Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Για τα περί «πολιτικής βίας».Επίκαιρο άρθρο από τον σημερινό Ριζοσπάστη.

Για τα περί «πολιτικής βίας».



Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας των επιτελείων των αστικών κομμάτων και των αστικών ΜΜΕ να αξιοποιήσουν προς όφελός τους τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι εντάσσεται και όλη η κουβέντα που άνοιξαν ξανά «περί πολιτικής βίας», για «καταδίκη της από όπου κι αν προέρχεται», για «αριστερή και δεξιά βία», για την ανάγκη να πορευτούμε χωρίς «εσωτερικές διαμάχες» και «ένταση», όπως έλεγε χαρακτηριστικά πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός.

Η μαζική πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την επίθεση του συστήματος, ο μόνος δρόμος απάντησης στο φασισμό και τις συμμορίες του!

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη φασιστική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι πλέον φανερό ότι πυροδότησε εξελίξεις για τις οποίες υπήρχαν διεργασίες και προετοιμασίες από τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας στη χώρα.
Το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η κυβέρνησή του και οι μηχανισμοί του -με την «ετοιμότητα αντίδρασης» που εμφανίζουν- πριν απ’ όλα, αυτοαποκαλύπτονται ως -εξ αντικειμένου αλλά και εξ υποκειμένου συνεργοί- της διείσδυσης των φασιστικών πλοκαμιών στους μηχανισμούς εξουσίας που συντελείται εδώ και καιρό.
Γι’ αυτό είναι δικαιολογημένες οι λαϊκές ανησυχίες, τα ερωτηματικά και οι προβληματισμοί για τους στόχους και τις επιδιώξεις των κέντρων που οργάνωσαν και υλοποιούν την «εξάρθρωση» της Χ.Α. Ανησυχίες που δεν μπορούν και δεν πρέπει να διασκεδαστούν από την εικόνα των σιδηροδέσμιων στελεχών της φασιστικής συμμορίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τις εξελίξεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις .

Δήλωση του Γιάννη Γκιόκα, μέλους της ΚΕ & υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τη «Χρυσή Αυγή»

 
 
«Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου και πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές.
 
Από κει και πέρα ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να μην εφησυχάζει. Να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά.

To πόρισμα για την Χρυσή Αυγή

 
Ως ηγέτη εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ν.Μιχαλολιάκο το εννιασέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη το οποίο παραδόθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Το πόρισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δομή της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ο επικεφαλής, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη.

Συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής

 
Ευρεία επιχείρηση συλλήψεων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Λαγός και ο Γιώργος Γερμενής.


ΕΝΟΧΛΗΣΗ...Του Γιώργου Δελαστίκ.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Εξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στη κυβέρνηση το άρθρο στο "Πριν" με τίτλο “ΕΕΝΔΠΑΣΟΚ απειλούν την δημοκρατία”. Ο λόγος ήταν ότι το άρθρο δεν περιοριζόταν στο προφανές, την ενοχή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη.