Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ : Με αφορμή τη συνάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Για μια ακόμα φορά μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση, αυτή τη φορά η τρικομματική κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, εκφράζοντας την απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών και των μονοπωλίων, επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει.


Η κυβέρνηση δια του υπουργού της κ. Δένδια επαναλαμβάνει τα ίδια τετριμμένα και ψεύτικα επιχειρήματα των προκατόχων της, των Δημάρχων Αθήνας και άλλων, ότι με τα μέτρα που προτίθεται να πάρει θα αναβαθμιστεί το κέντρο, δε θα διασαλεύεται η εμπορική κίνηση, θα μπορεί ο πολίτης να ψωνίζει κλπ.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Χρήστου Τέγου.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο του σ. Χρήστου Τέγου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου.


Ο σ. Χρήστος Τέγος γεννήθηκε το 1953 στην Καρδίτσα. Ήταν μαθηματικός και εργαζόταν ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας υπήρξε μέλος των διοικητικών συμβουλίων των παράνομων τότε Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ενώ είχε επαφή με την ΑΝΤΙ - ΕΦΕΕ.

«Η Αστυνομία προμήθευε τους χρυσαυγίτες με ασυρμάτους και κλομπς»...Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Το «παιχνίδι» με το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» συνεχίζεται.


Τα κόμματα του «αστικού τόξου»
είτε «σαλιαρίζουν» με τους φασίστες και μάλιστα το διαπράττουν στο όνομα των δημοκρατικών ελευθεριών (!),
είτε πλέκουν το «δημοκρατικό φερετζέ» τους, μιλώντας στο όνομα ενός «αντιφασιστικού τόξου» που, όμως, δεν κρύβουν ότι τη συγκρότησή του την επιδιώκουν πάνω στη βάση του υφιστάμενου κράτους.

Γκάλοπ GPO : Ο λαός θέλει και άλλη λιτότητα, ανεργία και ναζισμό ! Ανεβαίνουν Ν.Δ. και Χ.Α., στο 5,8 % το Κ.Κ.Ε ( 7% με αναγωγή).Στο 1,8 % η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση των ποσοστών της σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Απριλίου, καταγράφει η νέα πανελλαδική έρευνα της εταιρείας GPO για το ΜEGA και την εκπομπή “Ανατροπή”.


Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Απώλεια δυνάμεων υφίσταται και το ΠΑΣΟΚ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή και με ενισχυμένο το ποσοστό της.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς, με 46,3%, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

Τσακίστε τους ! Χρυσαυγίτες βεβήλωσαν το μνημείο της Σ.Βασιλακοπούλου.

Νεοναζιστές βεβήλωσαν τα ξημερώματα  το μνημείο της  φοιτήτριας και μέλους της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, το οποίο είχε τοποθετηθεί στη μνήμη της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 


Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είχε δολοφονηθεί τον Ιούλιο του 1980 στην ΕΤΜΑ κατά τη διάρκεια κινητοποίησης της ΚΝΕ ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις.

''Δε μας ξαφνιάζει η ενέργειά τους αυτή. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος.