Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για όλους τους Έλληνες.




Σε ένα δαιδαλώδες ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των Ελλήνων και μάλιστα αναδρομικό, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε διασταυρώσεις για εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει φόρους σε πολίτες που ζουν με εισοδήματα που ποτέ δεν δηλώνουν στην εφορία ή έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να δικαιολογείται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην Αττική !


ΑΤΤΙΚΗΣ



ΒΑΡΔΑΒΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Νοσηλευτής, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Θριάσιου, μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΔΗΝ
ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δικηγόρος, Βουλευτής, Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος ΕΒΕ
ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΤΕΥΚΡΟΣ
Οδηγός
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Μεταλλεργάτης Πρόεδρος ΜΑΣΙΝΑ, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Μετάλλου
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τη διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο.


 Σχόλιο του Κ.Κ.Ε 



Για άλλη μια φορά τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ερήμην των εργαζομένων του κλάδου, παζαρεύουν με την εργοδοσία πόσα θα χάσουν παραπέρα οι εργαζόμενοι, καθώς αποδέχονται και προωθούν μαζί με τους μεγαλέμπορους συμφωνία με βάση τις αξιώσεις τους. Στο όνομα του μικρότερου κακού οι συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης που έχουν πλειοψηφία δουλεύουν για την υποταγή των εργαζομένων στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών του χώρου. Είναι αισχρό ψέμα ο ισχυρισμός ότι με τη μείωση μισθών θα αποτραπούν απολύσεις, ανεργία, ελαστική προσωρινή εργασία.

Π.Α.ΜΕ: Για τον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζήτησε για το γιορτασμό της 1ης ΜΑΗ. 



Αποφάσισε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αττική να πραγματοποιηθεί στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου στις 10π.μ., με κεντρικό σύνθημα «Εργατιά μπροστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο της ανυποχώρητης πάλης των εργαζομένων σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και ισοπεδώνεται κάθε εργατικό δικαίωμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Στημένες και αντιεπιστημονικές δημοσκοπήσεις.



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Στημένες και αντιεπιστημονικές δημοσκοπήσεις


Οι καταγγελίες για στημένες δημοσκοπήσεις έρχονται καθημερινά από μέλη και φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το πιο πρόσφατο κρούσμα είναι αυτό της “δημοσκόπησης” που διενεργεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επίβλεψη του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά. Σε ηχητικό ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποκαλύπτεται πως η ηλεκτρονική δημοσκόπηση θέτει στην επιλογή των ερωτώμενων 15 κόμματα σε δύο κατηγορίες (“μεγάλα” και “μικρότερα”).
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελεί καμία από τις 15 δυνατές επιλογές.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε


Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ένα ακόμα σκάνδαλο που ετοιμάζεται να διαπράξει η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την πώληση των 4 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο της αντιλαϊκής πολιτικής στο όνομα της «απελευθέρωσης» του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι καραμπινάτο σκάνδαλο, απόφαση της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Μοναδικοί ωφελημένοι είναι ορισμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι που εισέρχονται στην «απελευθερωμένη» αγορά. Θα εξασφαλίσουν σίγουρη και ικανοποιητική κερδοφορία, σε βάρος του λαού και των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές (19/4/2012)


Αλέκα Παπαρήγα 



Οι εκλογές του Μαΐου αναμφισβήτητα περιέχουν ένα θετικό δυναμικό στοιχείο και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών φτωχών στρωμάτων έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα και με αυτό τον τρόπο προσδίδουν μια τέτοια δυναμική στις εκλογές. Ωστόσο επαγρυπνούμε και τους λέμε ότι δεν πρέπει να οπισθοχωρήσουν κάτω από οποιαδήποτε τρομοκρατικά εκβιαστικά διλήμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους.
Ταυτόχρονα προειδοποιούμε ότι οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις μετεκλογικά προς όφελος του λαού, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα νέο χαντάκωμα του λαού.

Ακόμα μια αμφιβόλου εγκυρότητας δημοσκόπηση από την Alco για το Newsit.gr του Ευαγγελάτου: 22 % η Ν.Δ.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ 16 .Οι Αν.Έλληνες 9,5 %.Στο 9 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μόλις στο 8 % το Κ.Κ.Ε.! Οι αναποφάσιστοι στο γελοίο 6,2 % ! Σχόλιο Red Star.

Γκάλοπ της Alco Για την κίτρινη ιστοσελίδα του Ευαγγελάτου Newsit.gr

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»: Κόμμα των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών.


 Αποκαλυπτικό το πρόγραμμά του που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα

Ένα βαθιά αντιδραστικό πρόγραμμα με φιλομονοπωλιακές ανατροπές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, κρύβεται πίσω από τον κούφιο «αντιμνημονιακό» λόγο του κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες». Το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε χτες, είναι ένας ύμνος «στην ανταγωνιστικότητα και την υγιή ανάπτυξη».
Από την αρχή ξεκαθαρίζεται ότι «οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» και προτείνεται η ίδρυση της «Νέας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας», η οποία μεταξύ άλλων θα έχει ως αποστολή τη χρηματοδότηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η επιστολή του Α.Τσίπρα στον πρωθυπουργό

Επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά απαντήσεις για τα χρήματα που έχουν λάβει οι τράπεζες από τα πακέτα στήριξης, απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε την επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με τη νέα δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνησή σας και με την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (PSI), η χώρα μας υποχρεώνεται να δανείζεται εφεξής με όρους που έχουν ως μοναδικό στόχο να την καταστήσουν δέσμια των πιστωτών της (νέα ομόλογα που υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο, ειδικός λογαριασμός για την εξυπηρέτηση του χρέους). Υποχρεώνεται, επίσης, να εφαρμόσει νέα μέτρα πρωτοφανούς λιτότητας, που προβλέπονται στο δεύτερο Μνημόνιο και τα οποία απομακρύνουν οποιαδήποτε προοπτική οικονομικής ανάκαμψης αλλά και δημοσιονομικής σταθεροποίησης.
Η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο περιλαμβάνουν τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, έτσι ώστε να αναπληρωθούν οι ζημιές από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα PSI, αλλά και από τις επισφάλειες στα δανειακά χαρτοφυλάκιά τους, τις οποίες καταγράφει η έκθεση της εταιρείας BlackRock. Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ (9 Μαρτίου 2012) εκτιμά το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης στα 50 δις ευρώ.

Εκδήλωση της ΚΝΕ στην παραλία Βόλου στις 21 Απριλίου.





Η Οργάνωση Μαθητών Βόλου της ΚΝΕ διοργανώνει το Σάββατο 21 Απρίλη στις 8 μ.μ. στην Παραλία του Βόλου , συγκέντρωση με θέμα :«Η πρώτη σου ψήφος να 'ναι ανυπότακτη! Ψήφος στο ΚΚΕ».

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην A' Αθηνών.


Α' ΑΘΗΝΑΣ



ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
Ιδιωτική Υπάλληλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας
ΒΑΪΟΥ ΜΠΑΜΠΗΣ
Λογιστής, Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
ΒΕΡΑ ΛΥΔΙΑ
Διαμερισματική Σύμβουλος στο Α' Διαμέρισμα Αθήνας
ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ ΤΑΤΙΑΝΑ
Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Βιοτέχνης, Πρόεδρος ΟΒΣΑ (ΠΑΣΕΒΕ)
ΓΑΡΔΟΥΝΗ ΤΟΝΙΑ
Διαμερισματική Σύμβουλος Αθήνας, Μέλος Συμβουλίου Περιοχής ΚΝΕ
ΖΙΩΓΑΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΣ
Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Οικοδόμων, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ)
Δημοσιογράφος, Βουλευτής

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα Άνω Λιόσια.


Oμιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
Φίλες και Φίλοι,
Κάθε μέρα που περνά έρχεται πιο κοντά μας η ώρα του λαού, η ώρα της Δημοκρατίας, η ώρα της ανατροπής. Έρχεται η 6η Μαΐου της Ελλάδας και της Ευρώπης, του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ.
Επανεμφανίζονται, όμως, αυτές τις μέρες οι συνήθεις ύποπτοι κάθε προεκλογικής περιόδου. Οι έμποροι ελπίδων του δικομματισμού. Ακόμη και τώρα τολμούν να υπόσχονται.Προκάλεσαν τη δυστυχία και μας υπόσχονται την ανακούφισή της. Ρήμαξαν την Ελλάδα και μας υπόσχονται την ανασυγκρότησή της.

