Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τα «καθαρά» χέρια των Ναζί- του Τάκη Γιαννόπουλου



του Τάκη Γιαννόπουλου


«Μπορεί να μας λένε ναζιστές, μπορεί να χαιρετάμε καμιά φορά έτσι (σημ: ναζιστικά) αλλά δεν μας είπαν κλέφτες ή λαμόγια γιατί τα χέρια μας είναι καθαρά» αναφώνησε ο φύρερ της συμμορίας Ν. Μιχαλολιάκος στην γιορτή νεολαίας της Χρυσής Αυγής στις 20/10.

Αποφεύγουμε τον πειρασμό να απαντήσουμε στο τι είναι χειρότερο να σε λένε, ναζί ή κλέφτη, γιατί στην περίπτωση της χρυσής αυγής ισχύουν και τα δύο.

Νέο γκάλοπ της Pulse RC για «Το Ποντίκι» δείχνει πτώση των κομμάτων που συγκυβερνούν και σημαντική άνοδο των νεοναζί.Με 9,5 % αναποφάσιστους, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προηγείται με 25,5 % και ακολουθεί η Ν.Δ. με 22 %.Στην έκτη θέση το Κ.Κ.Ε. με 5,5 % περνά την ΔΗ.ΑΡΙ. που αποσπά το 4,5 %.

Η εβδομαδιαία πολιτική-σατιρική-αποκαλυπτική εφημερίδα «Το Ποντίκι» κυκλοφορεί την Παρασκευή 2.11.2012 με δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία αποτυπώνει την αναδιάταξη της επιρροής των κομμάτων.

Η σημαντική Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις [1/11/2012]

Η εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα


«Οι μέρες που περνάμε περικλείουν γεγονότα κρίσιμης σημασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε μία μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού, όσο αφορά την στάση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απέναντι στα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Το παν εξαρτάται απ' την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στην 48ωρη απεργία που πρέπει να πάρει τον χαρακτήρα ενός μαζικού ξεσηκωμού. Αλίμονο δηλαδή αν ο λαός δεν αξιοποιήσει αυτές τις μέρες για να επιβάλλει ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ελπίδα την καταψήφιση των νέων μέτρων. Το θέμα βέβαια κρίνεται πριν απ' όλα έξω απ' τη Βουλή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 48η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ.


Όλοι στους δρόμους με τη δύναμη του δίκιου και της οργάνωσης!Στον εκβιασμό της κυβέρνησης «αντιλαϊκά μέτρα ή χάος», κάθε νέος και νέα να πάρει τα δικά του μέτρα για να τους κόψει το βήχα.


Χαώδης γίνεται η ζωή μας. Για να μπορούν οι ντόπιοι και οι ξένοι κεφαλαιοκράτες να γεμίζουν τα σεντούκια τους, με την πολιτική της κυβέρνησης που μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ καταδικάζουν το νέο κόσμο στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, τη δουλειά ήλιο με ήλιο και την ελαστική απασχόληση, τις απολύσεις κατά πως τους βολεύει, τη μόνιμη ανασφάλεια και την ανεργία.

Μεταφέρεται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η Πανελλαδική καμπάνια διάδοσης του Ριζοσπάστη λόγω της απεργίας από τις Ομοσπονδίες Τύπου.Γράφει ο Red Star.

4 Νοεμβρίου , αγοράζουμε,διαβάζουμε,διαδίδουμε τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη !



Ο Νοέμβριος ξεκίνησε χωρίς έκδοση εφημερίδων , και έτσι όλοι σημειώνουμε στο ημερολόγιο μας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου για να στείλουμε τον Κυριακάτικη έκδοση του Ριζοσπάστη στην κορυφή ! Ας μην αμελήσουμε αυτή την Κυριακή, βρέξει χιονίσει να αγοράσουμε 1 και 2  και  περισσότερα φύλλα της Κυριακάτικης Έκδοσης του Ριζοσπάστη ,που είναι πάντα πιο πλούσια σε θέματα και άρθρα.

Συνέχιση της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πολιτικής υπόσχονται οι υποψήφιοι πλανητάρχες.Άρθρο από τον Λαϊκό Δρόμο.


Συνέχιση της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πολιτικής υπόσχονται οι υποψήφιοι πλανητάρχες

 Ξεθωριασμένη υπήρξε η προεκλογική αναμέτρηση στις HΠA, συγκριτικά με την αντίστοιχη του 2008. H οικονομική κρίση δεν αφήνει περιθώρια για πολλές προεκλογικές υποσχέσεις και ελπίδες. Λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Nοέμβρη ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος Oμπάμα κινδυνεύει να χάσει το προβάδισμά του έναντι του αντιπάλου του Pόμνεϊ.

Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία. Να βουλιάξουν τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, οι πόλεις σε όλη την Ελλάδα. ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημενος, αυτος που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας λειτουργίας στο πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.



Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς τους!
Τρόικα, κεφαλαίο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Τιμή και ευθύνη για σένα είναι ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις.