Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Οι υποψήφιοι του Κ.Κ.Ε στην εκλογικής περιφέρεια της Σάμου.


Οι πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε.

Ο Νίκος Λαρδάς από την Ικαρία, ο Δημήτρης Μαυρατζιώτης και η Διασινιώ Πόθα από την Σάμο είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση για την παρουσίαση του εκλογικού στόχου πάλης του Κόμματος στα νησιά μας και των υποψηφίων βουλευτών που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο.

Π.Α.ΜΕ : Ανακοίνωση για τη νέα προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος .

 Ανακοίνωση για τη νέα προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος  



Μετά τον Δήμαρχο Αθήνας και την κυβέρνηση που απειλούν με την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τώρα έρχεται ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με καταστολή όταν πραγματοποιούν καταλήψεις διάφορων κτιρίων, αντιδρώντας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο για να θωρακίσει η αστική τάξη την εξουσία των μονοπωλίων. 

ΣΥΝ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 120 ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


Τη στιγμή που οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους  για τη μη διακοπή της λειτουργίας του κράτους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με αποφάσεις που υπέγραψε - ακόμα και την ημέρα προκήρυξης των εκλογών – ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου μετακινούνται 120 εφοριακοί υπάλληλοι για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Κριτήριο ψήφου η πείρα και η σταθερότητα του ΚΚΕ.


Στο Νέο Κόσμο περιόδευσε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνομίλησε με εργαζόμενους και μικρούς μαγαζάτορες



«Υπάρχει στο λαό μας σωρευμένη οργή και αγανάκτηση. Αν εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στο ΚΚΕ, την επομένη των εκλογών θα βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σαν λαός απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν», τόνισε, μεταξύ άλλων, χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ περιοδεύοντας στο Νέο Κόσμο, στην οδό Φραντζή, σε συνεργεία και καταστήματα, περιοχή όπου δραστηριοποιούνται στην πλειοψηφία τους μικρομεσαίοι ΕΒΕ, με έκδηλη την αγωνία τους για το αύριο.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ : Στο φόρτε η επιχείρηση κοροϊδίας του λαού.


Ο ένας μιλάει για «αναπτυξιακά μέτρα» και ο άλλος παρουσιάζει για «νέο» τους υποψήφιους που υπηρετούν την ίδια σάπια πολιτική

Ψεύτικες ελπίδες και κούφιες διακηρύξεις για«αλλαγή όλων» μοίρασε χτες (σ.σ προχτές) ο Αντ. Σαμαράς, παρουσιάζοντας το κόμμα του ως το μόνο αστικό κόμμα που μπορεί να βγάλει τάχα τη χώρα από την κρίση, ενώ εγγυάται την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων καθώς και τη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος.
Στη δήλωση που έκανε με αφορμή την προκήρυξη των εκλογών, εμφάνισε περίπου ως δικό του επίτευγμα τη διεξαγωγή των εκλογών, επέρριψε τις ευθύνες για τα πάντα «στα απίστευτα λάθη, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου»,επιχειρώντας απεγνωσμένα να αποκρύψει ότι το κόμμα του είναι υπόλογο και συνένοχο για το έγκλημα σε βάρος του λαού.

Συνέντευξη Τύπου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ για την καταπολέμηση της ακρίβειας και ΤΗΝ στήριξη του λαϊκού εισοδήματος.


Συνέντευξη Τύπου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου


  • Καλούμε τον λαό να ψηφίσει για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα την αριστερά, που θα απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο, που θα δώσει σταθερότητα, προοπτική και ελπίδα, όχι μονάχα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης. Γιατί η ανατροπή  στην Ελλάδα θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη.
  • Θα απειλήσουν και θα εκβιάσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, όχι επειδή κινδυνεύει η Ελλάδα χωρίς το μνημόνιο, τουναντίον, θα σωζόταν η Ελλάδα χωρίς το μνημόνιο, αλλά γιατί κινδυνεύουν οι ίδιοι από το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. 

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ:Aποφασιστικά στην κοινή μάχη των εκλογών για την προώθηση των στόχων του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.


Aποφασιστικά στην κοινή μάχη των εκλογών για την προώθηση των στόχων του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος

1. Η αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, που πήρε τη σκυτάλη πριν πέντε μήνες για να διασώσει τη χρεοκοπημένη στη συνείδηση του λαού μνημονιακή πολιτική, έχουν πλήξει με πρωτοφανή βιαιότητα το λαό και τη χώρα, στράγγισαν τα λαϊκά εισοδήματα, καταβαράθρωσαν το βιοτικό επίπεδο, ισοπέδωσαν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και βύθισαν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Πανελλαδική έρευνα από τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών: Πρώτο κόμμα η Ν.Δ. με 20,5 % .Δεύτερο το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 13,1 %.Το Κ.Κ.Ε παίρνει 12,4 % ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ακολουθεί με 11%.Στο 3 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α !



