Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη αντιπυρηνική διαδήλωση στο Τόκιο.



Το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών ζήτησαν σήμερα οι πάνω από 60.000 άνθρωποι που κατέβηκαν στους δρόμους του Τόκιο σε διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ πια Φουκουσίμα».
Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται  μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 11 Μαρτίου, όταν ο σεισμός των 9 βαθμών και τσουνάμι που ακολούθησε κατέστρεψαν τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, σκορπώντας μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας.

Προς κύριον Βενιζέλον, ενταύθα: «Το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θα έχει και ΦΠΑ;»


 Υπάρχει κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα και δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει και ΦΠΑ, ολωσδιόλου ευκαταφρόνητο: 23%, που πηγαίνει στα ταμεία του κράτους. 

Τώρα που οι λογαριασμοί θα έρθουν φουσκωμένοιμε το χαράτσι, το ΦΠΑ θα υπολογιστεί με βάση το σύνολο του λογαριασμού ή το τέλος των ακινήτωνθα εξαιρεθεί; Γιατί αν δεν εξαιρεθεί, μιλάμε για... colpo grosso. Κύριε Βενιζέλε, περιμένουμε μια απάντηση
...

Πηγή:www.newpost.gr

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα και Βασίλη Μουλόπουλου, με απεργούς δημοσιογράφους του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: «Να μην περάσει η εργασιακή εφεδρεία στο ΑΠΕ».



Συνάντηση με αντιπροσωπεία των απεργών δημοσιογράφων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων [ΑΠΕ], με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, κ. Γιώργο Σαββίδη, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΠΕ, κ. Μιχάλη Ψύλλο και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΑΠΕ, στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κ. Πέτρο Τσάγκαρη, είχαν σήμερα το μεσημέρι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πειραιώς και Νησιών, Θοδωρής Δρίτσας και Επικρατείας, Βασίλης Μουλόπουλος.
Οι απεργοί δημοσιογράφοι στο ΑΠΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού, η οποία επιχειρείται μέσω της εργασιακής εφεδρείας, ενώ οι ανάγκες λειτουργίας του Πρακτορείου και το θεσμοθετημένο οργανόγραμμα καταδεικνύουν ότι λείπουν εργαζόμενοι, έχουν εντατικοποιηθεί οι ρυθμοί εργασίας, και δεν καλύπτονται καν οι οργανικές θέσεις του Πρακτορείου.

«Κλείδωσαν» οι εκλογές για το Νοέμβριο-Άρθρο του του Κώστα Χαρδαβέλλα.


του Κώστα Χαρδαβέλλα


Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές το Νοέμβρη – εκτός κι αν έχουμε κάποιο βίαιο επεισόδιο (στάση πληρωμών στο εσωτερικό ή πρόβλημα στο Αιγαίο) οπότε οι εκλογές μπορεί να γίνουν και τον Οκτώβρη.
Κάτω από την πίεση της Κομισιόν που με κάθε τρόπο δείχνει την απόρριψή της στην κυβέρνηση Παπανδρέου (λόγω ατολμίας για την εφαρμογή συμφωνιών) τον τρόμο μίας αναπόφευκτής κοινωνικής έκρηξης αλλά και των αναμενόμενων διαρροών εντός του κυβερνητικού χώρου, όπου 15 τουλάχιστον βουλευτές είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν νέα επαχθή, αντιλαϊκά μέτρα όταν αυτά έρθουν στη Βουλή, οι εκλογές θεωρούνται η έξοδος της σωτηρίας για την κυβέρνηση.

Πρόταση αγώνα προς όλους τους φοιτητές –σπουδαστές, προς τους φοιτητικούς – σπουδαστικούς συλλόγους 19/9/11.



             Κατάληψη των σχολών έως την Παρασκευή. Να γίνουν κανονικά οι εγγραφές των πρωτοετών. Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.
             Κατάληψη των διοικητικών-οικονομικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων
             Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νόμο για τα χαράτσια Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 19:00, Σύνταγμα (προσυγκέντρωση 18:00 Χαυτεία)
             Νέο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 12:00 στην Ομόνοια των φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων, των επιτροπών αγώνα.
             Στηρίζουμε την οργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές που τρεις βδομάδες τώρα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις και τις άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Αυτή είναι η δική μας απάντηση στην κυβέρνηση, τους συμμάχους της, τα αστικά ΜΜΕ, τους «προθύμους» του «Υπουργείου φωτοτυπίας».

Π.Α.ΜΕ-Για τη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 21 Σεπτέμβρη 7μ.μ.



Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο.
Οι εργάτες, οι εργάτριες, οι άνεργοι, αι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ν. Χουντής: Ήταν στημένη η προσφυγή στο ΔΝΤ !



Για αβελτηρία και εγκληματική αντιμετώπιση κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μιλώντας στον real fm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο κ. Χουντής υποστήριξε ότι έγινε σκόπιμα για να υλοποιηθούν, όπως είπε «οι άλλες λειτουργίες που είχαν δρομολογηθεί», δηλαδή η εμπλοκή του ΔΝΤ και κατ’ επέκταση του αμερικανικού παράγοντα στην Ευρωζώνη, αλλά και για να επισύρει την προσοχή των Ευρωπαίων για βοήθεια.Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχω την πεποίθηση ότι πράγματι ήταν στημένη για πολλούς και διάφορους λόγους και πριν από τις εκλογές αλλά και αμέσως μετά τις εκλογές και έχει σχέση με όλα αυτά που γίνονται σήμερα, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, υποταγή στους Αμερικάνους».

Στον ΟΗΕ μεταφέρεται ο παλαιστινιακός αγώνας.



Τρίκκας Μιχάλης-ΑΥΓΗ



    Ο κύβος ερρίφθη. Στα τέλη της εβδομάδας η Παλαιστινιακή Αρχή αναμένεται να υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επίσημο αίτημα για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Η κίνηση φέρνει τους Παλαιστινίους σε τροχία σύγκρουσης με την Ουάσιγκτον, η οποία έχει καταστήσει σαφές ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε ψήφισμα το οποίο δεν θα αποτελεί προϊόν διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

    Σχόλιο του Π.Α.ΜΕ για τις δηλώσεις Βενιζέλου.



    Απέναντι στις απειλές της κυβέρνησης με τις δηλώσεις Βενιζέλου για γρήγορη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, των ιδιωτικοποιήσεων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, των απολύσεων, οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα πρέπει να απαντήσουν, με αποφασιστικότητα, με αντοχή στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία, βάζοντας με την πλάτη στον τοίχο την κυβέρνηση, την αντιλαϊκή πολιτική, τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Τα χρέη είναι του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα χαράτσια.

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ομιλία και τη Συνέντευξη Τύπου του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ.



    Με την ισχυρή και καθαρή εντολή που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, καλεί το λαό να αποδεχτεί τη συνέχιση του βασανισμού και την εκτέλεση των δικαιωμάτων του από διαφορετικό εκτελεστή. Η πρόταση της ΝΔ οδηγεί επίσης το λαό στην χρεοκοπία, με τη μείωση των κρατικών δαπανών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες και την «εργασιακή εφεδρεία», αποτελεί την άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται με τη σημερινή φοροεπιδρομή.
    Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που προτείνει ως λύση περιλαμβάνει νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

    902: Η φωνή των εργαζομένων, του λαού, δε θα σιγήσει.



    Η επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ για τις απολύσεις στον «902», αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής και ιδεολογικής διαπάλης που διεξάγεται στην ταξική κοινωνία που ζούμε. Οπως στο ιδεολογικό επίπεδο, ισχύει η αρχή ή με τα μονοπώλια ή με το λαό, έτσι και στον τομέα της ενημέρωσης, υπάρχουν τα μέσα της αστικής και τα μέσα της εργατικής τάξης. Η επίθεση αυτή είναι έκφραση της όξυνσης της ταξικής πάλης και της βασικής αντίθεσης που υπάρχει σε ολόκληρη την καπιταλιστική κοινωνία, την αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας.

    Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ, βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη για τα σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο.



    Με το σημερινό πρωτοσέλιδο της, η εφημερίδα "Αλήθεια" στα πλαίσια της συνεχιζόμενης στοχοποίησης του προέδρου της Δημοκρατίας για το δυστύχημα στο Μαρί, επιχειρεί να υποβάλει στους αναγνώστες της ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε ως χώρο αποθήκευσης των εμπορευματοκιβωτίων το Μαρί. Στην προσπάθεια της να τεκμηριώσει τη θέση της επικαλείται χειρόγραφο σημείωμα του πρώην υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα προς τον πρώην γενικό διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας.

    Πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ

    • Δευτέρα 19/9

    • Στις 9 π.μ., περιοδεία στα κεντρικά γραφεία και την επισκευαστική βάση των λεωφορείων στον Πειραιά με τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ.
    • Στις 9 π.μ., περιοδεία στο ΤΕΑΔΥ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.
    • Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη των ΕΒΕ της Καλλιθέας (Αραπάκη 69, είσοδος από στοά Καραντηνού) θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΕΠ και γραμματέας της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής.

    Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συνέντευξη τύπου του κ. Σαμαρά.



    Το εναλλακτικό πρόγραμμα της ΝΔ εξαντλείται σε γενικόλογες υποσχέσεις, χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας η πρόταση της διαφορετικής πολιτικής που επαγγέλλεται.
    Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δώσει εξηγήσεις για τη στάση των ευρωπαϊκών συγγενικών κομμάτων της ΝΔ, τα οποία έχουν τη βασική ευθύνη για την πορεία της Ε.Ε. και της ελληνικής οικονομίας, με την πολιτική που επιβάλλει το τρίγωνο Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο.

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βενιζέλου.



    Ενώ η κοινωνική χρεωκοπία βαθαίνει μέρα με τη μέρα, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας οδηγείται σε εξόντωση.
    Η κυβέρνηση εγκαλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, έχει το θράσος να ενοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες με σκοπό  να μετακυλήσει σε αυτούς την ευθύνη της καθολικής αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής της.
    Μια πολιτική προστασίας των πιστωτών, βίαιης μείωσης των εισοδημάτων και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων προς όφελος των οικονομικά  ισχυρών.