Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.



Η μερική αναστολή λειτουργίας από 1.1.2012 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, είναι η κορυφή του παγόβουνου της δραματικής κατάστασης που επικρατεί σε μια σειρά δημόσιων νοσοκομείων.
Ενώ τα προβλήματα στο ΕΣΥ παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας από την εφαρμοζόμενη αντικοινωνική πολιτική, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως «Πόντιος Πιλάτος». Διαψεύδει, εξαγγέλλει, δεσμεύεται, μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού κάθε φορά που δημοσιοποιούνται ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, φάρμακα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

O Ρωσικός δορυφόρος στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών Meridian έπεσε στη Σιβηρία.



O ρωσικός δορυφόρος στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών Meridian έπεσε στη Σιβηρία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πέμπτη αποτυχία μέσα στο έτος. 


«Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες, μία βλάβη σημειώθηκε στον τρίτο όροφο του πυραύλου. Βάσει αυτού μπορούμε να πούμε ότι ο δορυφόρος έπεσε στο έδαφος της Σιβηρίας», ανέφερε μία πηγή της διαστημικής υπηρεσίας στο πρακτορείο Interfax.

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για την ατιμωρησία των εργοδοτών που αρνούνται να καταβάλλουν στους εργαζόμενους έγκαιρα το δώρο των Χριστουγέννων.



Η παράνομη και αντεργατική άρνηση εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα να καταβάλλουν στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων μέχρι προχθές 21/12 που έληγε η νόμιμη προθεσμία έχει πάρει πρωτοφανώς μαζικό χαρακτήρα.
Δυστυχώς αυτοί οι παρανομούντες εργοδότες μένουν ατιμώρητοι, παρότι η μη έγκαιρη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη συνιστά αδίκημα και διώκεται ποινικά και μάλιστα με αυτόφωρη διαδικασία.

Σχόλιο Γραφείο Τύπου του ΠΑ.ΜΕ. για τις δηλώσεις ΣΕΒ.



Οι δυσκολίες αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης αναγκάζουν τον ΣΕΒ να απαιτεί από το πολιτικό του προσωπικό (ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ) να πάρουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς χάσιμο χρόνου.
Διαφορετικά η Ελλάδα θα πεινάσει, δηλαδή θα χάσουν από το μπεζαχτά  τους κέρδη.
Ο ΣΕΒ ταυτίζει την Ελλάδα, με το συμφέρον του που είναι κέρδη – κέρδη – κέρδη.
Όσο για τον λαό έχει ήδη πεινάσει.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΛΟΥ: Αλυσοδεμένοι στο γκέτο του Μάνεση.



Στην πύλη του χαλυβουργείου στο Βελεστίνο οι νταλίκες μπαινοβγαίνουν χωρίς σταματημό όλο το 24ωρο. Μπαίνουν κουβαλώντας σκραπ και βγαίνουν μεταφέροντας μπιγιέτες (μεγάλα κομμάτια ανεπεξέργαστου χάλυβα) προς το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας, το ελασματουργείο που είναι στο Βόλο. Με το ξεκίνημα της απεργίας στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής μεταφέρθηκε στο Βόλο κι εκεί που η εταιρεία δήλωνε πως δεν υπάρχει δουλειά ούτε για 5ωρο, τώρα δουλεύουν φουλ και τα τρία 8ωρα, που για ορισμένες ειδικότητες φτάνουν και στο 12ωρο! Κατά το ουδέν κακό αμιγές καλού, οι εργάτες του Βόλου που αναγκάστηκαν να υπογράψουν 5ωρη δουλειά και μείωση μισθών, χάρη στην απεργία των συναδέλφων τους στον Ασπρόπυργο δουλεύουν ξανά 8ωρο.

