Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

 Η Ρωσία απαγόρευσε την εισαγωγή λαχανικών και φρούτων από την Αλβανία.

Η Ρωσία αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή λαχανικών και φρούτων από την Αλβανία, αρχίζοντας από τις 8 Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους, καθώς τα φρούτα που εισάγονται από την Αλβανία παράγονται σε χώρες της ΕΕ. 

Η Ρωσία, ως γνωστόν, επέβαλε εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα, τον Αύγουστο, σε απάντηση των κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της.
Η είδηση ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιτήρησης της Γεωργίας, Σεργκέι Ντάνκβερτ.

Κινητοποίηση των οικοδόμων στις 5 Δεκέμβρη στο υπουργείο Εργασίας.

Κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, διοργανώνουν η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλ. Ομόνοιας.
Σε ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων τονίζουν:
«Η Κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, σχεδιάζουν για λογαριασμό του κεφαλαίου, σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα σε ό,τι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Κομμουνιστή δήμαρχο ανέδειξε ο λαός της Καισαριανής !

 Το 51,52% των ψήφων πήρε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - Νέος 

δήμαρχος Καισαριανής ο Ηλίας Σταμέλος

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Πανηγυρισμοί μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος


Με ενθουσιασμό, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην Καισαριανή, άνθρωποι κάθε ηλικίας που εμπιστεύτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποδέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής την είδηση της εκλογής του Ηλία Σταμέλου στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών, του τέταρτου κομμουνιστή δημάρχου που εκλέγεται στην ηρωική πόλη, μετά τους Μανωλίδη, Μακρή, Κατημερτζή.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήρε το 51,52% των ψήφων (3.917 ψήφοι), έναντι 48,48% (3.686 ψήφοι) του συνδυασμού που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Καισαριανή, σύμβολο αντίστασης, με την πλούσια παρακαταθήκη σε ηρωικούς αγώνες, χτες έδωσε άλλη μια απάντηση: Απάντηση αγώνα, διεκδίκησης και εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ, επιλέγοντας δημοτική αρχή - στήριγμα στη λαϊκή πάλη και όχι διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Γιόρτασαν τη νίκη
Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, δεκάδες κάτοικοι της πόλης συνέρρεαν έξω από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής.