρη του 1918 (4-10 Νοέμβρη με το παλιό ημερολόγιο), με την ονομασία Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ).


Με τη σημερινή γενέθλια ημέρα του, το ΚΚΕ μπαίνει σε μια συμβολική πενταετία, αυτή που οδηγεί στην επέτειο - σταθμό των 100 χρόνων του, το 2018.

Το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης που έχει απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό που υποφέρει:

TO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ στο ΠΡΙΝ.

   Τίποτα τελικά δεν θα μείνει όρθιο από το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. 


Αυτήν την αναπότρεπτη εξέλιξη τη συνειδητοποιούν σταδιακά ολοένα και περισσότεροι βουλευτές όλων των κομμάτων και προσαρμόζουν ανάλογα την πολιτική συμπεριφορά τους, επιλέγοντας και προτάσσοντας τακτικές προσωπικής πολιτικής επιβίωσης.