Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Σχόλιο του K.K.E για τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση.

Ο υπουργός Εργασίας για μια ακόμα φορά προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων ότι δεν πρόκειται να μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός. 


Αποπροσανατολίζει και κρύβει τον στρατηγικό σχεδιασμό που προωθείται, για νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Το κατώτερο μεροκάματο πείνας ήδη στην πράξη καταργείται, μεθοδικά, με διάφορους τρόπους. 

Νέα σχολικά προγράμματα: Μαθητές εκτός Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί στην ανεργία. Εισάγεται στα Επαγγελματικά Λύκεια ο θεσμός της μαθητείας για παιδιά Β' και Γ' Λυκείου - Τέσσερις φορές πανελλαδικές στο Γενικό Λύκειο!

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός Εκπαίδευσης και χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην ανεργία. Είναι η εικόνα που σκιαγραφούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα για το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και τα ΕΠΑΛ, όπως διέρρευσαν τις προηγούμενες μέρες από το υπουργείο Παιδείας με «non paper» προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο να σφυγμομετρήσουν αντιδράσεις για την πλήρη ευθυγράμμιση του σχολείου με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Καταργούνται μαθήματα στο Γυμνάσιο
Με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα καταργείται ως αυτόνομο μάθημα η Τεχνολογία, που διδάσκεται στην Α' και Β' Τάξη του Γυμνασίου και αντικαθίσταται από ένα θολό μαθητικό πεδίο με τίτλο «Βιωματικές δράσεις - συνθετικές - δημιουργικές - project». Στη συγκεκριμένη ειδικότητα 1.318 εκπαιδευτικοί είχαν οργανικές θέσεις, άρα 1.318 εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟ Ανωγείων του ΚΚΕ και το παράρτημα Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7/8, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία «Αρμι», βραδιά τιμής και μνήμης στους πρωτεργάτες αγωνιστές της μάχης στο Σφακάκι το 1944.

Καρφί στο μάτι τους το ΚΚΕ και η φωνή του.Είναι φανερό ότι αυτοί που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, είναι οι πρώτοι που δεν θα ήθελαν να λειτουργεί ο σταθμός του Κόμματος.

Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες για να ανέβουν στα κάγκελα τα παπαγαλάκια όλων των αποχρώσεων και να επιτεθούν με βρωμιές στο ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902». 

«Το ΚΚΕ πουλάει τη συχνότητα στους καπιταλιστές», «το ΚΚΕ απολύει εργαζόμενους όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις», «το ΚΚΕ θα μπορούσε να θέσει τον "902" στη διάθεση της "αριστεράς", αντί να τον πουλήσει» και άλλα παρόμοια, είναι μερικά απ' όσα έγραψαν και είπαν τα τελευταία 24ωρα διάφοροι, από καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, μέχρι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και άλλων.