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΕΒΗ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με σύνθημα «στις 6 Μαΐου 'μαύρο' στο μνημονιακό μέτωπο με κόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής» κατεβαίνει στις εκλογές η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή. 


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές ως μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, χωρίς επικεφαλής ψηφοδελτίου. Στα ψηφοδέλτιά της περιλαμβάνονται στελέχη της Αριστεράς, συνδικαλιστές από το εκπαιδευτικό κίνημα, μέλη του κινήματος των πλατειών, του «Δεν πληρώνω», προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο, από το γυναικείο κίνημα, τα κινήματα ελεύθερων χώρων, κ.ά.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ : Προκαλεί ο αντικομμουνιστής Μπρέιβικ.


Όσλο-Νορβηγία
(REUTERS/Heiko Junge/Pool)

Ξεκίνησε τη Δευτέρα υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας η δίκη του εθνικιστή και αντικομμουνιστή Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο συνολικά 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη Νορβηγία όταν προκάλεσε βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Οσλο και στη συνέχεια δολοφόνησε εν ψυχρώ 69 νέους στο νησί Ουτόγια, σε κατασκήνωση της νεολαίας του λεγόμενου Εργατικού Κόμματος.
Απευθυνόμενος στο ακροατήριο του δικαστηρίου με ναζιστικό χαιρετισμό παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά δήλωσε αθώος καθώς, όπως υποστήριξε, βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα απέναντι στους «προδότες της πατρίδας του» και πρόσθεσε πως θα τις έκανε και πάλι.

Το ΕΠΑΜ κατεβαίνει στις εκλογές μαζί με τον Παπαθεμελή!

Του Αλέξανδρου Πραντούνα



Για τον Δημήτρη Καζάκη και την πολιτική συμμαχιών του ΕΠΑΜ έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν (http://www.xekinima.org/arthra/view/article/mexri-poy-ftanei-to-platy-antimnimoniako-metopo-toy-k/) όμως ο κ. Καζάκης δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Αυτή την φορά διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ πως ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές με την «Δημοκρατική Αναγέννηση», του για χρόνια βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Στέλιου Παπαθεμελή.

Έτσι λοιπόν από τις εκκλήσεις προς τις δυνάμεις της Αριστεράς για δημιουργία μετώπου ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα, και αφού ο κ. Καζάκης πέρασε στο «φλερτ» με τον Πάνο Καμμένο, κατέληξε να συνεργάζεται με τον Παπαθεμελή.

Ν. Χουντής: Ο Μπαρόζο στην ομιλία του στο Ευρ. Κοινοβούλιο, αντί για ανάπτυξη υποσχέθηκε περισσότερη φτώχεια ανεργία και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Με αφορμή την παρουσίαση των θέσεων της Κομισιόν για την ανάπτυξη και την Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ακούσαμε τον Πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Μπαρόζο, να λέει για άλλη μια φορά ότι το Μνημόνιο της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, του ανοίγματος των αγορών στους κερδοσκόπους, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των δανειστών, που είναι οι μισθοί των εργαζομένων να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην Α'Θεσσαλονίκης.


Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ
ΒΑΛΑΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Δικηγόρος
ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εργατοτεχνίτης ΟΤΑ, Μέλος ΚΕ
ΒΕΛΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕΒΕ
ΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκπαιδευτικός
ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πανεπιστημιακός, Βουλευτής

Μετράμε βόλια για την επόμενη μέρα.Άρθρο του Ριζοσπάστη,επιμέλεια ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΚΑΤΗΣ.


Εξαρχής το ΚΚΕ τόνισε ότι πίσω από τα περί «κρίσης χρέους» βρίσκεται η επιδίωξη των καπιταλιστών να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τους μισθούς των εργατών.

Τώρα που τέλειωσαν - αν τέλειωσαν - οι αναφορές στο «σπάταλο δημόσιο τομέα», τα στοιχεία μαρτυρούν πως αυτοί που έχουν πάθει το μεγάλο στραπάτσο, είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας. Στα τέσσερα χρόνια από τη διαπίστωση της κρίσης το μεγάλο κεφάλαιο έχει βγάλει τρελά κέρδη μόνο και μόνο από τη διαρκή μείωση των μισθών.