Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Απεργίες προαναγγέλλουν τα συνδικάτα στη Ν.Αφρική,κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Με παράλυση του δημόσιου τομέα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου απειλούν τα συνδικάτα απορρίπτοντας πρόταση της κυβέρνησης για την αύξηση του μισθολογίου τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικάτων, που εκπροσωπούν 1.2 εκατομμύρια νοσηλευτικό προσωπικό, αστυνομικούς, καθηγητές και κυβερνητικούς αξιωματούχους, απέρριψαν πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση του μισθού τους κατά 6,2%, ζητώντας μια αύξηση μισθού 8.5% που είναι πάνω από τον πληθωρισμό.

Οι αστοί απειλούν !

Παράλογη η εμμονή των εργατών να αγωνίζονται ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, φωνάζουν οι αστοί. Απειλή οι ταξικοί αγώνες για την οικονομία, τη χώρα που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, λένε. Αλλά η συμφωνία κυβέρνησης, ΕΕ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ΔΝΤ επιβάλλει ονομαστική μείωση μισθών και συντάξεων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, με έτοιμα νέα μέτρα για απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση παροχών Υγείας - Πρόνοιας κλπ. Χρεοκοπία των λαϊκών οικογενειών, καταστροφή της ζωής τους.

Tο εγχείρημα ενότητας της αριστεράς δεν αδυνατίζει αλλά αντίθετα ξεκαθαρίζει τα πλαίσια και τα όρια του


 
Η απόφαση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ανεξαρτητοποιηθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το πολιτικό σκεπτικό, με βάση το οποίο προχώρησαν σ’ αυτή τη πράξη, έρχεται σε αντίθεση με τις απαιτήσεις που έχει σήμερα η κοινωνία για την αριστερά και πολύ φοβόμαστε ότι συνδυάζεται με ευρύτερους σχεδιασμούς συντηρητικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού που έχουν σαν σκοπό να κάμψουν την επερχόμενη αντίσταση και το φρόνημα του λαού. Να βοηθήσουν στο πέρασμα των σκληρών, ταξικών και αδιέξοδων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και η Τρόικα.