Συνεχίζεται η  πανελλαδική έρευνα από τους  φοιτητές/τριες του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης για το μάθημα της «Στατιστικής των Επιχειρήσεων» η οποία ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις  22 Απριλίου.
Ήδη οι φοιτητές παρέδωσαν ένα μέρος των   αποτελεσμάτων της έρευνας που αφορά το διάστημα 26 Μαρτίου έως και χθες (11 Απριλίου).
Το δείγμα επικράτειας μέχρι στιγμής είναι  2.000 άτομα.

Γκάλοπ της Alco στην Κέρκυρα:Πρώτη η Ν.Δ 20,5 %.Παλεύουν για την δεύτερη θέση ΠΑ.ΣΟ.Κ με 15,5 % και Κ.Κ.Ε με 14,5 %.Στην τέταρτη θέση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 8 %.Στο 12 % οι αναποφάσιστοι.Ποια είναι τα ποσοστά με αναγωγή στους αποφασισμένους και σύγκριση με τις βουλευτικές του 2009.Σχόλιο του Red Star.


  Δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία ALCO στην Κέρκυρα για τον τηλεοπτικό σταθμό Start. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 2 έως τις 6 Απριλίου σε δείγμα 800 ατόμων με τη μέθοδο του τηλεφωνικού δείγματος.


Σε σχέση με τις εκλογές του 2009 στο Νομό της Κέρκυρας το ΠΑ.ΣΟ.Κ χάνει 26 % και  η Ν.Δ.χάνει πάνω από 10 % ! Άνοδο 4,5 % έχουν το Κ.Κ.Ε και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι κερδίζουν 2 ποσοστιαίες μονάδες περίπου

Στους αποφασισμένους τα αποτελέσματα ως εξής (στην παρένθεση το ποσοστό του κάθε κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2009):




Νέα Δημοκρατία     23,3 %   (32,8)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   17,5  %  (43,4)
 Κ.Κ.Ε                       16,5 %   (12,0)
   

Λαϊκός Δρόμος: Πολιτική εκλογικών αυταπατών και φιλοευρωπαϊκής - σοσιαλδημοκρατικής «Αριστερής διακυβέρνησης» από το ΣYPIZA.


Πολιτική εκλογικών αυταπατών και φιλοευρωπαϊκής - σοσιαλδημοκρατικής «Αριστερής διακυβέρνησης» από το ΣYPIZA.




Σε συνθήκες όπου το αστικό πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται από τις κοινωνικές αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει η πολιτική οικονομικής σύνθλιψης του ελληνικού λαού και υποδούλωσης της χώρας στην ιμπεριαλιστική τρόικα, η δρομολόγηση πρόωρων βουλευτικών εκλογών δεν χωρεί αμφιβολία ότι είναι καρπός ενός σχεδιασμού των κυρίαρχων αστικών πολιτικών κομμάτων και των ξένων κηδεμόνων τους με στόχο να αποσυμπιεσθεί η τεταμένη κοινωνική κατάσταση και να υπάρξει μια διαχείρισή της που θα επιτρέψει τη συνέχιση της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τα ποσοστά ανεργίας τον Ιανουάριο του 2012.


Οι μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ.
Η κυβέρνηση και η τρόικα μετατρέπουν την Ελλάδα όλο και περισσότερο σε χώρα ανέργων, φτωχών, εξαθλιωμένων και ταπεινωμένων ανθρώπων.
Οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και της σημερινής συγκυβέρνησης οδηγούν τον λαό και την νεολαία στα τάρταρα της ανεργίας και την χώρα μας σε ανθρωπιστική καταστροφή.

ΑντιΝΑΤΟική απεργία πείνας στη Ρωσία από 16 μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας.


ΑντιΝΑΤΟική απεργία πείνας στη Ρωσία από 16 μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Το περασμένο Σάββατο στην πόλη Ουλιάνοφσκ, στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου «Ουλιάνοφσκ - Βοστότσνι» 16 μέλη της περιφερειακής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) έστησαν σκηνές και ξεκίνησαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας στο αεροδρόμιο της πόλης του διαμετακομιστικού κέντρου του ΝΑΤΟ.
Το βασικό σύνθημα της απεργίας πείνας είναι « Έξω το ΝΑΤΟ από το έδαφος του Ουλιάνοφσκ!». Οι απεργοί ζητούν ακόμη από τις ρωσικές αρχές συγκεκριμένες απαντήσεις:

Μια πρώτη λίστα υποψηφίων των ψηφοδελτίων του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ



Α'  ΑΘΗΝΑΣ

  1. Βούτσης Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός
  2. Ηλιόπουλος Νάσος, Οικονομολόγος- Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΝ
  3. Κορωνάκης Τάσος μελος Π.Γ του ΣΥΝ
  4. Κυπριανίδου Ερμίνα, μέλος Π.Γ του ΣΥΝ, Χημικός
  5. Κωνσταντοπούλου Ζωή, Δικηγόρος
  6. Μαμουζέλος Γιάννης, Αθλητικογράφος
  7. Μηλιός Γιάννης, Πανεπιστημιακός
  8. Μουλόπουλος Βασίλης, Βουλευτής