Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ο Τσάβες ακύρωσε το χρέος της Αϊτής προς τη Βενεζουέλα



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Τσάβες ακύρωσε το χρέος της Αϊτής που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας Petrocaribe.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα ακυρώσει το χρέος της Αϊτής που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ενεργειακής συμφωνίας Petrocaribe.
«Θα ακυρώσουμε (το χρέος). Θα επεξεργαστούμε τα έγγραφα και το χρέος θα ακυρωθεί», δήλωσε ο Τσάβες χωρίς να αναφερθεί στο ποσό του χρέους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το χρέος της Αϊτής προς την Βενεζουέλα φτάνει τα 295 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικό χρέος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Κυπρου Γιαννάκη Ομήρου


Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε συνάντηση που είχαν σήμερα, στην οποία συμμετείχαν και ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Δημ. Παπαδάκης καθώς και ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Π. Τριγάζης.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προκειμένου να υπερνικηθούν τα εμπόδια που προβάλλονται, κυρίως από την μεριά της Τουρκίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής-διζωνικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Ο Πρόεδρος της Κ..Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης μέσω των συνομιλιών Χριστόφια-Ταλάτ.
Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την σταθερή αλληλεγγύη στον αγώνα του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τόνισε ότι για τη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά της Ελλάδας το Κυπριακό βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της για την εξωτερική πολιτική.

Φωτογραφία από την συνάντηση των 2 προέδρων

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για την χρηματοδότηση των εργοδοτών και τα κουπόνια ελεημοσύνης στους ανέργους


Για τη στήριξη των ανέργων δεν υπάρχει «σάλιο» σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, όμως για τους μεγαλοεργοδότες βρήκε και δίνει με διάφορα προσχήματα εκατοντάδες εκατομμύρια.
Οι άνεργοι έχουν ανάγκη και πρέπει να δοθεί σε όλους επίδομα ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι κουπόνια έκπτωσης σε τρόφιμα που έχουν για τα σκουπίδια τα σούπερ μάρκετ.




ΝΑΤΟική προβοκάτσια στα Χανιά !


Αμερικανοί και Βρετανοί, λοιπόν, «μπουμπούκια» της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, είναι οι εμπρηστές στην εβραϊκή συναγωγή στα Χανιά!
Δύο φορές έκαψαν τη συναγωγή μέσα στο Γενάρη τα λεβεντόπαιδα της «συμμαχίας», έχοντας τη βοήθεια και ενός Ελληνα, που επίσης έχει «νταραβέρια» με τη βάση!
*
Η προβοκάτσια - που έδωσε αφορμή για αναθέματα κατά της Ελλάδας σαν «άντρου του αντισημιτισμού» - δε μας εκπλήσσει, αφού ζούμε στη χώρα
όπου η CIA έκανε ένα πραξικόπημα,
όπου το ΝΑΤΟ είχε την εποπτεία της κυπριακής τραγωδίας (και προδοσίας),
όπου ο Βαν Φλιτ έριχνε βόμβες Ναπάλμ,
όπου οι Αμερικανοί πράκτορες φυγαδεύονταν το '93 από την Αθήνα αν και είχαν συλληφθεί με όλα τα προβοκατόρικα σύνεργά τους στην πλατεία Αμερικής (!)
και όπου τα κινητά τηλέφωνα - κοριοί που χρησιμοποιήθηκαν στις υποκλοπές του 2005 χτυπούσαν στο ...Μέριλαντ.
*
Βέβαια, σε σχέση με το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, υπάρχει μια βασική διαφορά:
Αποκτήσαμε μια κυβέρνηση που πρόεδρός της είναι ο εισηγητής της κατ' έτος επέκτασης της ετεροδικίας με τις ΗΠΑ,
που η Αντιτρομοκρατική της έχει στενούς δεσμούς με τη βρετανική «Σκότλαντ Γιαρντ»
και που η Αστυνομία της θα λειτουργεί, πλέον, στα πρότυπα του FBI...



ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 26/1/2010

K.K.E:ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις γιατρών και άλλων εργαζομένων με πρόσχημα το άνοιγμα νέων κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας


Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Οι   ανάγκες για νέα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι μεγάλες και  γεγονός αναμφισβήτητο. Όπως  και  η  δημιουργία  νέων  ΜΕΘ,  ώστε  να  καλύπτονται  πλήρως  οι  ανάγκες  από  το  δημόσιο  σύστημα  σε  πανελλαδικό  επίπεδο.  Σήμερα  υπάρχουν  σε  λειτουργία  μόνο  το  30%  περίπου  των  αναγκαίων  κρεβατιών  ΜΕΘ,  που  αποτελεί  αιτία  να  χάνονται  ανθρώπινες ζωές.  Αυτό  βιώνουν  ιδιαίτερα  οι  λαϊκές  οικογένειες,  χρόνια  τώρα  και  ανεξάρτητα  από  την  πρόσφατη πανδημία. Οι ευθύνες τεράστιες για όλες τις εναλλασσόμενες  κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το  άνοιγμα 77 κρεβατιών Μ.Ε.Θ., από τα 150 που  ήταν εγκατεστημένα και κλειστά, εκτός  ότι  δεν θα καλύψουν  και πάλι  τις  τεράστιες ανάγκες, η  πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) με δελτία παροχής υπηρεσιών και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είναι ένα ακόμη χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και  τα   δικαιώματα των υγειονομικών. Προστίθεται  στο  αντεργατικό  καθεστώς  του  επικουρικού  προσωπικού. Υπηρετεί  την  πολιτική  που  έχει  συνδιαμορφώσει  στην  Ε.Ε.  το ΠΑΣΟΚ,  μαζί  με  τη  Νέα  Δημοκρατία,  για  δημιουργία  φτηνού  και  ευέλικτου  επιστημονικού - εργατικού  δυναμικού.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός  τι μέτρα προτίθεται να πάρει ούτως ώστε:
1. Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές που έχουν προσληφθεί μ' αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων και του δελτίου παροχής υπηρεσιών, καθώς και οι επικουρικοί.
2. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες δημόσιες επενδύσεις και να προσληφθεί όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε κρεβάτια ΜΕΘ από  το  δημόσιο  σύστημα. 




Ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε που έκανε την ερώτηση στην βουλή, ο  Νίκος Παπακωνσταντίνου

Το εκατομμύριο

* Ένα εκατομμύριο, σιγά το ποσόν! –πασατέμπος και ορεκτικό, σνακς και ραπανάκι της ορέξεως, αν βεβαίως μιλάμε για τα γκόλντεν μπόνους και τα μπόις και για τους μπεζαχτάδες των τραπεζιτών και των υπολοίπων αναξιοπαθούντων κεφαλαιοκρατών τής σήμερον, αν φυσικά μιλάμε για τις μίζες των διαφόρων Ζήμενς και για θυρίδες πολιτικού προσωπικού παντός επιπέδου, αν το δίχως άλλο μιλάμε για τα χρωστούμενα του κράτους (λόγου χάρη στο ΙΚΑ).

Όμως ο κύριος υπουργός για κάποιο άλλο εκατομμύριο μάς μολόγησε: εντός τού ευτυχούς νέου έτους αυτό το υπουργικό εκατομμύριο θα μοιραστεί στους Έλληνες και δεν θα είναι λαχνός αλλά προμελέτη, δεν θα είναι αριθμός κέρδους για τον λαό αλλά αριθμός χασούρας, θα μετριέται σε ανθρώπινα κεφάλια, θα είναι ο αριθμός όσων από εμάς δεν θα έχουμε πλέον δουλειά και θα μείνουμε άφραγκοι σαν το ταμείο τού ΟΑΕΔ. Και αυτό το σχοινί θα πάει κορδόνι μέσα στην τριετία της ανεργίας που μας σερβίρουν για προοπτική καπιταλιστικής ομαλότητας, θα γίνει θηλιά στον λαιμό μας.

Τέτοια η ωμότητα, καθώς η σταθερότητα της οικονομίας (φράση τόσο λεηλατημένη, απογυμνωμένη από κάθε κοινωνική σημασία) υπαγορεύεται στην πρόθυμη κυβέρνηση από τις «αγορές» και από τα διαβούλια της εξάρτησης ως τρομοκρατικό πρόγραμμα με στόχο την εξοντωτική αποσταθεροποίηση του εργατόκοσμου προς απόλυτο όφελός τους. (Για να τους φύγει η λόγω «επισφάλειας» ανασφάλεια, καλέ…) Και η σταθερά της κοινωνίας; Για τη λαϊκή αγανάκτηση η κυβέρνηση έχει προκρίνει την καταστολή. Και φαίνεται να πιστεύει στα σοβαρά ότι της αρκούν το ρόπαλο, το χημικό και η χειροπέδα.

* Θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για τη χώρα, μάς μολόγησε και ο κύριος πρωθυπουργός. Εννοώντας ότι το κράτος θα δώσει νέα ευκαιρία στη μεγάλη παρασιτική κεφαλαιοκρατία να κερδίσει περισσότερα εις βάρος των περισσοτέρων, βάζοντας για λογαριασμό της πλάτες και εμπρός τη μηχανή τής αντιδραστικής φαγάνας του: σκάβοντας, δηλαδή, πιο βαθιά το έδαφος όπου πατούν –όπως κουτσοπατούν πια– η εργασία, η κοινωνική ασφάλιση και η καθημερινή ζωή (αυτή τον χαβά της: πάντα θέλει και το ψωμί της και το λάδι της και τα τσιγάρα της και τα ναύλα της).

Έτσι είναι. Χρειάζονται εξαπλωμένη και μεγαλύτερη τη δυστυχία μας για να συνεχίσουν να ευτυχούν. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.

* Η καλύτερη ιδέα μου φαίνεται πως είναι: ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι στους δρόμους του αγώνα, για να μην πεταχτούν στον δρόμο ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι.

Από Προλεταριακή Σημαία 633, 16/1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Εκδήλωση για το αγροτικό κίνημα Τετάρτη 27/1, 18:00

Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η ΕΕ μέσω της ΚΑΠ και της λιτότητας εξοντώνουν συστηματικά τον ελληνικό αγροτικό πληθυσμό και διαλύουν την αγροτική παραγωγή. Το τεράστιο κόστος παραγωγής (και ζωής), οι εξευτελιστικές τιμές αγοράς από το βιομήχανο, η λιτότητα και οι ανύπαρκτες αποζημιώσεις απέναντι στις φυσικές καταστροφές στραγγαλίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες.
Στόχος τους είναι να γίνει η Ελλάδα διατροφικά εξαρτημένη, με τεράστιες επιπτώσεις για την τιμή και την ποιότητα των προιόντων. Αλλά και για την ελληνική ύπαιθρο, καθώς θα καταρρεύσει το εισόδημα των κατοίκων με αποτέλεσμα την άνοδο της ανεργίας και της αστυφιλίας.
Οι αγρότες αγωνιζόνται για να ζουν από τα χωράφια τους και όχι από τις επιδοτίσεις. Οι περσινές κινητοποιήσεις, δεν έλυσαν το πρόβλημα των αγροτών αλλά τους δίδαξαν την αξία του αγώνα. Ανέδειξαν την ανάγκη της στήριξης σε μια μάχη που μπορεί να ανοίξει τον ασκό του αιόλου και για άλλες κοινωνικές ομάδες.
Αλλά και την αναγκαιότητα για συνδικαλισμό βάσης, για μια αγωνιστική γραμμή ενάντια στους αγροτοπατέρες και την κομματική πολυδιάσπαση. Ενάντια στην κρατική καταστολή αλλά και τη φάκα του διαλόγου.

