Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά την επίσκεψη του στη Λέσχη Φιλίας Ν. Κόσμου

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα τη Λέσχη Φιλίας Ν. Κόσμου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε:
Οι χώροι ζεστασιάς και φιλοξενίας για τους ηλικιωμένους αποτελούν οάσεις και όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν, αλλά πρέπει να υποστηριχθούν.
Δεν μπορεί η χώρα μας να μετατραπεί σε μια χώρα που θα διώχνει τα νιάτα και θα παραπετά τα γηρατειά. Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις Προβόπουλου, είναι απαράδεκτη η κοινωνική πολιτική που ακολουθείται από το μνημόνιο..

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο ρ/ς REAL

Ν. Χατζηνικολάου: Tο δίλημμα, που έθεσε ο πρωθυπουργός για αυτές τις εκλογές. Έθεσε το δίλημμα της άμεσης προσφυγής σε εθνικές κάλπες, σε περίπτωση που η απόσταση των υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μεγάλη από αυτές της ΝΔ και τους άλλους της αντιπολίτευσης. στεύετε ότι αυτό είναι ένα πραγματικό δίλημμα, ότι δηλαδή όντως το ΠΑΣΟΚ σκέπτεται να μας πάει σε εκλογές;
Αλέκα Παπαρήγα: Το δίλημμα που έβαλε είχε και άλλα δύο σημεία: Χρεοκοπεί η Ελλάδα, αποσταθεροποιείται η δημοκρατία, τα έβαλε και τα τρία μαζί. Καταρχήν οποιοδήποτε δίλημμα μπαίνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές είναι εκβιαστικό, οποιοδήποτε δίλημμα! Δεν μπορείς να βάζεις τέτοια διλήμματα στον κόσμο και μάλιστα του τύπου: Αποσταθεροποίηση -δηλαδή δεν καταλαβαίνω αν δεν βγει ο κ. Τατούλης ή ο κ. Καμίνης αποσταθεροποιείται η Ελλάδα; Εναλλαγή στην κυβέρνηση είχαμε πάρα πολλές φορές. Τι θα πει λοιπόν αποσταθεροποίηση; Η αποσταθεροποίηση πάει και κάπου αλλού. Και δεν θεωρούμε και τυχαίο ό,τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με τα «δεματάκια».

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, κ. Pierre Laurent

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε την Τρίτη με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας κ.Pierre Laurent που συνοδευόταν από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, κ. Jean-François GAU.
Από την χτεσινή συνάντηση Αλ. Τσίπρας  -Pierre Laurent
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλ. Τσίπρας και ο κ. Pierre Laurent έκαναν δηλώσεις:
P. Laurent: Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων με τον Αλ. Τσίπρα για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και την Γαλλία. Πιστεύω ότι ο αγώνας των Γάλλων ενάντια στο νομοσχέδιο του Σαρκοζί για τις συντάξεις έχει πάρα πολλά κοινά με των αγώνα των ελλήνων που αντιστέκονται στα μέτρα λιτότητας που τους έχουν επιβληθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες και από το ΔΝΤ. Οι θέσεις έχουν πάρα πολλά κοινά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚ Γαλλίας όπως και στο μέτωπο της αριστεράς στη Γαλλία . Πιστεύουμε και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρξει πιο στενή και αγωνιστική συνεργασία σε επίπεδο Ευρώπης και έχουμε πολλές προοπτικές αγώνων  και συνεργασίας.  

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Ολοι σήμερα στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως

Κεντρική ομιλήτρια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν, ακόμα, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας
Σήμερα Τετάρτη, η καρδιά του λαού της Αθήνας, του Πειραιά, όλης της Αττικής χτυπάει στο Πεδίον του Αρεως, όπου στις7.30 μ.μ. θα γίνει η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με κεντρική ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα. Θα μιλήσουν, επίσης, ο Θανάσης Παφίλης,υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί το επιστέγασμα της προεκλογικής μάχης που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα χιλιάδες μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε εργατογειτονιές και τόπους δουλειάς, για την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ σε περιφέρεια και δήμους. Ταυτόχρονα, αποτελεί το σύνθημα για να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό μέχρι το πρωί της Κυριακής στη μάχη του ψηφοδελτίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση: «Ελα να ακούσεις, έλα να στείλουμε δυνατά το μήνυμα υπερψήφισης των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

ΠΑΜΕ : Δελτίο Τύπου για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που εξαγγέλθηκε ως μεσσίας στο πρόβλημα της ανεργίας, η εργατική τάξη πρέπει να το επιστρέψει ως απαράδεκτο και επικίνδυνο. Υπάρχει συνολική εμπειρία για το τι ρολό αναλαμβάνουν να παίξουν τέτοιου είδους προγράμματα στο εμπόριο ελπίδας σε νέους ανθρώπους, στη μεγιστοποίηση της ομηρίας τους. Η μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης ως δείκτης της ανταγωνιστικότητας περνάει μέσα και από τέτοια προγράμματα.

Αποκαλύπτεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο ταξικός χαρακτήρας αυτών των προγραμμάτων. Όταν τα ταξικά σωματεία διεκδικούσαν μέτρα προστασίας για τους ανέργους ώστε να ανακουφίζονται προσωρινά αυτοί και οι οικογένειες τους, η απάντηση ήταν «πως τα ταμεία είναι άδεια».

Το νέο πρόγραμμα πρέπει να επιστραφεί ως απαράδεκτο και επικίνδυνο γιατί:

• Νομιμοποιεί για πολλοστή φορά την ανήλικη εργασία καθώς απευθύνεται σε νέους μαθητές 16 ετών.

Κάηκαν αυτοκίνητα στα Εξάρχεια

Φωτιά εκδηλώθηκε σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα, στη 01:30, φωτιά ξέσπασε σε ένα σταθμευμένο Ι.Χ, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.
Ένα τέταρτο αργότερα, ένα παρκαρισμένο όχημα, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, τυλίχθηκε στις φλόγες.
Τέλος, στις 02:00 τα ξημερώματα φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα ακόμη Ι.Χ, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Πλαπούτα. Σε όλα τα περιστατικά έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής.

Πηγή:www.zougla.gr

Κinder terrorism...



thumb
Της Τζένης Κ.-www.topontiki.gr
Άλλο πάλι και τούτο... Οι Χαχανούληδες βγήκαν παγανιά και μοίρασαν στις Πρεσβείες της παναχράντου και υπερευλογημένης μας πρωτεύουσας, φασαριόζικα δωράκια. Ό,τι ξεθυμασμένα βαρελότα τους περίσσεψαν απ’ το Πάσχα, ένεκα που έρχονται Χριστούγεννα και τα είδη Μεγάλης Εβδομάδας γίνανε ντεμοντέ, τα βάλανε στο φάκελο και τα έστειλαν στα κτίρια της Αθήνας που τυγχάνει να έχουνε στη σκεπή τους σημαιάκια κι απόξω σεκιούριτι.