Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προκλητική κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για πράξεις αστυνομικών οργάνων κατά πολιτών.


Ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την προκλητική κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα για τα οποία μηνύονται από πολίτες οι ένστολοι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες και αφορούν πράξεις που τελέσθηκαν εν ώρα υπηρεσίας τους, καθώς με αυτήν την ρύθμιση εισάγεται επισήμως καθεστώς ατιμωρησίας για αστυνομικά όργανα τη στιγμή που οργιάζει η αστυνομική βία και αυθαιρεσία κατά των πολιτών και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής καταστολής στην Ισπανία.


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Βαλένθια την Τρίτη για να καταγγείλουν την αστυνομική καταστολή και επιθετικότητα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της Δευτέρας ενάντια στις περικοπές των δαπανών στην Παιδεία και την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Από τη μαζική κινητοποίηση στη Βαλένθια ενάντια στην καταστολή 

Στη ειρηνική διαδήλωση αυτή, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από την αστυνομική βιαιότητα, ενώ έγινε προσαγωγή 25 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ανήλικοι. Εκπρόσωποι των φοιτητών κατήγγειλαν την αστυνομία για βιαιότητες τονίζοντας ότι ξυλοκοπήθηκαν ακόμα και μικρά παιδιά, ενώ οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για πρόκληση εκ μέρους των διαδηλωτών.

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και το δημοσιογράφο Γιάννη Παντελάκη.


•    Εξωφρενική υποκρισία στο θέμα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ:

Το θέμα κατά τη γνώμη μου δεν είναι το όνομα και δεν είναι ο μοναδικός. Είναι τρίτη μέρα μετά από την «πανηγυρική» απόφαση του Γιούρογκρουπ, και το «πανηγυρική» είναι πικρά ειρωνικό για τους κκ Παπαδήμο, Βενιζέλο και όσους στηρίζουν αυτή τη μη εκλεγμένη κυβέρνηση, και όσο αναζητούμε τον κύριο αυτό, περνά στα ψιλά, η ομολογία του κ. Κουτρουμάνη για χαριστική βολή από τη νέα δανειακή σύμβαση στα ταμεία και συντάξεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα χρειαστούμε νέο ασφαλιστικό τον Ιούνιο, καθώς τα ταμεία χάνουν πάρα πολλά δις το χρόνο επειδή οι μισθοί βαίνουν μειούμενοι από 1ης Μαρτίου.

Το Κ.Κ.Ε σχολιάζει την συκοφαντική τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου.



Η υπουργός Παιδείας της συγκυβέρνησης καταφεύγει στο συκοφαντικό και πολυχρησιμοποιημένο σενάριο της «βίαιης μειοψηφίας» που εμποδίζει τις εκλογές στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να επιβάλλει το νόμο - πλαίσιο, παρά τη στήριξη όλων των κομμάτων του συστήματος, των μεγάλων επιχειρηματιών, των ΜΜΕ και ενός μέρους πρόθυμων καθηγητών.

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.


«Πατρίδα»
«Εθνος»
«Έλληνες»
«Ελλάδα»

Δεν υπάρχει δήλωση, διάγγελμα, συνέντευξη κυβερνητικού παράγοντα, δεν υπάρχει δημόσια εμφάνιση εκπροσώπου του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων, δεν υπάρχει τηλεοπτική παράσταση ή άρθρο από κάποιο παπαγαλάκι και «δημοσιογραφικό» βαποράκι όλων των προηγούμενων, που εδώ και δυο χρόνια να μην περιέχει όλες μαζί ή κάποια από αυτές τις λέξεις.
*
Οσα κάνουν, λοιπόν, τα κάνουν για την «πατρίδα».
Οσα αποφάσισαν προχτές στις Βρυξέλλες τα κάνουν για το «έθνος».
Τα PSI και τα μνημόνια γίνονται για το καλό της «Ελλάδας».
Οι μειώσεις μισθών και τα εργασιακά απαρτχάιντ γίνονται από αγάπη για τους «Ελληνες».
Παρεμπιπτόντως, όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός των συνόρων, δε θα βρεις κανέναν από δαύτους να διαφωνεί ότι... «Είμαστε όλοι Ελληνες».

Ανδρέας Λοβέρδος-Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τη ΝΔ αν βγει πρώτη.


ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ!  (ο τίτλος αυτός γράφτηκε από τον Red Star, η είδηση αυτούσια παρακάτω αναδημοσιεύεται από το news247.gr) 

Στο πλαίσιο του "μηνύματος" που πρέπει να στείλει η Ελλάδα στο εξωτερικό και τις αγορές, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για μετεκλογική συνεργασία σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.
Στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα, τότε, όπως επισήμανε, το ΠΑΣΟΚ θα τη στηρίξει.
"Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό", υποστήριξε μιλώντας στον Real FM.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε για τη νέα συμφωνία – μνημόνιο συγκυβέρνησης - Γιουρογκρουπ.Με την πρόσφατη συμφωνία της ελεγχόμενης εξωτερικής χρεοκοπίας δεν πρόκειται το ελληνικό χρέος να γίνει «βιώσιμο».



Το Μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την Τρόικα, όπως και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. 



Χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης.
Επιδιώκει με την τρομοκρατία και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» να υποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχθούν: Τη νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων νέων φόρων και αύξηση των παλιών. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας με περιορισμό ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας.

Spiegel: Επίθεση στον Τσίπρα, ανακούφιση για τον διχασμό της αριστεράς.



Λιονάκης Νίκος-Αυγή


Για τις τεράστιες πολιτικές ανατροπές που συντελούνται στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης γράφει στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel η νέα ανταποκρίτριά του στην Αθήνα, Γιούλια Αμάλια Χάιερ.



Και προφανώς ο... αγαπημένος της πολιτικός, από την αριστερά που ενισχύεται, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, «που ανεβαίνει στη σκηνή λες και είναι ο Έλβις».
Στο ρεπορτάζ της περιγράφει μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι, την ομιλία του Τσίπρα, την «κραυγή» του «δεν είμαστε γερμανική αποικία» ως απάντηση στον στόχο που έχουν οι Ευρωπαίοι να καταλύσουν την ελληνική εθνική κυριαρχία, τον ενθουσιασμό αυτών που τον ακούν. Και παραθέτει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δίνουν 42,5% στα κόμματα της αριστεράς.

Κύπρος: Στήριξη προς τους άπορους μαθητές της Ελλάδας.


Την αλληλεγγύη τους, αλλά και τα αλτρουιστικά τους αισθήματα έδειξαν χθες οι μαθητές της Κύπρου προσφέροντας ακόμη και από το υστέρημά τους για τους άπορους Ελληνες συμμαθητές τους.




Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας επισκέφτηκε χθες και χαιρέτισε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ», στο Πλατύ Αγλαντζιάς, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης παγκύπριου εράνου για τους άπορους μαθητές της Ελλάδας. «Οι πλείστοι από εμάς έχουμε πάρει από την Ελλάδα ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο σπουδαίο και πιο σημαντικό: τη μόρφωσή μας», είπε ο Υπουργός Παιδείας για να συμπληρώσει πως «έχουμε τύχει υποτροφιών, δωρεάν εκπαίδευσης και διαμονής στην Ελλάδα».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΗΝ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝ/ΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.


Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!
1. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ, ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!


    Η πραξικοπηματική ψήφιση του 2ου Μνημονίουπάει να δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα, την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στον γκρεμό και κατρακυλάει ασταμάτητα στηνάβυσσο.
     Ο αστικός κόσμος της χώρας, για πρώτη, ίσως, φορά στην ελληνική ιστορία, προκειμένου να «περισώσει» το σύστημα του και τις διεθνείς διασυνδέσεις του, πάει να βάλει, -ήδη το κάνει- στην «κατάψυξη» ακόμα και αυτήν την αστική δημοκρατία, να βυθίσει στα τάρταρα την ελληνική οικονομία και κυρίως να κατακρημνίσει εκ θεμελίων κοινωνικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, εν μέσω γενικής φτώχειας και εξαθλίωσης.

    Kάλεσμα γάλλων διανοουμένων υπέρ του ελληνικού λαού-ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ


    Να σώσουμε τον ελληνικό λαό απο τους σωτήρες του! 
    Koρυφαίοι γάλλοι στοχαστές μεταξύ των οποίων ο Μπαντιού, ο Μπαλιμπάρ, ο Νανσύ,  ο Ρανσιέρ, κ.ά.,υπογράφουν κείμενο υποστήριξης του ελληνικού λαού το οποίο δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Liberation.




    Τη στιγμή που ένας στους δύο Έλληνες νέους είναι άνεργος, 25.000 άστεγοι περιπλανώνται στους δρόμους της Αθήνας, το 30% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας, χιλιάδες οικογένειες υποχρεούνται να βάλουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα και το κρύο, νεόφτωχοι και πρόσφυγες δίνουν μάχες για τους σκουπιδοτενεκέδες στους δημόσιους χώρους, οι «σωτήρες» της Ελλάδας, υπό το πρόσχημα ότι οι Έλληνες «δεν καταβάλουν αρκετές προσπάθειες», επιβάλλουν ένα νέο σχέδιο βοήθειας που διπλασιάζει τη χορηγούμενη θανατηφόρα δόση.

    Οργάνωση παντού - λαϊκή αντεπίθεση.Εξόρμηση της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Ιλιον, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ για τους νέους που βρίσκονται στην κατάρτιση και τη μαθητεία.

    Εξόρμηση της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Ιλιον, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ για τους νέους που βρίσκονται στην κατάρτιση και τη μαθητεία.







    Στο επίκεντρο της καμπάνιας της ΚΝΕ για την ενημέρωση και την οργάνωση των εργαζόμενων και άνεργων νέων, βρίσκονται οι σχολές κατάρτισης και μαθητείας. Στα πλαίσια του προγραμματισμού δράσης στους χώρους αυτούς η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ πραγματοποίησε χτες εξόρμηση στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Ιλιον. Τα μέλη της ΚΝΕ κάλεσαν τους σπουδαστές στην ΕΠΑΣ σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει τη νεολαία σε μισθούς - ψίχουλα, στην ανεργία και την ανασφάλεια.