Συζητάμε για όλα αυτά με αγροτοσυνδικαλιστές, μέλη της επιτροπής αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας. Το μπλόκο της Νίκαιας θεωρείται από τα πιο "σκληρά" -και όχι άδικα! Μια ανακοίνωση του μπλόκου υπάρχει εδώ

Κινηματογραφική προβολή, Πέμπτη 28/1, 19:00

Επίσης, εγκαινιάζουμε τις "ταινίες της Πέμπτης", που σύντομα θα γίνουν συνήθεια για τη Σφεντόνα! Αυτή τη βδομάδα η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΟΥ, μιά συγκλονιστική ταινία για το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Αλγερινών ενάντια στη γαλλική αποικιοκρατία. Για μία ταινιοκριτική και σκηνές από την ταινία δείτε εδώ.


Στο στέκι νεολαίας "Σφεντόνα" Μακρυγιάννη 17 στη Θεσσαλονίκη.

ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Κανένας δε τολμάει να αμφισβητήσει την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες αγροτικές οικογένειες σ’ όλη τη χώρα.

Τα ερημωμένα χωριά που σβήνουν και από το χάρτη σε λίγο με τον «Καλλικράτη», μαρτυρούν τα πραγματικά αποτελέσματα της αγροτικής πολιτικής που επέβαλε η Ε.Ε. και εφάρμοζαν με πάθος εδώ και χρόνια για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.


Τώρα στο όνομα της κρίσης που γέννησε η ίδια η πολιτική υπηρέτησης της αδηφαγίας του κεφαλαίου, βάζουν στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τους εναπομείναντες αγρότες όπως και όλο τον εργαζόμενο λαό. Τώρα η πολιτική της ιμπεριαλιστικής επιτήρησης απειλεί να φτάσει τη φτώχεια και τον εφιάλτη της ανεργίας σε πρωτόγνωρα νούμερα τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, όπως κυνικά ομολογούν.


Την ίδια ώρα η αντιαγροτική πολιτική συνεχίζει να ξεκληρίζει τον αγρότη οδηγώντας τον σε οικονομικό αδιέξοδο, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όπου το κεφάλαιο μπορεί να στήσει μεγάλες αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες στηρίζεται από το κράτος και την ΚΑΠ, μονοπωλεί το χώρο και πουλάει πανάκριβα τα αμφίβολης ποιότητας προϊόντα του. Στους τομείς παραγωγής που δε προσφέρονται για μεγάλη συγκέντρωση – συγκεντροποίηση το κεφάλαιο πουλάει πανάκριβα τα εφόδια και ληστεύει τα προϊόντα του μόχθου του αγρότη.


Οι ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας μας (κοινωνικοοικονομικές- εδαφοκλιματικές κ.ά.) επέτρεψαν μέχρι τις μέρες μας, παρά τις πιέσεις κεφαλαίου – Ε.Ε., την ύπαρξη διψήφιου αριθμού αγροτών. Εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικές οικογένειες συνεχίζουν να μοχθούν στα χωράφια παράγοντας βαμβάκι, γάλα, λάδι, σιτηρά, φρούτα και άλλα προϊόντα σε συνθήκες ολοένα και πιο αντίξοες.


Την ίδια ώρα που οι παραγωγοί αυτού του πραγματικού πλούτου στην ύπαιθρο ξεκληρίζονται οι εργαζόμενοι στην πόλη χρυσοπληρώνουν τα ίδια προϊόντα όταν δε τα στερούνται ολότελα, λόγω της φτώχειας που απλώνεται απειλητικά. Οι εργαζόμενοι στην πόλη λένε ήδη το λάδι λαδάκι, τα ράφια των
super market κατακλύζονται από αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα και την ίδια ώρα το προϊόν των ελαιοπαραγωγών ληστεύεται από τους διατροφικούς ομίλους σε εξευτελιστικές τιμές. Το ίδιο συμβαίνει με το σύνολο των προϊόντων που παράγουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες. Καμώνονται πως ανακαλύπτουν την Αμερική όταν μιλάνε για καρτέλ και καλούν το φτωχό αγρότη να τ’ αντιμετωπίσει μόνος του, τη στιγμή που η πολιτική της ελεύθερης αγοράς τους αλλά και της απλόχερης στήριξης του κεφαλαίου γιγαντώνει τα μονοπώλια και τους έχει δώσει τη δυνατότητα να αρπάζουν ολοένα και πιο ληστρικά το βιός του. Μεγαλέμποροι στο βαμβάκι και τα σιτηρά, Ελαίς και Μινέρβα στο λάδι, Vivartia και αλυσίδες super market, είναι αυτοί που συνομιλούν μόνιμα και υπηρετούνται από την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο υποτιθέμενος διάλογος που καλεί τους αγρότες αυτές τις μέρες η Μπατζελή έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό και όχι τη λύση των γνωστών άλλωστε προβλημάτων της αγροτιάς.

