Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Ανήμποροι - Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Νεκροί.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
από ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 11:22πμ, Πέμπτη 6

Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Ανήμποροι, την ώρα που το ποτάμι του ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΥΜΟΥ  ξεχυνόταν στους δρόμους.
Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Ανήμποροι, την ώρα που προβοκάτορες, διατεταγμένοι, φουσκωτοί, τραμπούκοι, μετεκπαιδευμένοι  σε νυχτερινά αποσπάσματα, αναλάμβαναν υπηρεσία.
Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Ανήμποροι μπας, και μέσα στη λαίλαπα χωρίς έξοδο κινδύνου, γλυτώσουν την απόλυση,  τις απλήρωτες υπερωρίες, το λαστιχένιο ωράριο.
Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Ανήμποροι την ώρα που οι ‘νεοπατριώτες’, κουφοί στο ουρλιαχτό του κόσμου,  συνεδρίαζαν, σχεδιάζοντας το χάρτη της  απόλυτης εξαθλίωσης.
Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Ανήμποροι, ακόμα και νεκροί, όταν οι μυστικοσύμβουλοι δεν ανακοίνωναν το θάνατο πριν συντάξουν σημειώματα «διαχείρισής» του.
Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Ανήμποροι ν’ ακούσουν τον επικήδειο της «διαχείρισης» του θανάτου τους που γράφουν τώρα οι πρωθυπουργικοί κειμενογράφοι και οι Καρατζαφερικοί συνοδοιπόροι.
Κλεισμένοι, Φοβισμένοι και Νεκροί.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ, ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ  ΑΣΦΥΞΙΑ.

Αποσπάσματα από την Εισήγηση του ΚΣ στο 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Ξεκίνησαν, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, οι οποίες και ολοκληρώνονται την Κυριακή 9 Μάη, με την εκλογή του νέου ΚΣ της Οργάνωσης. Ακολουθούν αποσπάσματα από την Εισήγηση του ΚΣ στο 10ο Συνέδριο, την οποία παρουσίασε στο σώμα ο Γραμματέας του ΚΣ, Γιάννης Πρωτούλης.



Συντρόφισσες και σύντροφοι, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο 10ο Συνέδριο της Οργάνωσής μας, σύντροφοι και συντρόφισσες παρατηρητές από την αντιπροσωπεία του Κόμματός μας, συντρόφισσες και σύντροφοι από τη γενιά του ΔΣΕ, της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, σύντροφε πρόεδρε της ΠΟΔΝ, αγαπητοί προσκεκλημένοι.



Συντρόφισσες και σύντροφοι από τις αδελφές μας οργανώσεις, σας απευθύνουμε ξεχωριστό χαιρετισμό και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε με την παρουσία σας.



Η προσυνεδριακή διαδικασία συνέπεσε με την εξαπόλυση της πιο σφοδρής επίθεσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το μαύρο μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου σε όλα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού.


Οι ίδιες οι εργασίες του Συνεδρίου μας πραγματοποιούνται μέσα σε μέρες μεγάλων διαδηλώσεων, την επομένη της μεγαλύτερης απεργίας στην Ελλάδα. Στον απόηχο μιας μεγάλη προβοκάτσιας με στόχο το εργατικό λαϊκό κίνημα, για να αμαυρωθούν οι αγώνες, να φοβηθεί ο αγωνιζόμενος λαός. Μια προβοκάτσια με θύματα τρείς εργαζόμενους. Ενέργεια που αποδεικνύει ότι οι μηχανισμοί του συστήματος είναι αδίστακτοι στη χρήση βίας, δεν λογαριάζουν απώλειες για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, να επιτεθούν στους λαούς.

Κ.Κ.Ε: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την τροπολογία που ψήφισε με πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση

Αποτελεί προσβολή, όχι προς το Κοινοβούλιο, αλλά προς το λαό η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει την τελευταία στιγμή και να ψηφίσει τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ» με την οποία εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να υπογράφει συμφωνίες και συμβάσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, χωρίς την ψήφισή τους στη Βουλή αλλά μόνο με ενημέρωση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΥΠΠΟΤ ΓΙΑ MARFIN

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού που βρεθήκαμε σήμερα στο δρόμο σε μια πρωτοφανούς μαζικότητας παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στα «μέτρα» της κυβέρνησης, ακούσαμε με έκπληξη και αποτροπιασμό στα δελτία των 8 ένα σωρό ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τον τραγικό θάνατο που βρήκαν 3 εργαζόμενοι μέσα στο κτίριο της Marfin Bank στην οδό Σταδίου.
Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι διαδηλωτές δεν άφησαν τα οχήματα της πυροσβεστικής να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο. Επειδή το μπλοκ των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού, ανάμεσα σε άλλα μπλοκ εργαζομένων, βρέθηκε στην οδό Σταδίου, ακριβώς πριν το σημείο της πυρκαγιάς, θα αναφέρουμε τα πραγματικά περιστατικά των οποίων ήμασταν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες.
Συγκεκριμένα, στις 2:10 μ.μ., ενώ από το κτίριο της τράπεζας Marfin έβγαιναν πυκνοί καπνοί για περίπου 15 λεπτά, και ενώ το μπλοκ μας διαδήλωνε στην οδό Σταδίου, είδαμε δύο πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στην οδό Πεσματζόγλου και να σταματούν στην γωνία. Αμέσως, οι διαδηλωτές από όλα τα μπλοκ που βρίσκονταν από την Πεσματζόγλου ως τη Σταδίου 23 άνοιξαν τον δρόμο για να μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όχι μόνο τα πυροσβεστικά οχήματα δεν «απειλήθηκαν» ή «παρεμποδίστηκαν» από τους διαδηλωτές, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, αλλά επιπλέον πολλοί από τους διαδηλωτές προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η αστυνομία μας επιτέθηκε με μένος και "χωρίς λόγο".
Συγκέντρωσα από το διαδίκτυο τα βίντεο που δείχνουν την επίθεση:




Το "χωρίς λόγο" δεν είναι τυχαία σε εισαγωγικά. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας γίνονταν καταστροφές και επιθέσεις των τραμπούκων ακόμη και σε διαδηλωτές, ακορύφωμα αυτών ήταν ο θάνατος των τριών στη Marfin. Η αστυνομία ήταν απούσα ή παρατηρούσε αμέτοχη. Αντίθετα επέλεξε, η κυβέρνηση, να μας μακελέψουν από το τελείωμα της Σταδίου και να μεταμορφώσουν το Σύνταγμα σε πεδίο μάχης τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους. Το ότι δεν είχαμε νεκρούς και εκεί ήταν μαλλον θέμα τύχης, τη στιγμή που τα βομβίδια με τα δακρυγόνα και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης σκάγανε στις πλάτες μας.
Όταν καιγόταν η τράπεζα Ματατζήδες εμπόδιζαν διαδηλωτές να μπουν και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ήταν μέσα, οι ίδιοι δειλοί όπως πάντα και πιόνια ούτε που ασχολήθηκαν, και μη μου πει κανείς ότι δε μπορούσαν να ξέρουν ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα, γιατί τότε θα ισχύει το ίδιο και για τους φονιάδες που έβαλαν τη φωτιά! Επίσης όταν ερχόταν πυροσβεστικά οχήματα οι διαδηλωτές άνοιξαν τη πορεία για να περάσουν, τα εμπόδισαν όμως οι ορδές του ...Δία, που βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στη πορεία!
Οι κυβερνήσεις δεν θέλουν διαδηλώσεις, ούτε ειρηνικές ούτε βίαιες, οι τραυματισμοί και οι θάνατοι είναι καθαρά ευθήνη της κυβέρνησης, ήταν επιλογή της, γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που αντιδρά στη κοροϊδία, στην αφαίρεση δικαιωμάτων χρόνια κατακτημένων, στη παράδοση από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΆΟΣ (μεγάλοι πατριώτες και αυτοί, πιστοί στη παράδοση του δοσιλογισμού και της Χ ) της έτσι κι αλλιώς εξαρτημένης χώρας μας στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.
Αυτά που γράφω δεν δίνω το δικαίωμα να μου τα αμφισβητήσει κανείς γιατί τα ζήσαμε, παρέα με τον Γιάννη, γιατί ακόμη πονάνε πλάτη και χέρια και κυρίως γιατί τα είδα με τα μάτια μου! Είδα γέρους και νέους, άντρες και γυναίκες, αμούστακα παιδιά να χτυπιούνται ανελέητα από τους ένστολους φονιάδες όργανα των κυβερνήσεων, ασπόνδυλα, αναίσθητα και ανεγκέφαλα πλάσματα, που με ηδονή βάζουνε μπρος τις μηχανές και χωρίς δισταγμό πέφτουν πάνω σε ανθρώπους, που πετάνε τα ...εργαλεία της δουλειάς τους πάνω μας χωρίς να τους νοιάζει καν αν θα σκοτωθεί κανείς, όπως ακριβώς δεν τους ένοιαζε αν υπήρχαν και αν πέθαιναν άνθρωποι ακριβώς πίσω από τη πλάτη τους μέσα στη τράπεζα!
Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να τηρήσουν τις εντολές, το νόμο των αφεντικών τους και το Σύνταγμα των αφεντικών τους. Ε, λοιπόν εγώ δε σέβομαι τίποτα απ' όλα αυτά, τα έχω χεσμένα όπως και τη πατρίδα τους και επειδή επέλεξα να μη κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου και να είμαι "πατριώτης" ραγιάς θα είμαι κάθε μέρα σε αυτό που διάλεξα από τα 15 μου στη πρώτη αλυσίδα του αγώνα, για να δικαιωθεί επιτέλους αυτός ο λαός και να ξανασηκώσει κεφάλι, για να θυμηθεί τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του και να απελευθερωθεί μια για πάντα απ' όλα τα δεσμά του. Αυτός είναι η πατρίδα μου και όχι αυτοί που τη πουλάνε μισοτιμής με τη πρώτη ευκαιρία.

Χυδαίος αντικομμουνισμός για να χτυπηθεί το κίνημα-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο ενάντια στο ΚΚΕ, δείχνοντας το φόβο και το μίσος τους για το εργατικό λαϊκό κίνημα

Συμπόρευση των αστικών κομμάτων ενάντια στο ΚΚΕ ζήτησε χτες από τη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης, δείχνοντας ότι το κόμμα του έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, με στόχο να χτυπηθεί το συνεπές εργατικό λαϊκό κίνημα και να προχωρήσει ανενόχλητη η αντιλαϊκή στρατηγική.

Αμεση ήταν η ανταπόκριση της ΝΔ, με τον βουλευτή της Κ. Τασούλα να προσπαθεί να αναμασήσει τα περί «σεβασμού του Συντάγματος». «Παρών», και μάλιστα σε ρόλο ενορχηστρωτή της αθλιότητας, δηλώνει και η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

Σύμφωνα με το exit poll - Βρετανία : Νίκη Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε 130 εκλογικά τμήματα, σε δείγμα τουλάχιστον 20.000 ψηφοφόρων δείχνει ότι η Βρετανία οδεύει προς το πρώτο της "μετέωρο κοινοβούλιο" (hung parliament) από το 1974, όπου κανένα κόμμα δεν θα διαθέτει την πλειοψηφία.



Οι Συντηρητικοί αναμένεται να κερδίσουν γύρω στις 307 έδρες και οι Εργατικοί του Γκόρντον Μπράουν περί τις 255. Για να έχει ένα κόμμα πλειοψηφία στη 650μελή Βουλή των Κοινοτήτων απαιτούνται 326 έδρες, γεγονός που σημαίνει ότι ο Κάμερον θα πρέπει να αναζητήσει στήριξη από τον Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών οι οποίοι, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα εξασφαλίσουν 59 έδρες.

«ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ…»Παρέμβαση του Ντ. Κον Μπεντίτ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Παρέμβαση σε υψηλούς τόνους για την κρίση στη χώρα μας έκανε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στη σχετική συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επίπεδο επικεφαλής των πολιτικών ομάδων.

Μιλώντας εκ μέρους των Πράσινων, αναφέρθηκε στις ευθύνες της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, συγκρίνοντας τη σημερινή τους στάση με αυτή της Μ. Θάτσερ στη δεκαετία του '80. Υποστήριξε την πρόταση για ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, που θα βγάλει εκτός Ευρώπης το Δ.Ν.Τ., και ζήτησε εμπλοκή από το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας στα μέτρα για τα εργασιακά στην Ελλάδα, ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον στοιχειώδη όρια στις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Πρόκειται για ανθρώπους, υπάρχουν θέματα εργασίας, είναι εργαζόμενοι. Και δεν μπορεί μόνο το χρήμα να αποφασίζει», είπε χαρακτηριστικά.