Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -Να την βάλουν στη θέση της




Η διεθνής κοινότητα οφείλει να τερματίσει τη σιωπή της έναντι της Τουρκίας και να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στις απειλές που εκτοξεύονται από την Τουρκία εάν η Κύπρος προχωρήσει με την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη.

Σε εκτός κειμένου αναφορά του το βράδυ του Σαββάτου στη διάρκεια της αντικατοχικής εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε απαράδεκτο η κατοχική Τουρκία να τολμά να επικαλείται το διεθνές δίκαιο την ώρα που η ίδια δεν έχει προσυπογράψει τη διεθνή συμφωνία του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σχόλιο Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ για την συνέντευξη τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «πίνει νερό» στο όνομα του ιδιωτικού τομέα και  θέλει ένα κράτος που να υπηρετεί ακόμα πιο αποτελεσματικά τις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου. Με απολύσεις εργαζομένων και μείωση ακόμη περισσότερο των μισθών.

Θέλει τους κοινωνικούς τομείς πεδίο δράσης για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκή συμμαχία η πραγματική διέξοδος για το λαό


Ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκή συμμαχία η πραγματική διέξοδος για το λαό
  • Η κρίση, που βαθαίνει, δείχνει τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης, που για να προστατεύσει τα κέρδη των μονοπωλίων φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό. Καθημερινά προστίθενται καινούρια βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και πριν καλά καλά αρχίσει η εφαρμογή τους σχεδιάζονται τα επόμενα.
  • Σήμερα, ακόμα και η άμυνα στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου προϋποθέτει τα οικονομικά αιτήματα να διαμορφώνονται και να υπηρετούν την ανάπτυξη ενός αποφασιστικού πολιτικού αγώνα, που θα αμφισβητεί στην καρδιά της τη στρατηγική του κεφαλαίου ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και θα αντιτάσσει την οργάνωση της οικονομίας σε όφελος του λαού, με λαϊκή εξουσία.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Γιγάντια αναδιανομή εισοδήματος μέσα στην κρίση



    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ-ΑΥΓΗ

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική σύμπλευση της εκ δεξιών αντιπολίτευσης, εφαρμόζει το δόγμα «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε καμπόσους». Αξιοποιεί με άλλα λόγια την υπαρκτή κρίση για να προωθήσει μια γιγάντια αναδιανομή ισχύος εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος των πολλών και ασθενέστερων σημειώνει στη συνέντευξή του στην "Αυγή" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Με συλλογικότητα, σοβαρότητα και σχέδιο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να διδαχθούμε από τα λάθη της περιόδου 2008-2010. Μπορούμε να πάμε εκλογικά και πιο ψηλά, αν ανταποκριθούμε με σοβαρότητα στα μηνύματα των καιρών. Η συνέντευξη αναλυτικά.

    * Ο κ. Παπανδρέου δήλωνε ευτυχής και νικητής μετά την επιστροφή του από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Νέες αντιδράσεις Κύπρου στις απειλές της Τουρκίας - Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατηγόρησε τους Ταγίπ Ερντογάν και Αχμετ Νταβούτογλου για παραλογισμό


    Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιχειρεί και πάλι να δημιουργήσει εντάσεις εκτοξεύοντας απειλές και ότι συμπεριφέρεται ως «σύγχρονος πειρατής», αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
    Ο κύριος Ομήρου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει και να στείλει το μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία χτυπά την πόρτα της, πως όχι μόνο δεν πρέπει να ελπίζει σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον, αλλά και ότι θα υποστεί και κυρώσεις, εάν αποτολμήσει οποιαδήποτε πράξη, παρεμποδίζοντας την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τα νέα πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης



    Η κυβέρνηση με τις σημερινές δηλώσεις της ετοιμάζεται να πάρει νέα πρόσθετα μέτρα με φοροεπιδρομές στους μισθούς, στις συντάξεις, στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
    Θωρακίζει την πολιτική της όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο ενισχύοντας μονοπώλια και τράπεζες. Αλλά και με κατασταλτικά μέτρα.
    Καμιά εμπιστοσύνη από τους εργαζόμενους στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ.

