Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα,στις «Ημέρες Ναζίμ Χικμέτ και Ειρήνης» του Δήμου Δικελί-1-2 Σεπτεμβρίου 2012.


Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την Ειρήνη»


Nâzım Hikmet

Ο πρόεδρος της Κ.Ο .του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα στις εκδηλώσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ» που πραγματοποιούνται το σαββατοκύριακο στο δήμο Δικελί  της Τουρκίας.
Το μήνυμα μεταφέρει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τους Πανό Τριγάζη και Γιώργο Πάλλη, που μετέχει στις εκδηλώσεις.
Το πλήρες κείμενο του μηνύματος είναι το ακόλουθο :

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τα νέα μέτρα και την τοποθέτηση Στουρνάρα.


Σχόλιο του Κ.Κ.Ε.Ο λαός δεν πρέπει να νοιώθει δεσμευμένος από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.
Έχει χρέος και ευθύνη να πει όχι στις νέες αιματηρές θυσίες που του επιβάλλουν κυβέρνηση - ΕΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ: Καλεί Χρυσαυγίτες σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα.


Αντιδρούν οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι


Πρόκληση για το λαό του μαρτυρικού Χορτιάτη, αλλά και προσβολή προς τα θύματα του ολοκαυτώματος, αποτελεί η ενέργεια του Δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, να καλέσει τη «Χρυσή Αυγή» στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα που θα γίνουν την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη. Την πρόκληση αυτή καταγγέλλουν οι κομμουνιστές σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πυλαίας - Χορτιάτη. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ TOY KKE : Άμεσα μέτρα για τα προβλήματα που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών
Καταστροφή«βιβλικών» διαστάσεων, κρανίου τόπος, με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης δασικής, αγροτική γης και κτηνοτροφικής παραγωγικής έχει προκαλέσει ο πύρινος εφιάλτης στη Χίο από τις 18/8. Το καταστροφικό άπλωμα της φωτιάς κράτησε περισσότερο από μία εβδομάδα, καταστρέφοντας την οικονομία του νησιού, χλωρίδα και πανίδα και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Αναπτύχθηκε σχεδόν σε όλο το νησί πλήττοντας περιοχές της κεντρικής, βορειοδυτικής, νοτιοδυτικής και ανατολικής Χίου (Αυγώνυμα - Ανάβατος - Άγιος Γιώργης Συκούσης, Σιδηρούντα - Μετόχι -Λίμνο, Λιθί, Βέσσα, Ελάτα, Πυργί, Ολύμποι, Καρίντα, Θολοποτάμι, Αρμόλια,περιοχές των χωριών Μέσα Έξω Διδύμα, Καλαμωτή).
 Εικόνες καταστροφής στο δρόμο προς το Πυργί της Χίου, από το φακό του traveltipsgr.blogspot.com. Το τοπίο προκαλεί θλίψη με τις τεράστιες καμένες εκτάσεις.
Στο πέρασμά της επλήγησαν τα μεσαιωνικά κάστρα καθώς και το χωριό Ανάβατος που είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος-μνημείο. Κινδύνεψαν επίσης τα ιστορικά μνημεία-μονές της Νέας Μονής και των Αγίων Πατέρων που προστατεύονται από την Ουνέσκο.

Ολοκαύτωμα Χορτιάτη

Προκήρυξη που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ(μ-λ) στον Χορτιάτη με αφορμή την επέτειο απο το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού χωριού απο τους Γερμανούς κατακτητές.
Στις 2/9/1944 ναζιστικά στρατεύματα ανεβαίνουν στον Χορτιάτη, συλλαμβάνουν όσους κατοίκους απέμειναν και υπό τις διαταγές του διαβόητου φασίστα αρχιδολοφόνου Σούμπερτ καίγονται ζωντανοί στους φούρνους Γκουραμάνη και Νταμπούδη. Παιδιά, άντρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι. Επίδειξη μίσους, βαρβαρότητας, αγριότητας είναι μερικά από τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά της φασιστικής ιδεολογίας. Νεκροί: 149. Αμέτρητος πόνος στους επιζώντες. Δεκάδες τα ολοκαυτώματα σ’ όλη τη χώρα. Πολλές χιλιάδες σ’ όλη τη δυτική και την Ανατολική Ευρώπη.

68 χρόνια μετά 
Οι οικονομικές κρίσεις και οι πόλεμοι είναι προϊόντα του καπιταλιστικού–ιμπεριαλιστικού συστήματος  και δε θα πάψουν να γίνονται όσο οι λαοί ανέχονται αυτό το σύστημα. Ζούμε σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή και τα στοιχεία που ήδη έχουμε (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Λιβύη) μαρτυρούν τον οξύτατο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Απειλές ακούμε καθημερινά και για τη Συρία. Η γειτονιά μας φλέγεται και οι λαοί οφείλουν να επαγρυπνούν.

Έξω οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες από τον Χορτιάτη!

Ανακοίνωση Τύπου

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σε όλο τον δημοκρατικό λαό την θρασύτατη ενέργεια του δημάρχου Πανοράματος, Καιτετζίδη, να προσκαλέσει τους νέο-ναζιστές της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.
Σε μια περίοδο που ο λαός μας ζει καθημερινά ένα σύγχρονο ολοκαύτωμα στα δικαιώματα, στην ζωή του και στην αξιοπρέπεια του από τους εντολοδόχους της Τρόικας, των διεθνών τοκογλύφων και τραπεζιτών και των ελλήνων κεφαλαιοκρατών, είναι πρόκληση πρώτου μεγέθους η νομιμοποίηση και η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής σε τιμητή των αγώνων του λαού μας για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται από όλους αυτούς που θέλουν να σπείρουν τον φόβο στον λαό και υποκινείται για να χρησιμοποιηθεί ενάντια στους αγώνες του.
Οι οπαδοί του Χίτλερ και συνεχιστές των ταγμάτων ασφαλείας και των δοσίλογων δεν έχουν καμία θέση στον μαρτυρικό Χορτιάτη! Ο λαός του Χορτιάτη και της Θεσσαλονίκης θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει τιμώντας τους νεκρούς που έπεσαν για μια Ελλάδα ελεύθερη και για μια κοινωνία δικαιοσύνης.
Θεσσαλονίκη
31 του Αυγούστου 2012
Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Να οργανώσουμε και να διευρύνουμε τις λαϊκές αντιστάσεις!

•    Νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται. Απολύσεις, φόροι, χαράτσια προϊδεάζουν για τον εφιάλτη που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση Σαμαρά και οι συνυπεύθυνοι-πρόθυμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για "επαναδιαπραγμάτευση" των μνημονίων κουρελιάστηκαν όπως παλιότερα το "λεφτά υπάρχουν". Η ΕΕ και το ΔΝΤ όχι μόνο απαιτούν   την πλήρη εφαρμογή των μέτρων, αλλά στοχεύουν στην περαιτέρω διάλυση των όποιων εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων έχουν απομείνει και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
•    Οι ίδιοι ιμπεριαλιστές προωθούν ολοταχώς το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής τους στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μπλέκει το λαό μας στα πολεμικά σενάρια των ιμπεριαλιστών οδηγώντας τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα που αυτοί έχουν εξαπολύσει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
Κάτω τα νέα βάρβαρα μέτρα!
Κάτω παλιά και νέα μνημόνια!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
6:00 μ.μ. - Καμάρα

•    Αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο σφοδρότερης επίθεσης βρίσκονται λαός και εργαζόμενοι. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ξεκάθαρο ότι και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ -παρά τις όποιες εσωτερικές της τριβές και δυσκολίες- είναι προσανατολισμένη στην απαρέγκλιτη προώθηση των εντολών της τρόικας και την κατά γράμμα τήρηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την υποδοχή που επιφύλαξαν τα ματ στους ανάπηρους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.


