Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

25 Οκτώβρη (7 Νοέμβρη) 1917...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

 Σαν σήμερα, στις 25 Οκτώβρη (7 Νοέμβρη) του 1917 η ανθρωπότητα έκανε ένα βήμα μπροστά. 

«Έκανε»; Ναι, εμείς λέμε ότι έκανε. Κι αν κάποιοι θεωρούν «πρόχειρη» την απόδειξη που θα προσκομίσουμε, ας επιχειρήσουν να την αποδομήσουν: 

Αλήθεια, ό,τι κέρδισαν οι λαοί στην Ευρώπη και στον κόσμο μετά το 1917, δεν είχε την σφραγίδα της επιρροής που άσκησε στην πορεία των κοινωνιών η σοσιαλιστική επανάσταση στη Ρωσία; Ο,τι χάθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, δεν κουβαλάει πάνω του τη σφραγίδα της παλινόρθωσης του καπιταλισμού, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη; 

Κάτω η τρομοκρατία!
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

Η κυβέρνηση της εξαθλίωσης του λαού και της υποταγής στους ιμπεριαλιστές ξανακτύπησε. Αξημέρωτα με ΜΑΤ εισέβαλε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και το κλείδωσε με αλυσίδες και χειροπέδες, αφού έδιωξε με χημικά τους εργαζόμενους και όσους τους συμπαραστέκονταν. Δεν τους έχει απομείνει τίποτε άλλο, παρά μόνο η βία και η ανοικτή τρομοκρατία για να επιβάλουν την πολιτική τους . Μια πολιτική που υπηρετεί μια μικρή μειοψηφία, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους ξένους τοκογλύφους, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ποδοπατά τα δικαιώματα, την ζωή και την αξιοπρέπεια της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο.

Επέτειος σήμερα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

 Ενενήντα έξι χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση σήμερα 



(ο «Ρ» είχε αφιέρωμα στο κυριακάτικο φύλλο 3/11/2013). Ηταν το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός στον 20ό αιώνα. Ανοιξε το δρόμο για το πέρασμα της κοινωνικής εξέλιξης στην ανώτερη βαθμίδα της, το σοσιαλισμό, με προοπτική την αταξική κομμουνιστική κοινωνία.