H απεργία της Χαλυβουργίας είναι ο δρόμος της σωτηρίας ...ΕΔΩ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Το πρώτο μέρος του τίτλου της ανάρτησής μας είναι παρμένο από ένα πανό - ζωγραφιά που έφτιαξαν τα παιδιά της έκτης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου των Γλυκών Νερών που με την ιδιαίτερα συγκινητική παρουσία τους έδωσαν μια άλλη νότα στην εκδήλωση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το άνοιγμα εκ μέρους του βιβλιοπωλείου. Αμέσως μετά μπήκαν τα παιδιά μαζί με τη δασκάλα τους για να κάνουν την δική τους "κατάθεση ψυχής" όπως μας είπαν. Ευχαρίστησαν τους εργάτες για το πολύτιμο μάθημα που τους δίνουν και μετά διάβασαν ένα ένα τα συνθήματα και τα μηνύματα που έγραψαν στο κυριολεκτικά τεράστιο πανό - ζωγραφιά που έφτιαξαν. Το οποίο δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να το βγάλουμε σε μια ενιαία φωτογραφία. Στο τέλειωμα της παρουσίας τους διαβάστηκε το ποίημα που έγραψε για τους απεργούς ένας μαθητής. 
Το ποίημα του μαθητή, με κλικ στην εικόνα μπορείτε να το διαβάσετε
Ακολούθησε η συζήτηση. Από τους απεργούς ήταν ο Παναγιώτης Κατσαρός αν. γραμματέας του Δ.Σ. του σωματείου και ο Νικήτας Σταύρος εργάτης στο εργοστάσιο. Παρούσες ήταν και η γυναίκα του Παναγιώτη η Σοφία μαζί με την κόρη τους (ζητούμε συγγνώμη αλλά δεν συγκρατήσαμε το όνομά της). Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση συνδικαλιστές και από άλλους χώρους όπως από το Εθνικό Τυπογραφείο, το Αμαλία Φλέμινγκ, το 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ, το Θριάσιο νοσοκομείο καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοστασίων Χημικών Βιομηχανιών Μάκης Θεοχάρης.
Η συζήτηση στο γεμάτο χώρο του βιβλιοπωλείου ήταν ζεστή και ουσιαστική. Στάθηκε στον αγώνα που δίνουν οι εργάτες του εργοστασίου, στο πως και γιατί τον ξεκίνησαν και στην αποφασιστικότητά τους να τον συνεχίσουν. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης αλλά και η πρωτοφανής έκταση που έχει πάρει. 

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Ώρα να φεύγει η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου.



Ένα μήνα μετά τη συγκρότησή της η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» έχει αποδείξει ότι ο μόνος λόγος ύπαρξής της είναι το πέρασμα νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ όχι μόνο δεν πρέπει να παρατείνει το βίο της, αλλά όσο πιο γρήγορα πέσει τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους και το λαό.
Ζητούμενο δεν είναι μόνο η πτώση της κυβέρνησης τραπεζιτών και φασιστών, αλλά η ανατροπή συνολικά της κανιβαλικής επίθεσης κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με τον τσακωμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το χρόνο των εκλογών.



Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ούτε νοιάζονται ούτε τσακώνονται για το καλό του λαού. Αυτοί που επιδιώκουν να γίνουν τώρα οι εκλογές θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στην επόμενη κυβέρνηση και έχοντας νωπή λαϊκή εντολή να υπογράψουν τα νέα μνημόνια της χρεοκοπίας. Αυτοί που θέλουν πρώτα να παρθούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα επιδιώκουν ή να ξανασταθεί στα πόδια του το ΠΑΣΟΚ ή να διαμορφωθούν νέα σχήματα - αναχώματα της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης. Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει και τους μεν και τους δε και τον ΣΕΒ, είναι με ποιον τρόπο θα δέσουν το λαό για να εκτελέσουν τις τελευταίες κατακτήσεις του.

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού:Καμία αύξηση της στρατιωτικής θητείας.



Ο σχεδιασμός για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από την κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου, μετά από πρόταση του ΓΕΕΘΑ στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, αποτελεί άλλη μία πολιτική επιλογή καταστολής των δικαιωμάτων της νεολαίας.Ο στόχος τους είναι διπλός.
Απο τη μία, επιχειρείται η πλασματική μείωση της ανεργίας που καλπάζει και για τους νέους έχει αγγίξει το 44% και από την άλλη, η πειθάρχηση των νέων ανθρώπων σε συνθήκες συρρίκνωσης της δημοκρατίας και περιστολής των μορφωτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων. Μάλιστα, η πρόταση του Π. Ευθυμίου για 18μηνη στρατιωτική θητεία δίχνει περίτρανα τις προθέσεις των κυβερνώντων.

Λουτρό αίματος από συντονισμένες επιθέσεις στην Βαγδάτη.Τουλάχιστον 80 οι νεκροί.


 
Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων, που θύμισε έντονα μέρες από το πρόσφατο παρελθόν, συγκλόνισε, χθες, την ιρακινή πρωτεύουσα προκαλώντας πραγματικό λουτρό αίματος. Δεκαέξι βομβιστικές επιθέσεις - με παγιδευμένα αυτοκίνητα, με βόμβες τοποθετημένες στην άκρη δρόμων - εκ των οποίων η αιματηρότερη σημειώθηκαν στη συνοικία Καράντα όπου ανατινάχθηκε καμικάζι με παγιδευμένο ασθενοφόρο, έσεισαν 11 συνοικίες της Βαγδάτης, κυρίως σιιτικές αλλά και σουνιτικές, και άφησαν πίσω τους, ως πρώτο απολογισμό, 80 νεκρούς και τουλάχιστον 194 τραυματίες.