Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ




 Γράφει η Μαρία Στρούπα

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΗ:

1) Είναι εκλογές για τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης; -ΟΧΙ βέβαια!! Είναι εκλογές για τα όργανα της κρατικής τοπικής διοίκησης . Τα στοιχεία της έννοιας αυτοδιοίκησης έχουν χαθεί εδώ και πολύ καιρό.(Πέρασε και η αφεντιά του Καποδίστρια πριν τον ερχομό του KALIS!!)
2) Πρέπει το κριτήριο σε αυτές τις εκλογές να είναι πολιτικό;; -ΝΑΙ!! ΟΚ, δε θα βγει κυβέρνηση αλλά φίλοι μου, θα βγουν οι βοηθοί της κυβέρνησης που θα στηρίξουν τα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα (θα βγουν δηλαδή τα ξωτικά του άϊ Βασίλη). 3) Με τον Καλλικράτη (στα όρη στα ψηλά βουνά...) η υγεία που θα περάσει;-στο Πανεπιστήμιο;;; μπα...θα περάσει όμως σε κάτι επιχειρηματικούς ομίλους!!!
4) Με τον Καλλικράτη η παιδεία, τα σχολεία θα γίνουν καλύτερα; -μπααα...για να επιβιώσουν σχολεία θα ζητιανεύουν ευρουλάκια από μέγα χορηγούς. Και τυπικά πλέον καταργείται ο ενιαίος ισότιμος χαρατήρας της παρεχόμενης μόρφωσης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Ανακοίνωση σχετικά με το σχέδιο Προϋπολογισμού 2011

Έτος σφαγής ή ανατροπής το 2011

Αφαίμαξη χωρίς έλεος από τον προϋπολογισμό 2011 κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ 
Ο προϋπολογισμός του 2011, που συζήτησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, σηματοδοτεί μια νέα,μεγαλύτερη λεηλασία για το λαϊκό εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες για την επόμενη χρονιά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται πιο άγρια αντεργατική ακόμα και από το Μνημόνιο, το ΔΝΤ και την ΕΕ, αφού ο αρχικός στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ, αναπροσαρμόσθηκε στα επίπεδα του 7% (16,3 δισ. ευρώ περίπου). Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί με νέα τρομερή φοροεπιδρομή, κυρίως μέσω της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη καθημερινής κατανάλωσης της λαϊκής οικογένειας (από 11% στο 13%), αλλά και της απογείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα εξισωθεί με αυτή του πετρελαίου κίνησης. Έτσι, ενώ το Μνημόνιο προέβλεπε για το 2011 φορολογικά έσοδα 53,4 δισ. ευρώ, το προσχέδιο προϋπολογισμού μιλά για 54,8 δις. ευρώ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Το βάρος στην Αθήνα και στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ


Άρθρο από την εφημερίδα  " Η ΕΠΟΧΗ "
Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των δήμων που η Δημοκρατική Αριστερά συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ. Σε σύνολο 101 δήμων, η Δημοκρατική Αριστερά συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σε 38, σε 24 κατέρχεται με αυτόνομο σχήμα, σε 20 σε σχήματα που στηρίζονται από τον Συνασπισμό ή και με το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, σε 15 δήμους με τους Οικολόγους Πράσινους. Το βάρος της Δημοκρατικής Αριστεράς όπως επισημαίνουν κεντρικά στελέχη τους, θα δοθεί στην Αθήνα για να αλλάξει χέρια ο δήμος! Από τις επιλογές που έχει κάνει η Δημοκρατική Αριστερά δεν προκύπτει μια ενιαία λογική. Σε πολλές περιοχές τα σχήματα με τα οποία κατεβαίνει υπερασπίζονται το μνημόνιο και σε άλλα, -που δεν εμπλέκεται το ΠΑΣΟΚ-, έχουν ως προμετωπίδα την αντιμνημονιακή πολιτική.  

Δελτίο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη»

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 12:00μ.μ, η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και η περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα –Μπορούμε να τους σταματήσουμε» με  υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στο χώρο του οικοπέδου «μάρμαρα Μόσχου» στη συμβολή των οδών Μ.Αλεξάνδρου και Β.Χατζή, σχετικά με το αίτημα των κατοίκων της περιοχής  το οικόπεδο  να περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου και να επαναχαρακτηριστεί άμεσα ως χώρος σχολικής στέγης και κοινωνικής χρήσης προς όφελος των κατοίκων της γειτονιάς.

O "Ανεξάρτητος" υποψήφιος Γιάννης Δημαράς στηρίζεται από τον πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν πρωτοπαλίκαρο της Ντόρας Μπακογιάννη, Χρήστο Κουρούση


Άρθρο από το www.topontiki.gr
Ουσιαστικά εκτός ΝΔ τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Χρήστος Κουρούσης, από τη στιγμή που αποφάσισε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Δημαρά.
Ο κ. Κουρούσης είχε στηρίξει και την Ντόρα Μπακογιάννη στην εκλογή για την ηγεσία του κόμματος και παρά το γεγονός ότι παραμένει μέλος της ΝΔ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και οργή στη Ρηγίλλης.
Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ εκτιμά πως «ο κ. Κουρούσης δε θα έπαιρνε τέτοια απόφαση μόνος του, και πίσω του βρίσκεται η κ. Μπακογιάννη, η οποία θέλει να αποδυναμώσει την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια» για να στηρίξει τον κ. Δημαρά.

Θοδωρής Λιάππης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Υπερκομματικοί» και «ανεξάρτητοι» που σπέρνουν αυταπάτες
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς εννοούν την ανάπτυξη τα μονοπώλια και οι υποτακτικοί τους, τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους στα τοπικά όργανα, ανέφερε στην ομιλία του ο Θοδωρής Λιάππης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού πρώτα έδωσε ένα ιστορικό για το ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που προώθησαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Η στάση τους - τόνισε - ήταν αποκαλυπτική στην πρόσφατη ημερίδα των τεσσάρων δήμων που βρίσκονται στην περιοχή. Η κοροϊδία έφτασε στα άκρα. Τόσο οι εκπρόσωποι των κομμάτων όσο και οι εκπρόσωποί τους υποψήφιοι επίσημοι ή ανεπίσημοι «υπερκομματικοί», δήθεν ανεξάρτητοι σκίζαν τα ρούχα τους μπροστά στο κοινό για το περιβάλλον, την υπεράσπιση του πάρκου, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ήταν αποφασισμένοι να τα βάλουν με τα μεγάλα συμφέροντα.

Επιθέσεις σε Γαλλία - Γερμανία φοβούνται οι ΗΠΑ

Μια ημέρα έπειτα και από την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας από τις ΗΠΑ, που προειδοποιεί τους υπηκόους της που ταξιδεύουν στην Ευρώπη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα δημόσια σημεία για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πύργος του Άιφελ και ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, είναι μεταξύ των πιθανών στόχων των τρομοκρατών.
Πρόκειται για δύο από τα σημεία που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των πιθανών στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων, που περιήλθε στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μεταδίδει το Fox News, επικαλούμενο υπεύθυνες πηγές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κατάλογος διοχετεύθηκε από έναν «γερμανο-πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν».

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας 8/10/2010

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διοργανώνει, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας, ανοιχτή συγκέντρωση για τη σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας από την αντιλαϊκή, αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την τεράστια ευθύνη της Δημοτική Αρχής και του Δημάρχου Ν. Κακλαμάνη.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας αποτελεί χυδαία πράξη -Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για τις χυδαιότητες των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας στον χθεσινό αγώνα.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα γεγονότα που σημάδεψαν το χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας. Θεωρούμε ότι η όξυνση του κλίματος και ο φανατισμός με την αφορμή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δεν εξυπηρετούν το καλό της κοινωνίας και του λαού μας, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό.

Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας αποτελεί χυδαία πράξη την οποία η ΕΔΟΝ καταδίκασε πολλές φορές στο παρελθόν. Αποτελεί θετικό γεγονός ότι οι οπαδοί της Ομόνοιας καταδικάζουν το γεγονός και απομονώνουν αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις. Επίσης θετική υπήρξε και η επίσημη αντίδραση του Δ.Σ. του σωματείου. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί τουλάχιστο αντίστοιχα χυδαία πράξη η εκφώνηση συνθημάτων από το σύνολο της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ προσβλητικών προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το «Χριστόφια-προδότη-καταδότη» που ακούστηκε από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ αποτελεί αίσχος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Όπως όλοι οι εργαζόμενοι έτσι και αυτοί στο Δημόσιο Τομέα πλήρωσαν ακριβά τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης για να στηριχθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τώρα, στο όνομα του εκσυγχρονισμού του αστικού κράτους, θα πληρώσουν και νέο πιο βαρύ τίμημα με τις σαρωτικές, αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο.

Δελτίου Τύπου- Συνέλευση της περιφερειακής Παράταξης "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε"

Σε κλίμα ιδιαίτερα ενωτικό και με μεγάλη συμμετοχή έγινε η πρώτη ολομέλεια της Περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη. Στη συνέλευση συμμετείχαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοδωρόπουλος Γιώργος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Γεωργιάδης Κώστας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Κολίνα Καλλιόπη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου και μέλη  των αυτοδιοικητικών κινήσεων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέρες του '36!...ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ , της Λιάνας Κανέλλη

Μέρες του '36!...
Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο. Μέγα πόλεμο. Ταξικό, με το φερετζέ της προάσπισης των δικαιωμάτων που έχει ταξικώς ιεραρχήσει. Το λέει, το γράφει, το προτείνει, το νομοθετεί, το εφαρμόζει στην πράξη.
Η έκθεση, που θα τεθεί σε ψήφιση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης μεθαύριο Τρίτη, είναι εξάγγελος μιας εκφασισμένης πλάνης πάνω από τους ευρωπαϊκούς λαούς, που ρίχνεται σα μαύρη σκιά. Σ' ένα τσουβάλι μπαίνουν πατριωτικά και αποσχιστικά κινήματα, τρομοκράτες και εργαζόμενοι που αντιστέκονται στην αντεργατική λαίλαπα, μετανάστες και κόμματα που θα τους απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές, η χρηματοδότηση, αυτή καθαυτή η ίδρυσή τους, εφόσον δεν προάγουν την... «ηθική» στην πολιτική και δε σέβονται τη νομιμότητα που επιβάλλεται από την... κρίση, λόγου χάριν, τη νομιμότητα του μνημονίου του ΔΝΤ.

Οι υποψηφιότητες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε 9 περιφέρειες της χώρας


Γράφει ο 
ΠΡΙΝ
Άνεμος ανατροπής πνέει εκτός της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς έχουν οριστικοποιηθεί αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια σε 9 περιφέρειες από τις 13, ενώ άμεσα αποφασίζεται και δέκατη. 

Εκτός από την Αττική, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με αγωνιστές του αντικαπιταλιστικού και εργατικού κινήματος παρεμβαίνουν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται απόφαση καθόδου και για τα νησιά του Ιονίου. Στο στάδιο των διεργασιών βρίσκονται ακόμη οι αγωνιστές από τηνΑνατολική Μακεδονία, τη Στερεά και το Νότιο Αιγαίο. Στην Κεντρική Μακεδονία τίτλος του ψηφοδελτίου είναι Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία σε Κυβέρνηση  -ΕΕ - ΔΝΤ». Επικεφαλής τέθηκε ο Γιάννης Κούτρας. Το εγχείρημα στην περιφέρεια ακολουθεί την «παράδοση» της Αριστερής Παρέμβασης στους Δρόμους της Πόλης, που έδινε τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη στήριξη του ψηφοδελτίου καλεί σε λαϊκή εξέγερση ενάντια στο μνημόνιο, λέγοντας όχι σε ΠΑΣΟΚ - ΕΕ  -ΔΝΤ και όχι στον «Καλλικράτη». Ο συνδυασμός προγραμματίζει κεντρική εκδήλωση την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες.