Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκαν συνδικαλιστές με μηνύσεις εργολάβων ! Το δικαστήριο αποδέχτηκε τις άθλιες κατηγορίες των εργοδοτών, που επιστράτευσαν μέχρι και τη Χρυσή Αυγή για να χτυπήσουν τα ταξικά συνδικάτα.

 Την ένταση του αυταρχισμού αστικού κράτους και εργοδοσίας σε βάρος συνολικά του εργατικού κινήματος, σηματοδοτεί η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, να καταδικάσει με 5 μήνες φυλακή τον Πέτρο Πουντίδη και Παύλο Πουντίδη, συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων Μετάλλου Πειραιά και Ηλεκτρολόγων Πλοίων. 



Η δίκη αφορούσε στις κινητοποιήσεις που έκαναν τα ταξικά συνδικάτα στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) το καλοκαίρι του 2008, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, τις Συμβάσεις Εργασίας, συνολικά τη δουλειά με δικαιώματα.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το σχέδιο νόμου για το φόρο ακινήτων.

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Η άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το φόρο ακινήτων αποτελεί πλέον λαϊκή απαίτηση. Άλλωστε πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττονται οι αγρότες, πλήττονται οι αυτοαπασχολούμενοι.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών 


Tην κυβέρνηση και την ηγεσία της αστυνομίας για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για δεύτερη φορά σε διάστημα 8 ημερών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες έχουν στόχο να συνηθίσει ο κόσμος την παρουσία και τη δράση των δυνάμεων καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια.

Προκήρυξη ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την Απεργία της 6ης Νοέμβρη.

 ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΡΑ– ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ



Μια ακόμα αποφασιστική περίοδος, στον πόλεμο που έχουμε, ανοίγεται μπροστά μας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να πείσει ότι «διαπραγματεύεται» με την τρόικα να «μην υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο».

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ [31/10/2013]...Καταδικάζει τη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη βουλή.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη βουλή.

Τελευταίο κρούσμα η άρνηση να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για το σοβαρό ζήτημα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που απασχολεί εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, μικροϊδιοκτήτες γης και αγρότες.

«Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια»!. Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

 «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»…


Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές,  ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες».

Για τις αλλαγές στον «Ριζοσπάστη».

Για τις αλλαγές στον «Ριζοσπάστη».


 Οι αλλαγές, που γίνονται στον «Ριζοσπάστη» και θα αποτυπωθούν και με τη νέα μορφή του φύλλου στην κυριακάτικη έκδοση στις 3 του Νοέμβρη, έχουν ως στόχο τη βελτίωση, την αναβάθμιση της εφημερίδας, στη βάση των κατευθύνσεων του 19ου Συνεδρίου και της συγκεκριμενοποίησής τους από την Κεντρική Επιτροπή, τη Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας και την Κομματική Οργάνωση του «Ριζοσπάστη».

Φοροκανίβαλοι! Φόροι 500 δισ. στη δεκαετία! Το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον enikos.gr.

 Άσχετο (;): 


Το Φεβρουάριο του 1849 ο Μαρξ οδηγήθηκε από τους κυβερνώντες στο δικαστήριο διότι η υπό τη διεύθυνσή του Εφημερίδα του Ρήνου τασσόταν υπέρ της μη πληρωμής των ληστρικών φόρων από τους πολίτες. Το δικαστήριο αθώωσε τον Μαρξ. Αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σημασία στην Ελλάδα του κ. Στουρνάρα, αφενός διότι τα έλεγε ο Μαρξ που ήταν κομμουνιστής, αφετέρου διότι το δικαστήριο που αθώωσε τον Μαρξ ήταν κάπου στη Γερμανία…


Ας έρθουμε τώρα στα δικά μας.