Η αγροτιά όπως και όλος ο λαός μόνο με αγώνες σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Και για να υπάρξει αυτή η σύγκρουση με τους καρχαρίες του κεφαλαίου πρέπει οι αγρότες να έχουν την ολόψυχη και ενεργή συμπαράσταση των εργαζομένων της πόλης.

· Οι αγρότες έχουν δίκιο να διεκδικούν την άμεση αναπλήρωση του εισοδήματός τους που εξανεμίστηκε από τις εξευτελιστικές τιμές!!!

· Έχουν δίκιο να διεκδικούν ελάχιστες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους για να μπορούν να ζήσουν από το χωράφι τους.

· Έχουν δίκιο να αρνούνται το Μητρώο Αγροτών που θέλει να εκτοπίσει από τις ενισχύσεις τους πιο φτωχούς που αναγκάζονται σε δεύτερη δουλειά.

· Έχουν δίκιο να στήνουν μπλόκα στην πολιτική της φτώχειας και του ξεκληρίσματός τους.

Μαζί τους για ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. που θέλει εργαζόμενους και αγρότες που παράγουν τον πλούτο σύγχρονους δούλους στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Θυμός στα μπλόκα από την κυβερνητική αδιαλλαξία


Παρωδία διαλόγου, χωρίς τους αγρότες και χωρίς απαντήσεις στα αιτήματά τους, η φιέστα του Ζαππείου
Εκτεθειμένη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τις λοιδορίες κατά των αγροτών, διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ
Για 12η ημέρα σήμερα οι αγρότες στους δρόμους, αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς η κυβέρνηση επιδίδεται σε επικοινωνιακές πρακτικές εντυπωσιασμού με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την ταπείνωση των αγροτών. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να θίξει τον πυρήνα της αδιέξοδης αγροτικής πολιτικής. Χθες στο Ζάππειο ο περίφημος διάλογος εξελίχθηκε σε παζάρεμα κυβερνητικών παραγόντων, καθώς ακόμη και οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. αποχώρησαν.
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Κ. Μπατζελή περί "αχταρμά" και "αναρχοσυνδικαλισμού" των αγροτών, η υπουργός αναγκάστηκε να ανακαλέσει, ενώ ρωγμές εμφανίστηκαν και στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ ως προς τη διαχείριση του θέματος.
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, με κλείσιμο παρακαμπτηρίων και του σιδηροδρόμου για κάποιες ώρες, και ζητούν απευθείας διάλογο με την κυβέρνηση. Για αύριο οι νέοι αγρότες έχουν προγραμματίσει να κατεβούν στην Αθήνα.



Πηγή:ΑΥΓΗ

Συντονισμένη επίθεση των τηλεοπικών Μ.Μ.Ε ,κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων.Σχόλιο του Red Star


Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε γι'άλλη μια φορά.Από την μια οι μεγαλοδημοσιογράφοι και από την άλλη μια κοινωνική ομάδα που διεκδικεί τα δικαιώματα της.Απέναντι στους δήθεν αντικειμενικούς παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων ήταν παλιότερα, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι δάσκαλοι, οι τραπεζικοί κ.ο.κ. Τώρα είναι πάλι οι αγρότες.
Τρέμη, Σρόιτερ, Χατζηνικολάου, αλλά και οι σχολιαστές από τα παράθυρα όπως ο Πρετεντέρης και ο Καψής συντονισμένα προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη, που εκφράζουν ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.ΟΣ, στο τηλεοπτικό κοινό.Οι αγρότες έχουν το δίκιο τους, αλλά δεν πρέπει να το διεκδικούν με τα μπλόκα.Με το τρόπο που αυτοί αποφασίζουν συλλογικά.Τι άλλο μας λένε οι σταρ των ειδήσεων;Ότι οι αγρότες στρέφονται κατά όλων των πολιτών, κατά της εθνικής οικονομίας, ότι μας οδηγούν στον γκρεμό!Πέρα από τον 902, με την περιορισμένη τηλεθέαση , σε όποιο άλλο σταθμό και να γυρίσεις ακούς την ίδια κασέτα από διαφορετικά πρόσωπα...ΕΤ1,ΝΕΤ,MEGA,ΑΝΤΕΝΝΑ,ΑLPHA,ΣΚΑΙ,ALPHA,ΑLTER,ΚΑΝΑΛΙ 10...
Εμμέσως πλην σαφώς περνούν τα μηνύματα ότι ο Κ.Κ.Ε εκβιάζει την κοινωνία με τους κόκκινους αγρότες και δεν θέλει τον διάλογο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α παροτρύνει τους αγρότες να ξεσηκωθούν.Αντιθέτως η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα,η Ν.Δ τηρεί υπεύθυνη στάση εναντίον των μπλόκων και βέβαια το ΛΑ.Ο.Σ με συνεχή παρουσία στις ενημερωτικές εκπομπές, προστατεύει τους νοικοκυραίους και το έθνος από τους βάρβαρους αγρότες, που βεβαίως ,βεβαίως έχουν δίκαια αιτήματα !
Πού είναι η πολυφωνία, πού είναι η δημοκρατία; Aυτοί δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα πια.Και οι ίδιοι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι σε λίγο καιρό θα παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο λαός είναι ενάντια στα μπλόκα, αφού βέβαια του έχουν περάσει ήδη το μήνυμα για την "σωστή απάντηση" σ'αυτό το ερώτημα.
Ας κλείσουμε τους τηλεοπτικούς δέκτες και ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει.Δεν γίνεται να μας διαμορφώνει την άποψη μας ,ο Χατζηνικολάου και η Τρέμη.


Ο αγώνας των αγροτών συνεχίζεται και εμείς σαν μπλογκ θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε.Και αυτό πρέπει να κάνουν και οι άλλες κοινωνικές ομάδες που μπορεί προσωρινά να ταλαιπωρούνται, αλλά αύριο θα έρθει η σειρά τους.Γιατί η χρεωκοπία της χώρας μας πλησιάζει και ας μην το λένε οι μεγαλοδημοσιογράφοι (τα κομποδέματα τους τα έχουν στην Ελβετία και σε τράπεζες εξωτικών χωρών) και τότε στους δρόμους θα κατέβουμε όλοι μαζί,αγρότες,εργάτες φοιτητές...


Red Star

Νέα βομβιστική επίθεση στην Βαγδάτη.Μετά το χτεσινό μακελειό στα ξενοδοχεία,στόχος ήταν το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα Τρίτη το κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 17 άνθρωποι κι άλλοι 80 να τραυματιστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε ως στόχο το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο, το οποίο κατέρρευσε. "Το κτίριο κατέρρευσε λίγο μετά την έκρηξη. Δεκάδες άνθρωποι εργάζονται σ' αυτό", πρόσθεσε η ίδια πηγή σύμφωνα με την οποία πολλά από τα θύματα είναι αστυνομικοί. Το Ινστιτούτο, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Καράντα, γίνεται στόχος επίθεσης για τρίτη φορά. Η έκρηξη συνέβη μία μόλις ημέρα μετά το μπαράζ των τριών βομβιστικών επιθέσεων εναντίον ξενοδοχείων, με αποτέλεσμα το θάνατο 36 ανθρώπων.

Πηγές:ΕΡΤ- ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Χάος και πείνα στην Αϊτή


Σκηνές απόγνωσης εξελίσσονται στην Αϊτή και στην πρωτεύουσα Πόρτ-ο-Πρενς, καθώς χιλιάδες άστεγοι Αϊτινοί δεν έχουν να φάνε. Το τελευταίο περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα έξω από το προεδρικό μέγαρο, όταν κατά την επιχείρηση διανομής φαγητού 4 χιλιάδες πολίτες κυριολεκτικά όρμησαν εναντίον των κυανόκρανων προκειμένου να προλάβουν να πάρουν μια μερίδα φαγητού.



Οι 18 ουρουγουανοί κυανόκρανοι που βρίσκονταν εκεί, προσπάθησαν μόνοι τους να ελέγξουν το πλήθος.
"Ο,τι και να κάνουμε δεν καταφέρνουμε τίποτα", φώναξε ένας στρατιώτης, ενώ ταυτόχρονα έσπρωχνε το πλήθος με μία ασπίδα, την ώρα που οι συνάδελφοί του χρησιμοποιούσαν σπρέι πιπεριού εναντίον των Αϊτινών. Κάποιοι άλλοι στρατιώτες κρυμμένοι πίσω από ένα όχημα έριχναν σφαίρες από καουτσούκ στον αέρα εναντίον του πλήθους.
Την ίδια ώρα η διεθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) του ΟΗΕ Τζοσέτ Σίραν έκανε νέα έκκληση στους στρατιώτες των χωρών μελών να προσφέρουν τις μερίδες φαγητού που τους περισσεύουν στους Αϊτινούς.
"Οι περισσότερες κουζίνες έχουν καταστραφεί" από τον σεισμό, δήλωσε η Σίραν και επεσήμανε ότι ο PAM "έχει σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματά του" έτοιμων γευμάτων και γι' αυτό "ζητά από τις στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών να θέσουν στην διάθεση του PAM τυχόν επιπλέον μερίδες φαγητού", διευκρινίζοντας ότι αυτές οι μερίδες θα μοιραστούν στους άστεγους της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς που φτάνουν το ένα εκατομμύριο.
Το Μεξικό από την μεριά του δηλώνει έτοιμο να εγκαταστήσει στην Αϊτή μία κουζίνα ικανή να μοιράζει 3.000 ζεστά γεύματα την ημέρα, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Deutsche Bank: Πόλεμο και Επαναστάσεις βλέπουν εάν καταρρεύσει η Ελλάδα


Ένα ακόμα σχόλιο αναλυτών της DeutscheBank κυκλοφόρησε, με αφορμή το ελληνικό ζήτημα και μιλάει για τα «μαύρα σενάρια» της επόμενης ημέρας εάν καταρρεύσουν χώρες σαν την Ελλάδα, που θέτουν και ορισμένες κρυμμένες αλήθειες στη σκιά των διεθνών ανισορροπιών.
Tα κτίρια της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη

Αυτή τη φορά, στα πλαίσια της γενικευμένης σεναριολογίας, η ανάλυση μπαίνει πιο βαθιά, σε μια υποθετική αναγωγή στο σήμερα, της Ιστορίας της Ευρώπης τον 20ο αιώνα. Μια Ιστορία Πολέμων και Επαναστάσεων.
Μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο, αναρωτιούνται;
Η αυγή του 21ου αιώνα ήρθε με τριγμούς για τον παγκόσμιο καπιταλισμό. Ας είμαστε ξεκάθαροι, σημειώνει το σχόλιο αναλυτών της Deutsche Bank.
Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε το «πιστωτικό κραχ» του 2007-2009 θα είναι το Κεφάλαιο 1 μιας ευρύτερης ανάλυσης, με τίτλο:
«Πώς Χρεοκόπησε ο Καπιταλισμός»

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 26 Ιανουαρίου, 6 μμ, στην Ομόνοια.


