Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Αλέξης Τσίπρας: «Πανικόβλητη η κυβέρνηση, παρέδωσε τη χώρα στις άγριες αγορές»

alexis tsipras Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων, καλώντας την εκ νέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, και να δώσει τη δυνατότητα στον λαό να αποφασίσει για την τύχη του.
Εγκληματικές επιλογές, με το πρόσχημα του μονόδρομου, καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών".

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ


4 Αμερικάνικα F105  και ένα B-66 Destroyer βομβαρδίζουν το Βόρειο Βιετνάμ.

Αγαπητοί σύντροφοι
Με την ευκαιρία της 35ης επετείου από την μεγάλη νίκη του Βιετναμέζικου λαού επί του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στις 30 Απρίλη 1975, που οδήγησε στην καθολική απελευθέρωση και την επανένωση του Βιετνάμ, σας απευθύνουμε θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς.
Αποτίνουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα, στους πεσόντες, τους τραυματίες, τους βετεράνους αυτού του τιτάνιου αγώνα. Θέλουμε ιδιαίτερα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα του πορτοκαλί παράγοντα που ακόμα βιώνουν τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ενώνουμε τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που απαιτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι υπεύθυνες χημικές βιομηχανίες να αποζημιώσουν πλήρως τα θύματα.
Η περήφανη αυτή νίκη του Βιετναμέζικου λαού, με την καθοδήγηση του ΚΚ Βιετνάμ και του Προέδρου Χο Τσι Μινχ, με την στήριξη της Σοβιετικής Ένωσης και άλλων σοσιαλιστικών χωρών και των μαζικών κινημάτων αλληλεγγύης στον καπιταλιστικό κόσμο, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια καταπιεσμένους στον κόσμο.

Συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραβρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ για την εργατική Πρωτομαγιά, όπου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει σε κανέναν.
Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που καταλήστευσαν τόσα χρόνια το δημόσιο πλούτο, τα ασφαλιστικά ταμεία, το βιος του ελληνικού λαού. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί και όχι οι μεροκαματιάρηδες, οι άνεργοι, οι νέοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης.

«Μέτωπο πάλης» ζητά από τους εργαζομένους η Αλέκα Παπαρήγα


«Όσα δισεκατομμύρια και να δώσουν στο ελληνικό κράτος, για το λαό δεν σημαίνει τίποτα γιατί το κεφάλαιο θα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται ακόμα πιο σκληρά τους εργαζόμενους και το σάπιο πολιτικό σύστημα να τσαλαπατά κυριολεκτικά, να φοβίζει τους εργαζόμενους, να ζουν οι εργαζόμενοι χωρίς αξιοπρέπεια.», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Μιλώντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι "ήρθε η ώρα, πραγματικά τώρα είμαστε στο και 5.

Κάλυψη των μεγάλων συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης-Πουλημένοι" δημοσιογράφοι" τα παίρνουν από την κυβέρνηση και παραπληροφορούν τον κόσμο-Γράφει ο Red Star.

Οι ξεφτίλες του www.nooz.gr προτίμησαν να προβάλλουν τα επεισόδια και την επίθεση στον Απόστολο Κακλαμάνη,αντί να πουν κάτι για την οργή του λαού και το πλήθος κόσμου που κατέβηκε στις συγκεντρώσεις.

Το www.in.gr επικεντρώνεται στα επεισόδια αν και μιλάει για μεγάλες πορείες.Αλλά βέβαια οι μολότοφ σκίασαν τις εκδηλώσεις του κόσμου πουλημένοι δημοσιοκάφροι του συγκροτήματος Λαμπράκη;Δεν τις σκιάσατε εσείς καλύπτοντας μόνο τα επεισόδια;;;