    Πάνω από εκατό άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια και τις λεηλασίες σε καταστήματα στο ανατολικό και νότιο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής.


    NAFTEMPORIKI.GR

    Πάνω από εκατό άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια και τις λεηλασίες σε καταστήματα στο ανατολικό και νότιο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής, σε μια ακόμα νύχτα ταραχών μετά τα σοβαρά επεισόδια του Σαββάτου στο Τότεναμ.
    Στόχος λεηλασιών έγιναν καταστήματα στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, με την πυροσβεστική να επεμβαίνει για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα «Foot Locker» στην Brixton Road. Μικρές ομάδες νεαρών επιτέθηκαν επίσης σε άλλα καταστήματα όπως τα Currys, Halfords και Body Shop.

    Αλέκα Παπαρήγα-«οι δύο επόμενες δεκαετίες να είναι δεκαετίες εξεγέρσεων και επαναστάσεων για την ανατροπή του συστήματος».


    Σύσσωμη λαϊκή αντίδραση τον Σεπτέμβριο, με στόχο την παρεμπόδιση εφαρμογής των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση, ζήτησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η αντίδραση πρέπει να εκδηλωθεί παντού: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς.
    Η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα και για νέα καταιγίδα μέτρων με βάση τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. «Οι έντονες συζητήσεις των τελευταίων ημερών για την διάσωση της ευρωζώνης δεν είναι παρά μια νέα καταιγίδα που έρχεται κατά των λαών με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες» είπε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ανάξιοι όπως λέγεται», σημειώνοντας πως «το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού».

    Ανάμεσα στους 30 νεκρούς Αμερικάνους στρατιώτες του Σινούκ που έριξαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ήταν 20 μέλη της μονάδας επίλεκτων Navy Seals.



    Τρομερό πλήγμα για τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις αποτελεί η απώλεια 20 στρατιωτών της μονάδας επίλεκτων Navy Seals στο Αφγανιστάν στο δυστύχημα με το ελικόπτερο, που πιθανόν να κατέριψαν οι Ταλιμπάν, αναφέρουν έγκυρες πηγές στην Ουάσινγκτον, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο.
    Το ελικόπτερο Σινούκ συνετρίβη, ενώ πετούσε πάνω απ την κοιλάδα Τανγκί, απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Ουαρντάκ, περίπου 100 χλμ.στα νοτιοδυτικά της Καμπούλ.

    Φόβοι για κλιμάκωση των εξεγέρσεων στο Λονδίνο με αφορμή την δολοφονία 29χρονου από την αστυνομία.


    Νέες ταραχές φοβάται η βρετανική αστυνομία, καθώς ήδη οι διαδηλωτές οργανώνονται μέσω twitter. Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Τότεναμ στο βόρειο Λονδίνο χθες(σ.σ Σάββατο), έπειτα από μια διαδήλωση διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός άνδρα από πυρά αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη. Η αστυνομία δυσκολεύτηκε να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ συνελήφθησαν περισσότεροι από 40 άνθρωποι.
    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Λονδίνου, Ριτσαρντ Μπαρνς, υπάρχουν συζητήσεις στο twitter, με τις οποίες καλείται ο κόσμος να συναντηθεί ξανά στο Τότεναμ. "Ανησυζούμε για την κατάσταση, αλλά σίγουρα αυτή τη φορά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι" υποστήριξε στην τηλεόραση του BBC.

    Σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο.Μικρές ζημιές σε Ναύπακτο και Πάτρα.



    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.35, η οποία έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.
    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου. Κατά τη διάρκειά της επικράτησε μικρή αναστάτωση, καθώς κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και των άλλων περιοχών βγήκαν από τα σπίτια τους.