Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος του μαύρου μετώπου ο Παντελής Καψής !



Ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής- ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ»- επιλέχθηκε από τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης συνεργασίας.

Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις των συμβούλων του πρωθυπουργού, επικεφαλής του οικονομικού του γραφείου ορίστηκε ο Γκίκας Χαρδούβελλης και του γραφείου στρατηγικού σχεδιασμού ο Γιώργος Παγουλάτος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.



ΑΘΗΝΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΜΟΥΣΕΙΟ και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΔΝΤ, ΕΕ 
Καμιά περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καμιά ανάσα στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, καμιά εκλογική αναμονή και αυταπάτη. Οι εκβιασμοί δεν περνούν! Με τη δύναμη του κινήματος θα επιβάλουμε την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή!
Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος! 

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»: Εντείνει τους εκβιασμούς η εργοδοσία.


Καταγγελία της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του ΕΚ Λάρισας

Σε σωρεία εκβιαστικών πρακτικών και παρεμβάσεων για τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων προχωρά η εργοδοσία της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», στη Λάρισα που, όπως η «ΤΥΡΑΣ» στα Τρίκαλα και η «ΡΟΔΟΠΗ» στην Ξάνθη, αλλά και άλλες επιχειρήσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, ανήκουν στους αδελφούς Σαράντη.
Αυτό κατήγγειλαν, σε χτεσινή τριμερή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λάρισας, οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος και Ποτών και του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας,υπογραμμίζοντας ότι η εργοδοσία με την απειλή της απόλυσης έστησε Ενωση Προσώπων προκειμένου να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση, έχοντας σκοπό τη ραγδαία μείωση των μισθών.

Ανακοίνωση – κάλεσμα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.Πανστρατιά στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ Να γίνει το νέο ξεκίνημα της λαϊκής αντεπίθεσης.



Κάτω η συγκυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας!
Έξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία!

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Η στυγνή εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, ο αυταρχισμός δεν πρέπει να γίνουν το παρόν και το μέλλον του λαού. Αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα η οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης, της δράσης και της αλληλεγγύης για την παρεμπόδιση και την ανατροπή των εξοντωτικών μέτρων της μαύρης συγκυβέρνησης και των συνεπειών της κρίσης.
Ο πόλεμος στην εργατική τάξη γίνεται όλο και πιο ανελέητος. Δεν υπάρχει τμήμα, δεν υπάρχει κλάδος που να μη βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανεργία, τη δραστική περικοπή μισθών, την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα: Επικίνδυνες νεοχουντικές εκδηλώσεις στη Σχολή Ευελπίδων



Η εκδήλωση αντιδημοκρατικών και νεοχουντικών φρονημάτων εκ μέρους ομάδας σπουδαστών της ΣΣΕ στις 17 Νοεμβρίου μετά το πέρας του επίσημου εορτασμού της επετείου φαίνεται να μην αποτελεί τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η ίδια ομάδα, με τον ίδιον επικεφαλής και με τα ίδια μηνύματα, παραβιάζει την πειθαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Την πρώτη φορά, στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, το γεγονός συγκαλύφθηκε. Τη δεύτερη φορά, στις 17 Νοεμβρίου δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν επιχειρήθηκε εκ νέου συγκάλυψη. Είναι αβέβαιο ποια θα ήταν ακριβώς η αντίδραση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων εάν δεν μεσολαβούσε η δημοσιογραφική αποκάλυψη δέκα ημέρες μετά.

Συγκεντρώσεις σε 73 πόλεις της χώρας Αθήνα: 11 π.μ., Ομόνοια Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου Πειραιάς: 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός.



  • Εμπρός για την επιτυχία της απεργίας! Ολες και όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!




  • Να γίνει η 1η Δεκέμβρη μια νέα αφετηρία για την εργατική - λαϊκή αντεπίθεση!




  • Στην εργοδοτική - κρατική τρομοκρατία απαντάμε με συνειδητή λαϊκή οργή.




  • Κάτω η συγκυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας!




  • Εξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία!





  • Αθήνα: 11 π.μ., Ομόνοια
    Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
    Πάτρα: 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου
    Πειραιάς: 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
    Νάουσα: 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου
    Κοζάνη: 10.30 π.μ., Πεζόδρομο
    Πτολεμαΐδα: 11 π.μ.μ., παλιό πάρκο
    Φλώρινα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

    ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ .Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ προειδοποιεί ότι αν ο Πούτιν κάνει εκλογική νοθεία ,η Ρωσία θα γίνει Αίγυπτος ! Τι λένε οι δημοσκοπήσεις. Γράφει ο Red Star.


    Ο ηγέτης των Ρώσων Κομμουνιστών Γκενάτι Ζιουγκάνοφ, προειδοποίησε ότι αν ο Ρωσικός λαός καταλάβει πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών είναι προϊόν νοθείας, μια λαϊκή εξέγερση αντίστοιχή με αυτή της Αιγύπτου θα μπορούσε να σαρώσει την χώρα.Και έφερε ως παράδειγμα τη σαρωτική νίκη Μουμπάρακ που ήταν αποτέλεσμα νοθείας και ώθησε τον λαό της Αιγύπτου σε εξέγερση.

