Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Οι φλοιοί του κρεμμυδιού της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς Οι θέσεις του νορβηγού φονιά ανθούν στα εθνικιστικά κόμμματα και ρυμουλκούν την κεντροδεξιά προς τα δεξιότερα.


Αναδημοσίευση από το www.tovima.gr- του Γιώργου Τσιάρα


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ευρωπαϊκή ακροδεξιά, μετά από μια μακρά μεταπολεμική περίοδο πλήρους απομόνωσης, ζει τα τελευταία χρόνια μια περίοδο συνεχούς ενίσχυσης.

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες πίσω από αυτό το αποτέλεσμα: πρώτος, η δυσαρέσκεια ενός σημαντικού τμήματος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση ισχύος στα χέρια της «γραφειοκρατίας των Βρυξελλών», που έχει φτάσει να υποκαθιστά σε πολλές περιπτώσεις τις εθνικές κυβερνήσεις της Ένωσης, και άρα εκλαμβάνεται ως ευθεία απειλή για την εθνική ταυτότητα πολλών «μικρομεσαίων» ευρωπαϊκών λαών.

Σε αποκλεισμό της Βουλής προχωρούν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες ταξί.



Χωρίς τέλος η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των ιδιοκτητών ταξί για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους και από το πρωί έχουν καταλάβει τα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας και των Μαλγάρων, σηκώνοντας τις μπάρες και αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο. Στην Κέρκυρα, οι απεργοί κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο φρούριο του νησιού, ενώ στην Κρήτη κατέλαβαν τις εφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στην οικονομία και την υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s


Τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη Σύνοδο Κορυφής διαδέχτηκε η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s σε καθεστώς  «υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας».
Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται στο έλεος των αγορών και ότι η αποσπασματική εφαρμογή ημίμετρων δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. 

ΣΥΝ: Η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία της Δύσης οδήγησαν στα γεγονότα της Νορβηγίας


Μια δεκαετία ξενοφοβίας, ρατσισμού και ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη είχε ως απόληξη τις δραματικές επιθέσεις στη Νορβηγία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Μπουρνούς, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνος του τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ.

Σχόλιο του ΚΚΕ για το τερατώδες έγκλημα στη Νορβηγία



Δεν πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο. Με τέτοια αποστήματα είναι γεμάτος ο «ελεύθερος κόσμος» του καπιταλισμού. Μέσα στη σαπίλα του αναπτύσσεται και εκδηλώνεται ο ρατσισμός, ο αντικομμουνισμός και το μίσος κατά των εργαζομένων όπου Γης.

Δήλωση Μ. Τρεμόπουλου για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας



Ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπροσώπησε το κόμμα στη δεξίωση για την 37η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ο Μ. Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η φετινή επέτειος είναι υπό τη σκιά της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας. Τόσο, που δικαίως οι πολίτες απορούν εάν ζούμε τη ‘δημοκρατία των αγορών', τη ‘δημοκρατία των συμφερόντων', τη ‘δημοκρατία του ενός εκάστου' ή μια ‘στρεβλή δημοκρατία'.

Μήνυμα του ΚΚΕ προς το ΚΚ Νορβηγίας για το έγκλημα που διαπράχτηκε στη Νορβηγία.


Προς το ΚΚ Νορβηγίας



          Αγαπητοί σύντροφοι


Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα που διαπράχθηκε στη Νορβηγία με συνέπεια το θάνατο περισσότερων από 90 ατόμων.
Το γεγονός αυτό, οι δηλώσεις του δράστη και το πλαίσιο αιτιολόγησης του εγκλήματος αυτού αναδεικνύουν τον άκρως επικίνδυνο ρόλο του εθνικισμού, του αντικομμουνισμού και του μίσους που καλλιεργείται από δυνάμεις του κεφαλαίου κατά των μεταναστών.

ΠΑΜΕ: Τιμάμε για 31η χρονιά τη θυσία της αγωνίστριας, Σωτήριας Βασιλακοπούλου.



Η θυσία της Σωτήριας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων. Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και επίθεσης του κεφαλαίου που βουλιάζει τον λαό στη χρεοκοπία, χρειάζεται συντονισμένος ταξικός πολιτικός αγώνας.

Όπως και σήμερα έτσι και τα συνθήματα και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε έξω απ’ τις πύλες της ΕΤΜΑ η Σωτηρία πριν 31 χρόνια, σημάδευαν τον ταξικό αντίπαλο, είχαν στόχο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στον Flash (Κ. Παρράς).