Σχόλιο του Κ.Κ.Ε.Ντροπή στην κυβέρνηση που «υποδέχθηκε» έξω από το υπουργείο Οικονομικών εκατοντάδες ανάπηρους και το Σύλλογο Γονέων ΑμΕΑ Αττικής με τα ΜΑΤ. Που απάντησε με τις δυνάμεις καταστολής στα δίκαια αιτήματά τους να σταματήσουν οι δραστικές και εξοντωτικές περικοπές στα επιδόματα και στη χρηματοδότηση των ειδικών σχολείων, που καταδικάζουν τους αναπήρους και τις οικογένειές τους να φυτοζωούν χωρίς μέσα επιβίωσης, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα στη μόρφωση και στην εργασία.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη.

Κοζάνη


Ένα ασυνήθιστο περιστατικό για την πόλη της Κοζάνης έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στην Οδό Ηπείρου, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Άγνωστοι έσπασαν – πιθανότατα με πέτρα – τις τζαμαρίες των γραφείων, χωρίς να καταστρέψουν κάτι άλλο και τράπηκαν σε φυγή.

Κουράγιο, κυρία Μέρκελ...Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Οπως μας διαβεβαίωσε, προχτές, η κυρία Μέρκελ «ματώνει η καρδιά» όποιου (σ.σ.: προφανώς και η δική της...) ακούει για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων των φτωχών ανθρώπων στην Ελλάδα...
 


*
Το είδος της συμπάθειας της κυρίας Μέρκελ μέχρι που θα μπορούσε και να μας συγκινήσει.
Μάλλον, όμως, έχουμε γίνει χοντρόπετσοι, γεγονός στο οποίο έχουν συμβάλει οι δικοί μας, οι εγχώριοι δήμιοι, καθώς αν μη τι άλλο και από πολύ νωρίς φρόντισαν να μας καταστήσουν απολύτως κοινωνούς για εκείνο το είδος των συναισθημάτων που πλημμυρίζουν τους δημίους (μας).
*
Εχουμε, για παράδειγμα:

Βρέθηκαν μαζί ,Αλέκα Παπαρήγα ,Αλέξης Τσίπρας και Μίκης Θεοδωράκης στο Ηρώδειο.Μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα


Μπορεί να υπήρξε αντιπαράθεση για τους “Goin’ Through”, φαίνεται όμως ότι ο Μίκης Θεοδωράκης εξακολουθεί να ενώνει τα δύο κόμματα της ελληνικής αριστεράς.
Το βράδυ της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες αφού η εφημερίδα του Συνασπισμού «Αυγή», με αφορμή την συμμετοχή του χιπ - χοπ συγκροτήματος Goin' Through είχε κατηγορήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα για... ξεπεσμό, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν στα καμαρίνια του Ηρωδείου με «μεσολαβητή» τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη (μετά τη χθεσινοβραδινή συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, όπου κάτω από την σκιά της Ακρόπολης παρουσίασε την «Κατάσταση Πολιορκίας»), που προφανώς λειτούργησε.. πυροσβεστικά. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πολλές δεκάδες πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία αλλά και από άλλες χώρες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, διωγμένοι από την πείνα, την εξαθλίωση και τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται στις χώρες τους «ξεβράστηκαν» κατά τους συνήθεις τρόπους τις προηγούμενες ημέρες στα παράλια της Σάμου.
Οι πρόσφυγες αυτοί από το Σάββατο 25/8 κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες στο Λιμενικό Ταμείο και στα Αστυνομικά τμήματα του νησιού. Χωρίς ούτε τη στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και υποστήριξη, χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρους για να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, με άθλιες συνθήκες υγιεινής. Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός σπεύδει με υποκριτικές δηλώσεις να «κουκουλώσει» το θέμα, ενώ προωθείται η απέλαση των ανθρώπων αυτών.
Καταγγέλλουμε αυτή τη βαρβαρότητα που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, δηλαδή της πολιτικής που εξοντώνει το λαό της χώρας, της πολιτικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.