    Η νίκη του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας  στις εκλογές της Κυριακής είναι δεδομένη, αλλά πολλοί φοβούνται ότι το καθεστώς Πούτιν θα νοθεύσει το αποτέλεσμα για να πάρει ξανά την πλειοψηφία των 2/3 της βουλής που θα του επιτρέπει να περνά τα κρίσιμα νομοσχέδια που θέλει.Το ζητούμενο είναι λοιπόν το ποσοστό που θα λάβει ο Πούτιν.


    Για άδικες εκλογές μιλάνε και τα υπόλοιπα κόμματα της Ρωσικής αντιπολίτευσης, που είναι εξαφανισμένα από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Πούτιν.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.



    «Δε μπορείς να συνδέεις τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με είσπραξη φόρων, επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό» έλεγε ο αμετροεπής τον Ιούνιο και νομοθέτησε αυτό το αδιανόητα ανάλγητο και παράλογο χαράτσι κατ΄εντολή της τρόικα το Σεπτέμβριο, με την πρόθυμη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και το χιλιοπαιγμένο «για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» που διαρκώς μειώνουν.

    «ΠΑΣΟΚ σκέτο» και «ΠΑΣΟΚ plus... πλιτς»- Του Νίκου Μπογιόπουλου.



    Διαδοχικές οι παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες, της κυρίας Α. Διαμαντοπούλου,
    αφενός για να δηλώσει πίστη στην κυβέρνηση Παπαδήμου,
    αφετέρου για να υποστηρίξει πως το ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: το... σκέτο ΠΑΣΟΚ) έσωσε τη χώρα,
    αλλά κυρίως για να περιγράψει τα σχέδιά της για το επόμενο ΠΑΣΟΚ, αυτό που θα 'ρθει μετά το «ΠΑΣΟΚ - σκέτο», και συγκεκριμένα το «ΠΑΣΟΚ... plus»!
    *
    Αυτό το όνομα (σ.σ.: «ΠΑΣΟΚ plus») έδωσε στις περί το ΠΑΣΟΚ «νέες πολιτικές δομές», που, όπως είπε η κυρία υπουργός, πρέπει να δημιουργηθούν, από ένα «δυναμικό κέντρο» σε σύμπραξη με την «υπεύθυνη Αριστερά»...

    Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 πμ .


    Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς

    1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ,
    ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 πμ


    Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

    Απεργούμε, γιατί δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της κυβέρνησης της τριμερούς μνημονιακής συνεργασίας των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ. Από την πρώτη στιγμή με τις αποφάσεις και τις πρακτικές απέδειξε ότι της δόθηκε από την τρόικα, τους τραπεζίτες και τις πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου καθαρή πολιτική εντολή για το διάστημα της θητείας της.

    Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ : Τώρα να καταδικαστούν και να απομονωθούν οι συνδικαλιστές των «κοινωνικών διαλόγων» και της υποταγής!




    Συναγερμός!
    Τώρα να καταδικαστούν και να απομονωθούν
    οι συνδικαλιστές των «κοινωνικών διαλόγων» και της υποταγής!

    Τη στιγμή που η Εργατική τάξη και οι λαοί της Ευρώπης οδηγούνται στην εξαθλίωση
    Τη στιγμή που ΕΕ, ΔΝΤ και κυβερνήσεις πατώντας στις αντεργατικές συνθήκες της Λισσαβόνας και του Μάαστριχτ τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα, ώστε τα κέρδη των καπιταλιστών να παραμένουν στα ύψη
    Τη στιγμή που οι καπιταλιστές στέλνουν εκατομμύρια στην ανεργία και στην ημιαπασχόληση
    Τη στιγμή που όλοι οι υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος, με δικαιολογία την κρίση, ζητάνε από τους εργαζόμενους νέες θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών

    ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ


    Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
    Ανακοίνωση μπροστά στη αυριανή πανελλαδική απεργία
     
     
    «ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ,
    Την 1η Δεκέμβρη συμμετέχουμε, μαζικά και δυναμικά, με τα πανό και τις σημαίες της ΠΑΣΥ, στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Στις πλατείες και στους δρόμους όλης της χώρας, διαδηλώνουμε μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας, τους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους. Ολοι μαζί ορθώνουμε ισχυρό τείχος στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

    Oργάνωση "Ξ" Νίκαιας - Πειραιά:Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Άρη



    Ο τομέας του Ξεκινήματος Πειραιά-Νίκαιας, οργανώνει και σας προσκαλεί σε προβολή του ντοκιμαντέρ "Άρης Βελουχιώτης - Το δίλημμα".

    Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκέμβρη στις 17:30 στο ρακάδικο "η μπιέλα" (Κορυτσάς 16 & Πέλλης, Βοτανικός. www.ftinapota.gr/places/rakadiko/mpiela).