Δεν συμμερίζομαι καθόλου τους πανηγυρισμούς όταν έχεις έναν ελληνικό λαό που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο του έχεις φορτώσει τόσα πολλά βάρη
• Η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης δεν κατάφεραν  να δώσουν μια συνολική, ριζική, δομική λύση σ΄ ένα δομικό συστηματικό ευρωπαϊκό πρόβλημα.
• Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι επί μέρες διεξάγεται μια συζήτηση γύρω από τη βιωσιμότητα των τραπεζών και γύρω από την ταμειακή ρευστότητα για να μπορούν να αποπληρώνονται τα χρέη και όχι γύρω από τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Καμιά συζήτηση για το ζήτημα της ανεργίας, για το κοινωνικό κράτος που καταρρέει,

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ! Επίκαιρο άρθρο από την iskra.gr



Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ – ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Μετά την πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης εξαπολύθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τουςευρωγραφειοκράτες μια πολύ καλάσχεδιασμένη επικοινωνιακή καταιγίδα, οποία είχε και έχει ως στόχο να ασκήσει πλύση εγκεφάλου στους ευρωπαϊκούς λαούς και ειδικότερα στον ελληνικό λαό.
            Στόχος αυτής της επικοινωνιακής καταιγίδας είναι να πείσε ότι με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής λύνεται, περίπου, το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, ανακουφίζεται αισθητά ο ελληνικός λαός, ενώ ξεπερνάται και η κρίση της ευρωζώνης !
Τίποτα πιο ψευδές και παραπλανητικό από αυτήν την κακόγουστη προπαγάνδα, όπως θα επιχειρήσουμε να καταδείξουμε με συλλογισμούς και στοιχεία, τα οποία θα εμπλουτίζουμε με όσα νεότερα έρχονται στο φως, αφού πολλά ακόμα σε σχέση με τις αποφάσεις της Συνόδου ή βρίσκονται στο σκοτάδι ή είναι πολύ ασαφή και δυσερμήνευτα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΑΣ



«Ό,τι δώσαμε εμείς οι Γερμανοί θα το πάρουμε πίσω πολλαπλάσια», αναφώνησε θριαμβευτικά η καγκελάριός τους. Θα το πάρουν με την εσαεί υποδούλωση του ελληνικού λαού και τη διαρκή λεηλασία της Ελλάδας, που αποφάσισαν στις Βρυξέλες, για να σώσουν το ευρώ τους, και απλώς το ανακοίνωσαν στη μαριονέτα που παριστάνει τον πρωθυπουργό. Κι αυτός το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μετέχουν και οι ΗΠΑ στο φαγοπότι.
«Δε θα χρεοκοπήσουμε», θριαμβολογούν τα άθλια οργανέτα τους, έστω και αν αυτό προβλέπει το σχέδιό τους, ώστε οι ξένοι τοκογλύφοι να εξακολουθούν να απομυζούν κάθε ικμάδα του ελληνικού λαού, που ήδη τον έχουν χρεοκοπήσει, και απεργάζονται τα νέα διαρκή μνημόνια, τα νέα δεσμά, που πολύ σύντομα θα φέρουν.

Απίστευτη αποκάλυψη της Corriere della Sera.Τον Παρθενώνα ζήτησαν οι Φινλανδοί για να δώσουν δάνειο !



Μία απίστευτη αποκάλυψη έκανε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφορικά με όσα ζήτησαν ως εγγύηση οι Φινλανδοί για να δώσουν το «πράσινο φως» για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, οι Φινλανδοί ζήτησαν τον Παρθενώνα και ελληνικά νησιά!

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ- Συνεχίζει τις προκλήσεις το Ισραήλ

Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις την ώρα που καταλαμβάνουν το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα


Με μια επανάληψη, πιο «κόσμια» βέβαια, του περυσινού σκηνικού, ολοκληρώθηκε στις αρχές της βδομάδας σε επιχειρησιακό επίπεδο τουλάχιστον, η πολύμηνη καμπάνια του στολίσκου «Ενα Καράβι για τη Γάζα» να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Το ένα και μοναδικό καράβι που απέπλευσε, τελικά, από τα ελληνικά λιμάνια, το υπό γαλλική σημαία «Dignite al Karama», τέθηκε υπό τον έλεγχο Ισραηλινών κομάντος, στα ανοιχτά της Γάζας, την Τρίτη, και με συνοπτικές διαδικασίες οι 16 επιβαίνοντές του απελάθηκαν στις πατρίδες τους.