Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Μακρυά από την αυτοδυναμία το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Αρκετά κάτω από τα ποσοστά του 2009 η Ν.Δ.Στο 10,9 % το Κ.Κ.Ε.Στο όριο για την είσοδο στην Βουλή Κουβέλης και Ντόρα.Δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ.Αναλύει ο Red Star.

Σύμφωνα με πανελλαδικό γκάλοπ της εταιρείας RASS για την εφημερίδα "Το Παρόν", σε δείγμα 2.003 ατόμων, έχουμε το εξής αποτέλεσμα :


Το   ΠΑ.ΣΟ.Κ  προηγείται με 27,4 % και σε σχέση με το γκάλοπ της RASS τον Σεπτέμβριο χάνει 1 %.
Ακολουθεί ανεβασμένη η Ν.Δ σε σχέση με δύο μήνες πριν στο 23,1 % (+0,5%)
Τρίτο το Κ.Κ.Ε που ανεβαίνει + 0,5% ακόμα, στο 8,2 % από 7,7 τον Σεπτέμβριο.
Μισή μονάδα χάνει ο ΛΑ.Ο.Σ που κατρακυλά στο 4,1 % από το 4,6 % δύο μήνες πριν.
Πέμπτο κόμμα είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1 % από 3%.
Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 3 % από 3,1 %.
Στην έβδομη θέση εμφανίζεται για πρώτη φορά η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με 2,4 %
Η Δημοκρατική Αριστερά καρπώνεται το 2,2 % (+0,2%) σε σχέση με τον Σεπτέμβρη.
Τέλος τα λοιπά κόμματα (με μεγαλύτερο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δυστυχώς η RASS την τσουβάλιασε με τα υπόλοιπα) συγκεντρώνουν 1,8 %.

Δελτίο Τύπου - Παναττική Συνέλευση του Μετώπου A-A


Το Σάββατο 27 / 11 πραγματοποιήθηκε Παναττική Συνέλευση του μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική. Στην διαδικασία συμμετείχαν 250 σύντροφοι και συντρόφισσες και η σχετική συζήτηση ασχολήθηκε με την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Περιφερειακών εκλογών και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων του σχηματισμού. Η συνέλευση αποφάσισε:

Α. Την συγκρότηση και λειτουργία του Περιφερειακού συνδυασμού Ελεύθερη Αττική ο οποίος τιμήθηκε από 30.000 και πλέον συμπολίτες μας και εξέλεξε περιφερειακό σύμβουλο.

Β. Την συγκρότηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με την μορφή πανελλαδικής πρωτοβουλίας – δικτύωσης με σκοπό να προωθήσει την ιδέα της οικοδόμησης πλατιού πολιτικού και κοινωνικού Μετώπου στην βάση τεσσάρων σημείων:
1. Να φύγει η κυβέρνηση,
2. Να φύγουν Τρόικα και Μνημόνιο,
3. Αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους άμεσα με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και
4. Ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση το κοινωνικό κράτος. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνέλευση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις αρχές του επόμενου έτους (Γενάρης 2011).

Ανακοίνωση για την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ

 Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συνήλθε σήμερα 28/11/2010 και επανεξέλεξε τον σ. Άντρο Κυπριανού στη θέση του Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.
Ο Άντρος Κυπριανού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Με βάση το Καταστατικό του Κόμματος διεξήχθη μυστική ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν 105 παρόντα μέλη.
Ο Άντρος Κυπριανού έλαβε 98 ψήφους υπέρ, υπήρξαν τρεις ψήφοι κατά και τέσσερα λευκά. 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ- Εκλογική παρωδία-Aπέχει το Κ.Κ.Αιγύπτου.Η αποχή αναμένεται να φτάσει το ...90 %