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 26 Ιανουαρίου, 6 μμ, στην Ομόνοια.


     Ενάντια στη δεξιές και φασιστικές ιαχές που αντιπαλεύουν τη χορήγηση ιθαγένειας σε 250.000 μετανάστες, παλεύουμε για ίσα κοινωνικά και πολιτικά «δικαιώματα» και ελευθερίες για όλους τους εργάτες, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας.
     Η παροχή «ελληνικής» ιθαγένειας από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στο ¼ των μεταναστών εργατών που ζουν στην Ελλάδα δεν είναι απόδειξη προοδευτισμού ήφιλανθρωπισμού, αλλά στοχεύει στον αποδοτικότερο οικονομικό-πολιτικό έλεγχο τους και την απομόνωση και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των άλλων που θα στερούνται κάθε «δικαιώματος».  
     Την ίδια στιγμή, δείχνει «μηδενική ανοχή» προς τους «λαθρομετανάστες» στα σύνορα (συνθήκη Frontex), τους κυνηγά στους δρόμους κάθε συνοικίας με τον «αστυνόμο της γειτονιάς», διατηρεί στρατό στις χώρες από όπου εκείνοι προέρχονται (πχ Αφγανιστάν).
     Καμία παροχή καμίας «εθνικότητας» ή «δικαιώματος» σε ένα καπιταλισμό και μια κοινοβουλευτική δημοκρατία σε πλήρη παρακμή, δεν μπορεί να λύσει το λεγόμενο μεταναστευτικό ζήτημα. Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι. Κοινός ταξικός αγώνας και οργάνωση όλων των εργατών για την ανατροπή του καπιταλισμού, την εργατική εξουσία και τον πανανθρώπινο κομμουνισμό, χωρίς τάξεις, κράτη και εξουσία!



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Υποτίμηση, αυξήσεις μισθών, εθνικοποιήσεις καταστημάτων



O πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια αντιλαϊκή πρακτική για να διασώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά για την οικονομική και σοσιαλιστική πολιτική που έχει ακολουθήσει, ενώ το μέτρο της δραστικής υποτίμησης του μπολίβαρ δεν μπορεί να αφήσει στο πολιτικό επίπεδο αδιάφορους τους ιδεολογικούς και πολιτικούς συμμάχους του στην περιοχή, την Κούβα του Φιντέλ και του Ραούλ Κάστρο, τη Βολιβία του Μοράλες και τη Βραζιλία του μετριοπαθούς Λούλα.


Το δολάριο από τα 2,15 μπολίβαρ υποτιμήθηκε κατά 20,90% στα 2,60 μπολίβαρ για τις εισαγωγές βασικών προϊόντων, κυρίως τρόφιμα, φάρμακα και μηχανολογικό εξοπλισμό, και κατά 100% στα 4,30 μπολίβαρ για τις εισαγωγές αυτοκινήτων, χημικών, καταναλωτικών ειδών και άλλων αγαθών και τον τουρισμό. Η «διπλή υποτίμηση» οδήγησε μέσα σε λίγες ώρες στη μαύρη αγορά το δολάριο στα 7 μπολίβαρ. 
Μια εβδομάδα μετά την υποτίμηση, ο Τσάβες προχώρησε σε αύξηση του ελάχιστου μισθού κατά 25%, 10% για το Μάρτιο και 15% για το Σεπτέμβριο και στη συγχώνευση των υπουργείων Σχεδιασμού και Οικονομικών, ενώ ανάθεσε το υπουργείο Ενέργειας στον Αλί Ροντρίγκες, τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από μπλακ άουτ, λόγω της ξηρασίας που πλήττει τις υδροηλεκτρικές μονάδες.
Προηγούμενα ο Τσάβες είχε χαρακτηρίσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές τις συμβουλές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας να προχωρήσει σε υποτίμηση.
«Στοχεύουμε να στηρίζουμε την ενίσχυση της παραγωγικής οικονομίας, να μειώσουμε τις εισαγωγές που δεν είναι απολύτως αναγκαίες και να προσφέρουμε κίνητρα στις εξαγωγές», τόνισε στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο 55χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε να σταματήσουμε την εξάρτηση της χώρας μόνο από τις εξαγωγές πετρελαίου».


