Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μηνύματα Αλληλεγγύης απ' όλο τον κόσμο στους 35 συνδικαλιστές.


Συνεχώς καταφθάνουν στο ΠΑΜΕ, μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο στους 35 συνδικαλιστές οι οποίοι οδηγούνται σε δίκη στις 12 Φλεβάρη, αλλά και καταδίκης της κρατικής καταστολής.

Στα μηνύματα τονίζεται η διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη στους συλληφθέντες, ενώ τονίζεται ότι ο ταξικός, οργανωμένος αγώνας δεν μπορεί να εκφοβιστεί και να ανακόψει τη μαχητική του δράση, από τον αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία.
Ήδη μέχρι τώρα, μηνύματα αλληλεγγύης έχουν φτάσει από τα παρακάτω συνδικάτα :

Στις 20 Φλεβάρη η πανεργατική απεργία.Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργάτη να κάνει δική του υπόθεση την απεργιακή μάχη.


Στις 20 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί η πανεργατική πανελλαδική απεργία που 

αποφάσισε η ΓΣΕΕ μετά από αίτημα που είχαν καταθέσει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

 Η ημερομηνία καταλήχτηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 

ΓΣΕΕ.



Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει εδώ και καιρό τους εργαζόμενους όλης της χώρας να δώσει τη μάχη με αιχμή την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς που σήμερα κατρακυλάνε αμείωτα, την ουσιαστική προστασία και ανακούφιση των ανέργων, την παρεμπόδιση στην πολιτική που φοροεξοντώνει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες με τα συνεχή χαράτσια που επιβάλλει.
Σε χτεσινό δελτίο Τύπου το ΠΑΜΕ επισημαίνει:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον φόρο στα ακίνητα.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η κυβέρνηση σχεδιάζει το νέο ενιαίο φόρο για τα ακίνητα τον οποίο σκοπεύει να επεκτείνει και στην αγροτική γη.
Σκοπεύει μέσα απ' τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης να υπερφορολογήσει την μικρή ακίνητη περιουσία, αστική και  αγροτική,  από τη στιγμή που η μεγάλη ακίνητη περιουσία μπορεί να φοροδιαφεύγει νόμιμα αξιοποιώντας τις δυνατότητες μιας σειράς σχετικών φορολογικών διατάξεων που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για το σχέδιο «Αθηνά».


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε



Το Υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο «Αθηνά», προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο.
Οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια το ίδιο το περιεχόμενο των σπουδών.

Με πυροβολισμούς αποχαιρέτισαν οι χουντικοί τον Ντερτιλή

Γράφει η Ζώτου Έλλη στην Αυγή 



Σε παράσταση νοσταλγών της Επταετίας, όπου έδωσαν το "παρών" βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Χρήστο Παππά, μετατράπηκε η κηδεία του τελευταίου ισοβίτη χουντικού Ν. Ντερτιλή, από την οποία μάλιστα δεν έλειψαν οι πυροβολισμοί από "άτυπο άγημα" πιστολάδων. Ένας από αυτούς συνελήφθη και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τεράστια επιτυχία Σαμαρά ! Πανευρωπαϊκό «ρεκόρ» με ανεργία 26,8% ! Ξεπεράσαμε και την Ισπανία ! Στο 57,6 % η ανεργία στους νέους... Μπορούμε και το παγκόσμιο ρεκόρ Αντωνάκη ...


Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη κατέχει η Ελλάδα με 26,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα εμφανίζεται να ξεπερνά το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας, η οποία ακολουθεί με 26,1%. Στην Ευρωζώνη, συνολικά, η ανεργία παρέμεινε σταθερή το Δεκέμβριο στο 11,7%.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα των αγροτών .


Προς τον Πρωθυπουργό



Δεν είναι η πρώτη φορά που η φτωχομεσαία αγροτιά με τα μηχανήματα της βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που κάθε χρόνο χειροτερεύει τη θέση της αγροτιάς και την καταδικάζει, σε φτώχεια και ξεκλήρισμα.
Η διαφορά που υπάρχει από τις προηγούμενες χρονιές, είναι ότι η φωνή της απόγνωσης είναι πιο δυνατή, δεν μπορούν να επιβιώσουν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη.

«... με τη μία στο κεφάλι».Αυτός ήταν ο «ήρωας» Ντερτιλής. Ενας φασίστας. Ενας στυγνός δολοφόνος.Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Γράφει στον Ριζοσπάστη , ο Νίκος Μπογιόπουλος.



Ηταν μεσημέρι της 18ης Νοέμβρη 1973. Ο πραξικοπηματίας, ταγματάρχης Ντερτιλής βρισκόταν με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου.

Ακριβώς απέναντι, στη συμβολή Πατησίων και Στουρνάρη, μέσα στο γενικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η χούντα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό.
Ο νέος προς στιγμήν ξεφεύγει από τα χέρια των χωροφυλάκων. Τότε ακριβώς ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο. Και πυροβολεί...

Να τσακίσουμε τους μοντέρνους Πινοτσέτ.

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο Υπουργείο Εργασίας

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καταδικάζει κατηγορηματικά τη βίαιη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών εργαζομένων του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στον ακτιβισμό στα γραφεία του υπουργού Εργασίας Βρούτση, ζητεί την άμεση απελευθέρωσή τους και την οριστική παύση κάθε δίωξης και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της σε αυτούς, αλλά και σε όσους εργαζόμενους διώκονται από την κρατική πολιτική της φτώχειας, της τρομοκρατίας και της καταστολής κατ’ επιταγή του Κεφαλαίου .