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν σήμερα οι Αιγύπτιοι, στις πρώτες εκλογές που πραγματοποιούνται στη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων μετά την υιοθέτηση καινούριου Συντάγματος το 2007. Τυπικώς όλα είναι έτοιμα στις 254 εκλογικές περιφέρειες, εκ των οποίων η κάθε μία εκλέγει, πλέον, δύο βουλευτές, τον έναν ως εκπρόσωπο εργατών και αγροτών και τον δεύτερο ως εκπρόσωπο των υπόλοιπων επαγγελμάτων. Σύμφωνα, πάντα, με το νέο Σύνταγμα, οι βουλευτές που εκπροσωπούν τα «υπόλοιπα επαγγέλματα» θα πρέπει να καλύπτουν τις μισές από τις συνολικά 508 εκλόγιμες έδρες του κοινοβουλίου, καθώς οι εναπομείνασες 10 έδρες καλύπτονται με επιλογές του προέδρου διά μέσου διαταγμάτων.
Επί της ουσίας, βέβαια, και αυτές οι εκλογές απέχουν πολύ από το να είναι μια διαδικασία πραγματικής πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού, όπως καταγγέλλουν και τα κόμματα που μποϋκοτάρουν τις εκλογές, όπως το ΚΚ Αιγύπτου, πρόκειται περισσότερο για μια φάρσα που επιδιώκει να δώσει επίφαση νομιμότητας στην, πολύχρονη, κυριαρχία στην εξουσία του Χόσνι Μουμπάρακ και του κόμματός του, παρά για το οτιδήποτε άλλο. Θεωρητικά, βέβαια, η όλη εκλογική διαδικασία εποπτεύεται από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (και αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα του 2007) και από 120 ντόπιες ανεξάρτητες οργανώσεις, των οποίων, όμως, τα περιθώρια κινήσεων είναι εξαιρετικά ασφυκτικά, καθώς χρειάζονται κυβερνητική άδεια για να ελέγξουν εκλογικά τμήματα ενώ δεν έχουν δικαίωμα να μιλήσουν με συμμετέχοντες στις εκλογές ή με ψηφοφόρους!

Τη Δευτέρα η συγκέντρωση ενάντια στο νέο χαράτσι. ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ συντονίζονται αγωνιστικά με συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ. στις 29 του Νοέμβρη και με βδομάδα δράσης

Ενα στιβαρό αγωνιστικό μέτωπο ορθώνεται ενάντια στο φορομπηχτικό κυβερνητικό μέτρο της περαίωσης από ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, που συντονισμένα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Δευτέρας 29 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια και στη στήριξη της βδομάδας δράσης που θα ξεδιπλωθεί στη συνέχεια, με κεντρικό σύνθημα «πάρτε πίσω την περαίωση». Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» στον ιδιωτικό τομέα, δικηγόροι, μηχανικοί, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, φτωχομεσαίοι αγρότες, αποτελούν τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και τον «στρατό» της αντίστασης και της ανατροπής των αντιλαϊκών σχεδιασμών, που μέρος τους είναι και η διαβόητη περαίωση, ένα ακόμη δυσβάσταχτο φορολογικό χαράτσι. Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 29 του Νοέμβρη καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους που απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών στους ΟΤΑ. Η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Αθήνας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Δευτέρας στην Ομόνοια.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο μέτρο της περαίωσης καλεί η ΠΑΣΕΒΕ, τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, έξω από την εφορία Καλλιθέας (Θησέως 191).Στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων, στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται εξορμήσεις σε καταστήματα του κέντρου και των συνοικιών καθημερινά από τις 29 του Νοέμβρη μέχρι τις 4 του Δεκέμβρη. Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ έχουν προγραμματίσει:
  • Τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Ι' οικονομική εφορία Θεσσαλονίκης (Εγνατία 45).
  • Την Τρίτη 30 του Νοέμβρη, στις 8.30 το πρωί, συγκέντρωση μπροστά από την Ε' οικονομική εφορία Θεσσαλονίκης (Κ. Κρυστάλλη).

Partisan Song -Canción de los Partisanos

Χαιρετισμός της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο 21ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ


Γεράσιμος Γεωργάτος
Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Α
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Φίλες και φίλοι

 Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή από την παρουσία μου στις εργασίες του 21 ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ για να μεταφέρω το μήνυμα της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης εκ μέρους των μελών, των στελεχών και του προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη.
Ο Γ.Γ, Άντρος Κυπριανού, αλλά και ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας, στις χθεσινές ομιλίες τους υπογράμμισαν ότι το ΑΚΕΛ είναι κυβερνών και όχι κυβερνητικό κόμμα. Είναι ένας από τους λόγους που και μείς, από τη Δ.Α, έχουμε διαρκώς στραμμένη την προσοχή μας σε στο ΑΚΕΛ. Επειδή το παίρνουμε ως παράδειγμα. Γιατί θέλουμε και εμείς να είμαστε η Αριστερά της ευθύνης, γιατί μας ενδιαφέρει η προοπτική μιας κυβερνώσας Αριστεράς.