Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των ταξικών αγώνων.

 Την κλιμάκωση του αυταρχισμού της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου και της ΕΕ ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των αγώνων και το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.


Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

Νίκος Μπογιόπουλος : Όντως, είναι αποστασία!

Όντως, είναι αποστασία!

 Κάθε μέρα που περνάει (μέρα κατά την οποία προστίθενται νέοι άνεργοι, νέα απελπισία, νέα αδιέξοδα για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού) οι απαρτίζοντες το ασθμαίνον πολιτικό σκηνικό, πασχίζουν να οξυγονωθούν με τρόπους που τους καθιστoύν όλο και πιο θλιβερούς.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σενάρια μετακινήσεων βουλευτών και αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


  Τα σενάρια και τα σχετικά καλέσματα για πιθανές μετακινήσεις βουλευτών και άλλων στελεχών, στα πλαίσια της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, στα όρια του νέου δίπολου και της επιταχυνόμενης σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύουν να παγιδεύσουν το λαό σε νέα σχήματα και κυβερνήσεις «συνεργασίας» που θα είναι φτιαγμένα από τα ίδια παλιά υλικά και θα συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν έβαλαν μυαλό ακόμα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.Ο Παναγιώταρος έβαλε στο στόχαστρο του τον Κώστα Βουτσά, που ως γνωστό είναι ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

 Προσωπική επίθεση κατά του Κώστα Βουτσά εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος, με αφορμή την εμφάνιση του δημοφιλούς ηθοποιού σε τηλεοπτική εκπομπή, ανάρτησε φωτογραφία του Βουτσά από την περίοδο της επταετίας στην οποία εμφανίζεται να τσουγκρίζει αυγό με το Γεώργιο Παπαδόπουλο.


 Ο Παναγιώταρος έγραψε ότι ο γνωστός ηθοποιός παρέδωσε «μάθημα στο… παπατζηλίκι» και μετά μίλησε για την «κακιά χούντα» που καταπίεζε το λαό και τη νεολαία.