Επικίνδυνη η υποτίμηση
του μπολίβαρ


Η υποτίμηση αυτή ήταν η τέταρτη από το 2003, ενώ τον Ιανουάριο του 2008 ο Τσάβες υιοθέτησε το νέο μπολίβαρ, που αντικατέστησε 1.000 παλιά μπολίβαρ, και αποτελούσε ένδειξη της νέας ισχυρής οικονομίας της χώρας. 
Με την υποτίμηση τα δημόσια ταμεία θα διπλασιάσουν σχεδόν τα έσοδά τους σε μπολίβαρ από τις εξαγωγές πετρελαίου, ενώ το κράτος θα πληρώνει τις εισαγωγές του με 2,60 μπολιβάρ για το κάθε δολάριο και θα λαμβάνει 4,30 μπολίβαρ για κάθε δολάριο που θα εξάγει. 
Σύμφωνα με τον Χοσέ Γκέρα, τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγων της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας, «θα υπάρχει περισσότερο χρήμα για την κυβέρνηση και λιγότερο για τον κόσμο», προειδοποιώντας πως «υποτίμηση χωρίς φορολογικά και νομισματικά μέτρα σημαίνει πληθωρισμός». Η ενίσχυση του πληθωρισμού οδηγεί σχεδόν αυτόματα σε νέες υποτιμήσεις και σε περαιτέρω απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων. 
Ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα έφθασε στο 25,10% το 2009, αποτελώντας τον υψηλότερο στη Νότιο Αμερική για τέταρτο διαδοχικό έτος, ενώ η υποτίμηση αναμένεται ότι θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την άνοδο των τιμών. Ο Αλί Ροντρίγκες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Ενέργειας, εκτιμά ότι η υποτίμηση θα αυξήσει τον πληθωρισμό κατά 3 με 5% για το 2010 σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για άνοδο κατά 20 με 22%.

Μετά την ανάπτυξη... η ύφεση

Μετά από μια σχεδόν 5ετία θετικών ρυθμών ανάπτυξης η οικονομία οδηγήθηκε σε ύφεση 2,90% το 2009, ενώ τα έσοδα από το πετρέλαιο, που στηρίζουν περίπου το 50% των φορολογικών εσόδων της χώρας, μειώθηκαν περίπου κατά 50% από τα τέλη του 2008 και το πρώτο εξάμηνο του 2009, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και τη μείωση της παραγωγής. Το πετρέλαιο αποτελεί το 94% των εξαγωγών της χώρας.
Η ανεργία σημείωσε οριακή άνοδο στο 6,60% το 2009, με 800.000 ανέργους σε έναν πληθυσμό 28,60 εκατομμυρίων ατόμων, ενώ το 2008 ήταν στο 6,10% και τον Ιανουάριο του 2009 ήταν στο 9,50%.
Η επικαλούμενη δομική φτώχεια υποχώρησε στο 23,60% το 2009, από το 31,20% του 2008, ενώ η δομική ακραία φτώχεια υποχώρησε στο 7,90% το 2009, από το 13% του 2008, σύμφωνα με το Instituto Nacional de Estadísticas (INE). Η ακραία φτώχεια μειώθηκε κατά 1,60% στο 6% το 2009 σε ετήσια βάση, ενώ έφθανε στο 17,10% το 1998, καταγράφοντας πτώση 11% σε μια 10ετία. Σύμφωνα με το διευθυντή του ΙΝΕ περίπου το 45% των δαπανών του προϋπολογισμού για το 2010 θα αποτελείται από κοινωνικές δαπάνες.

Στρατός εναντίον κερδοσκόπων

Η ανακοίνωση της υποτίμησης δημιούργησε τεράστιες ουρές στα καταστήματα ειδών λιανικής και κυρίως εισαγόμενων προϊόντων, όπως ηλεκτρονικών ειδών, γιατί οι καταναλωτές ορθώς προβλέπουν την άνοδο των τιμών.
Ο Τσάβες ανακοίνωσε το νέο σύστημα ισοτιμιών βράδυ Παρασκευής, όταν οι περισσότεροι παρακολουθούσαν στην τηλεόραση έναν αγώνα μπέιζμπολ. Την επομένη η είδηση για την υποτίμηση του νομίσματος κυκλοφόρησε αμέσως από τις εφημερίδες και τους ραδιοσταθμούς και πολλοί έσπευσαν σε καταστήματα με ηλεκτρικά είδη, για να προμηθευτούν κάτω από έναν καυτό ήλιο εισαγόμενες τηλεοράσεις και υπολογιστές πριν αυξηθούν οι τιμές.  Η αντιπολίτευση βρήκε ευκαιρία να επικρίνει την οικονομική πολιτική του προέδρου Τσάβες, ενώ ο δήμαρχος του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, πρόβλεψε ότι θα επιδεινωθεί το επίπεδο διαβίωσης. «Αν χρειαστείς ένα ψυγείο για το σπίτι αύριο θα κοστίζει διπλάσια τιμή σε σχέση με την Παρασκευή», δήλωσε ο δεξιός δήμαρχος του Καράκας.  Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι αναμένεται αύξηση τιμών σε αρκετά είδη, αλλά εκτιμά ότι η αύξηση θα γίνει σταδιακά. Η κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο στις ειδήσεις τους απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο «υποτίμηση» και έκαναν λόγο για «προσαρμογή» της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος.
Ο Τσάβες δεν δίστασε να κινητοποιήσει εναντίον των «κερδοσκόπων και των αστών ολιγαρχών» και την Εθνοφυλακή. «Θέλω να κατέβει στους δρόμους με το λαό για να αγωνιστεί εναντίον της κερδοσκοπίας», δηλαδή να ελέγξει τις τιμές στα εμπορικά καταστήματα. Την ίδια στιγμή απείλησε με εθνικοποίηση των εταιρειών λιανικής που αυξάνουν τις τιμές. «Είμαι ικανός να πάρω το χασάπικο από τον ιδιοκτήτη του και να το δώσω στους εργαζομένους», προειδοποίησε ο Τσάβες.
Η κυβέρνηση της χώρας έκλεισε μέσα σε μια εβδομάδα περίπου 1.500 εμπορικά καταστήματα και προχωρά στην εθνικοποίηση της αλυσίδας Exito συμφερόντων της γαλλικής Casino και επιχειρηματιών της Κολομβίας.
Το κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη νόμο για την υπεράσπιση των καταναλωτών που προσφέρει στην κυβέρνηση την εξουσία εθνικοποίησης των εμπορικών καταστημάτων που αυξάνουν τις τιμές, κερδοσκοπούν και μποϊκοτάρουν. 
Τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν ακόμη τρία υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών InverUnion και Mi Casa για απάτη, με τις συλλήψεις διεφθαρμένων τραπεζιτών να φθάνουν τις δεκατρείς σε ένδεκα τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο.

Προεκλογικός πυρετός

O Τσάβες στοιχηματίζει σε θρίαμβο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPUV) στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας πως θα διασφαλιστεί η ειρήνη και η ανάπτυξη. «Η αστική τάξη θα προσπαθήσει να κερδίσει. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε …Θα καταστρέψουν τους νόμους για την γη και θα επιστρέψουν οι τσιφλικάδες. Ξέρω καλά πως οι αγρότες δεν θα το δεχθούν. Θα έχουμε ανεξέλεγκτη βία», τόνισε ο Τσάβες. 
Παράλληλα, η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας προχώρησε στην αλλαγή της σύνθεσης των εκλογικών περιφερειών σε οκτώ ομόσπονδα κρατίδια, στην πλειοψηφία τους ελεγχόμενα από την αντιπολίτευση, αλλάζοντας τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται και τα όρια των περιφερειών τους. 
Στις βουλευτικές εκλογές 110 βουλευτές εκλέγονται άμεσα, 52 από λίστες κομμάτων και πολιτικές οργανώσεις και 3 από περιφέρειες ιθαγενών. 
Η αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη βουλή το 2005 έχει δημιουργήσει στην πράξη ένα μονοκομματικό κοινοβούλιο, αφού μόνο καμιά δεκαριά διαφωνούντες βουλευτές κάνουν κάποιο είδος κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ελέγχει στην πράξη και τις 167 έδρες του κοινοβουλίου.
Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου από τα χαμηλά του 2009 εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στον Τσάβες να στηρίξει οικονομικά τα κοινωνικά προγράμματα και να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

 Βοήθεια στην Αϊτή

H Βενεζουέλα, πάντως, έστειλε αμέσως στην Αϊτή 80 τόνους τρόφιμα με αεροπλάνα που έστειλε η Ρωσία, ενώ ήδη έφθασαν και 5.400 τόνοι τροφίμων με τέσσερα πλοία, 120 ειδικοί για φυσικές καταστροφές και 116 τόνοι βαριών μηχανημάτων.
Ο Τσάβες υποσχέθηκε τη δωρεά όλων των καυσίμων που έχει ανάγκη η Αϊτή, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει πάρει θέσει στον πρόταση για διαγραφή του χρέους της Αϊτής, που ανέρχεται στα 1,30 δισ. δολάρια, δεδομένου ότι η Βενεζουέλα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της μαρτυρικής χώρας γιατί της προσφέρει με το πρόγραμμα «Υπέρ της Καραϊβικής» πετρέλαιο σε φθηνή τιμή και εξαιρετικά χαμηλότοκες πιστώσεις.


Πηγή:Η ΕΠΟΧΗ-Του Αργύρη Παναγόπουλου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 6ΜΜ


ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 6ΜΜ
 Το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών εμφανίζεται σαν μια μεγάλη «αλλαγή σελίδας» από τις πολιτικές του παρελθόντος. Η κυβέρνηση μάλιστα πλάι στη συναίνεση που απαιτεί για να επιβάλει αντεργατικά μέτρα όπως αυτά που σχεδιάζουν τραπεζίτες και ΕΕ με το "Πρόγραμμα Σταθερότητας" και τον "Καλλικράτη" ελπίζει ότι θα της αποδώσουμε εύσημα κοινωνικής ευαισθησίας.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να υποτάξουμε στις κυβερνητικές παραχωρήσεις με το σταγονόμετρο το κίνημα που συγκρούστηκε με τις ρατσιστικές θηριωδίες της ΝΔ, με τις δολοφονίες μεταναστών, τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, τα βασανιστήρια στα Αστυνομικά Τμήματα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας μετανάστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα και τις άθλιες συνθήκες δουλεμπορικής εργασίας, τις επιθέσεις των φασιστών στις γειτονιές.
Πρέπει να ξαναβγούμε στο δρόμο του αγώνα για να εμποδίσουμε τη διάσπαση της εργατικής τάξης με βάση τη καταγωγή, το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία και να απαιτήσουμε πλήρη δικαιώματα εφ άπαξ και όχι…σε μικρές δόσεις κάθε μία δεκαετία η εικοσαετία. Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα για είκοσι και παραπάνω χρόνια και φτάνουν το ένα εκατομμύριο αξίζουν να έχουν ίσα δικαιώματα και ελευθερίες σαν κι αυτές που καταχτήσαμε με τους αγώνες μας και όχι να ζουν σε καθεστώς παρανομίας, μαύρης εργασίας και υπερεκμετάλλευσης. Γιατί όπου επικρατεί ο ρατσισμός και οι διακρίσεις περνάει η διάσπαση, δυναμώνουν τα αφεντικά και χτυπιούνται τα μεροκάματα και οι δουλειές μας. Αντίθετα με την ενότητα και τον κοινό αγώνα όλοι μαζί υπερασπίζουμε τα δικαιώματα μας.