Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Λαϊκός Δρόμος για το αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθηναίων.

Oπωσδήποτε η εισβολή της Xρυσής Aυγής του N. Mιχαλολιάκου στο δήμο Aθήνας βοηθούντος και του εκλογικού νόμου είναι αρνητική εξέλιξη. Όπως και να το κάνει κανείς η δημοτική εκπροσώπηση των Aθηναίων φασιστών είναι κακό δείγμα εκλογικής γραφής.
Iδιαίτερα όταν τα ποσοστά των νοσταλγών του Xίτλερ και του Παπαδόπουλου είναι αυξημένα (πάνω από 10%) σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Aττικής, η Aχαρνών, η πλατεία Bάθης.

Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό περίσσεψε σ' αυτές τις περιοχές η πολιτική βλακεία, ο τυφλός ακτιβισμός και η θεατρική σύγκρουση ρατσιστών-αντιρατσιστών.
Έτσι είχαμε το εξής γκροτέσκο φαινόμενο-γεγονός. Oμάδες αναρχικών-τροτσκιστών και «αντιρατσιστών» από κάθε γωνιά της Aττικής συνέρρεαν στον Άγιο Παντελεήμονα. H παιδική χαρά άνοιγε και γινόταν «παιδική χαρά».

ΣΕΚ,Αριστερή Ανασύνθεση,ΟΚΔΕ-Σπάρτακος,Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη- Εκλογικές εκτιμήσεις, ανακοινώσεις: Με μυρωδιά κοινωνικής πυρίτιδας



Νέα δύναμη για την εργατική αντίσταση» θεωρεί το ΣΕΚ το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. «Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφουν το μεγαλύτερο τμήμα της ανόδου της Αριστεράς» σημειώνουν και συνεχίζουν: «Η εργατική Αλληλεγγύη και το ΣΕΚ χαιρετίζουν όλους, μέσα και έξω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έδωσαν αυτή τη μάχη (…) Μαζί ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες της “Καλλικράτειας” γραφειοκρατίας και των οικονομικών φραγμών. (…) Για εμάς ο επόμενος γύρος δεν δίνεται την Κυριακή 14/11 στις κάλπες, αλλά στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στους δρόμους».


Η Αριστερή Ανασύνθεση θεωρεί ότι οι «εκλογές αυτές αποτυπώνουν τις υπαρκτές κοινωνικές δυναμικές». «Ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Αποτυπώνει την ύπαρξη ενός υπαρκτού, μαζικού, πανελλαδικού πολιτικού ρεύματος. Συμπυκνώνει την πρωτοπόρα δράση μέσα στους αγώνες και τα κινήματα. Δικαιώνει αυτό το αποτέλεσμα, την επιλογή για ένα λόγο σαφή (…) Aπέναντι σε μια Αριστερά που δεν έκανε σαφές τι έλεγε για το κίνημα, το χρέος, το ευρώ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ο μόνος χώρος (…) που όριζε τη ρήξη με το μνημόνιο και την κυρίαρχη πολιτική».

Για την ΟΚΔΕ - Σπάρτακος (διαβάστε εδώ σε pdf)  «το αποτέλεσμα των εκλογών έχει πάρει τη μυρωδιά της κοινωνικής πυρίτιδας».

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις θέσεις της ΝΔ για τον προϋπολογισμό



Το αντιμνημονιακό ψέμα της ΝΔ έχει κοντά και προεκλογικά ποδάρια. Η ΝΔ δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συμφωνώντας και στηρίζοντας όλα τα μέτρα του προϋπολογισμού, με τις φοροαπαλλαγές και τα κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες, τις απολύσεις των συμβασιούχων και της παράδοσης ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο τομέα. Με τις θέσεις της υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης επιχειρεί να συμβάλει στην προώθηση ουσιαστικής συναίνεσης και συνεργασίας με την κυβέρνηση υπέρ της εγκληματικής αντιλαϊκής πολιτικής, ανταποκρινόμενη στα καλέσματα της πλουτοκρατίας. Για λόγους αποπροσανατολισμού και για τις ανάγκες της δικομματικής αντιπαράθεσης θα δημαγωγεί και θα διαφωνεί με τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική Coca Cola που προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων σε Πάτρα και Αθήνα, με γενικότερους σχεδιασμούς.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική Coca Cola που προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων σε Πάτρα και Αθήνα, με γενικότερους σχεδιασμούς.
Το μονοπώλιο έχει ξεσαλώσει έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., της Ε.Ε. Επιδιώκει τα ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, αφαιρώντας το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα. Θέλει να αξιοποιήσει όλους τους νόμους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για να έχει φτηνούς και ευέλικτους εργάτες. Και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ αυτό επιβεβαιώνουν. Δουλειά με φτηνό μεροκάματο, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ωράρια, χωρίς ασφάλιση. Όλα αυτά όταν η ίδια η Coca Cola ανακοίνωσε κέρδη ύψους 417 εκατομμύρια ευρώ για το εννιάμηνο του 2010.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Σχετικά με την παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2011

Προαναγγελία ολοκληρωτικού κοινωνικού πολέμου για το 2011, με σκοπό να κατεδαφιστεί οτιδήποτε έμεινε όρθιο από τα κοινωνικά δικαιώματα, αποτελεί ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς, που παρουσίασε σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Με 4,5 δις. ευρώ νέους φόρους και περικοπές που οδηγούν σε οριστική διάλυση το ήδη ανεπαρκέστατο «κράτος πρόνοιας» ο προϋπολογισμός της τρόικας μόνο σαν εχθρική ενέργεια απέναντι στους εργαζομένους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ανακοίνωση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ




Η Ευρωπαϊκή Αριστερά αποδοκιμάζει τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ και στηρίζει την “Αντι-ΝΑΤΟϊκή Σύνοδο” στη Λισσαβόνα, στις 19-21 Νοεμβρίου, καθώς και τις άλλες δράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο.
Αντί να αυτοδιαλυθεί, ακολουθώντας το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας το 1991, το ΝΑΤΟ επεκτείνεται και παγκοσμιοποιείται. Εμπλέκεται στον αποκαλούμενο “πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία” και έχει οργανώσει βάρβαρους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και το Αφγανιστάν από το 2001.
Είμαστε ολοκληρωτικά αντίθετοι στο νέο παρεμβατικό ρόλο του ΝΑΤΟ και στον μετασχηματισμό του σε “παγκόσμιο αστυνόμο”, που υποβαθμίζει και περιθωριοποιεί ακόμη περισσότερο τον ΟΗΕ. Το νέο στρατηγικό του δόγμα είναι ένα αναχρονιστκό και μιλιταριστικό μοντέλο που θα κλιμακώσει τις εντάσεις και θα προκαλέσει νέους πολέμους.

To K.K.E για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ 19/11/2010

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, με την ενεργητική συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, κηρύσσει εχθρούς όλους τους λαούς και αποφασίζει να εξαπολύει προληπτικούς πολέμους σε όποιον λαό δεν σκύβει το κεφάλι. Η συμμετοχή της χώρας και η αποδοχή της αντιπυραυλικής ασπίδας στο Αιγαίο είναι μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη. Εμπλέκει πιο βαθιά την χώρα στα επιθετικά σχέδια και αναγκάζει το λαό να πληρώνει εξοπλισμούς και στρατούς που στρέφονται εναντίον των δικαιωμάτων του και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ σχετικά με την ισχύ των διατάξεων του αντιδημοκρατικού Νόμου περί κουκούλας


Αναφορικά με τις συλλήψεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα μετά την πορεία του Πολυτεχνείου και την παραπομπή σε δίκη διαδηλωτών με βάση τις διατάξεις του αντισυνταγματικού «κουκουλονόμου» της αλήστου μνήμης υπουργικής θητείας των Δένδια – Μαρκογιαννάκη, που θεωρεί τη χρήση αμφίεσης ως επιβαρυντικό στοιχείο για κακουργηματικής μορφής έγκλημα, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ επισημαίνει την υποκρισία του σημερινού κυβερνώντος κόμματος που, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο είχε ασκήσει έντονη κριτική στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, σήμερα, εξαπατώντας για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη, συνεχίζει να το εφαρμόζει!!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ -Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ


-          Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ, ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΙΑ
-          ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
-          ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

«Η Γερμανία, σε συνεννόηση με τη Γαλλία, μετά τη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί στη Dauville, προωθεί την ιδέα ενός Μόνιμου Μηχανισμού για την Κρίση, σε σχέση με την υπερχρέωση και την αδυναμία πληρωμής χωρών – περιφερειακών  σε αυτή τη φάση – της ευρωζώνης. Ο Μηχανισμός αυτός προβλέπει τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης του χρέους, όπου περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο παραγραφής μέρους του. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται άμεση συμμετοχή στο κόστος της παραγραφής των δανειστών, δηλαδή τραπεζών και επενδυτικών κεφαλαίων.

Η κριτική στις προτάσεις της Μέρκελ πρέπει να είναι αυστηρότατη. Σε δύο θέματα.

ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. Πλιάτσικο με ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης

Ακριβαίνει ολόκληρη η γκάμα των εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης (τρόφιμα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ κ.ά). ΦΠΑ στο 13% (από 11%) από την 1η Γενάρη. Για δεύτερο πιάτο ο διπλασιασμός στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών. Μειώνουν τους φόρους στα επιχειρηματικά κέρδη (20% από 24%)


Το λιώσιμο του λαού, η ληστρική αφαίμαξη τους εισοδήματος, ταυτόχρονα με τις νέες εξοργιστικές φοροελαφρύνσεις για την πλουτοκρατία είναι η πολιτική που θα κλιμακώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και για το 2011. Ο κρατικός προϋπολογισμός φέρνει νέα μαζικά χαράτσια, παραπέρα τρανταχτές ανατιμήσεις πάνω στο ΦΠΑ για τα εμπορεύματα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κ.ά.), απογείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών, πράσινα χαράτσια, αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές για τη μικρή περιουσία κ.ά.
Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος παίρνει ασύλληπτες διαστάσεις. Η επίθεση δυναμώνει και αποκτά σχεδόν 4πλάσια ορμή σε σύγκριση με τα φοροπακέτα που άφησαν παρακαταθήκη από το 2010! Παλιά και νέας κοπής μέτρα φτάνουν στα 5,5 δισ. ευρώ, με τα νέα πακέτα να φτάνουν στα 4 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. ευρώ που έχουν να παίρνουν από τα προηγούμενα.
ΦΠΑ: Πρώτο πιάτο για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας είναι οι μαζικές μετατάξεις εμπορευμάτων πρώτης ανάγκης. Από την 1η Γενάρη του 2011 που μπαίνει σε εφαρμογή το νέο μέτρο έρχεται νέο κύμα ακρίβειας, με ανατιμήσεις 2% σε τρόφιμα και άλλα βασικά είδη, που έρχεται να αποτελειώσει το λαϊκό εισόδημα μετά και τις μειώσεις των μισθών και τη μαζική ανεργία που κουβαλάει η πολιτική για τη στήριξη της πλουτοκρατίας. Ο λεγόμενος χαμηλός συντελεστής φορτώνεται με 2 ακόμη ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 13% (από 11%) σε συνέχεια των ανατιμήσεων που ξεκίνησαν από φέτος (επίσης με δυο μονάδες στο 11% από 9%)μ με τη μέχρι τώρα σούμα να φτάνει στο 4%.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ -ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης Συμπεριφοράς (CPT) για το 2009

Δόθηκε προχθες στην δημοσιότητα η ετήσια έκθεση για την Ελλάδα, της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης Συμπεριφοράς (CPT) για το 2009. Ολόκληρη η έκθεση είναι αναρτημένη στο http://www.cpt.coe.int/documents/grc/2010-33-inf-eng.htm
Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της Έκθεσης, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων-Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Από το 1991, όπου η Ελλάδα επικύρωσε την σχετική Ευρωπαϊκή Σύμβαση, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία πρόοδος για την αντιμετώπιση και τιμωρία της αυθαιρεσίας κρατικών οργάνων καταστολής, αλλά η κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη, τυλιγμένη σε πέπλο ένοχης σιωπής. Τα βασανιστήρια και η απάνθρωπη μεταχείριση υπόπτων και κρατουμένων αντιμετωπίζονται σαν φυσιολογικό φαινόμενο, με αποτέλεσμα να ενθαρρύνονται οι διωκτικές αρχές να τα επιτείνουν. Πολλά αστυνομικά τμήματα, κρατητήρια, φυλακές, συνοριακά φυλάκια και χώροι κράτησης παράτυπων αλλοδαπών έχουν μετατραπεί σε μικρογραφίες του Γκουαντάναμο, υποθάλποντας συμπεριφορές όπως αυτές που οδήγησαν στη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Με τον κουκουλονόμο ο Χρ.Παπουτσής κάνει τον μάγκα ! Το κράτος βρήκε τους "ενόχους" !! Ιδού οι "κακούργοι" !! : Για κακουργήματα διώκονται 15 συλληφθέντες στα επεισόδια για το Πολυτεχνείο


Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς τα αδικήματα τα οποία τους βαρύνουν είναι σε συνδυασμό με το Νόμο που αφορά δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε 15 από τους 22 νεαρούς που συνελήφθησαν την Τετάρτη σε επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Παιδιά σηκωθείτε - Μαρία Δημητριάδη

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…

Για την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε το ακόλουθο πρώτο σύντομο σχόλιο:

«Ο προϋπολογισμός αποτελεί ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής. Τους τελευταίους 12 μήνες η κυβέρνηση επέβαλε όλα τα μέτρα που ήθελε. Μόνη σοβαρή παρέκκλιση από το πνεύμα του Μνημονίου, ήταν μέχρι τώρα η περαίωση που εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οι πολίτες λοιπόν, που πληρώνουν ήδη πανάκριβο τίμημα, δικαιούνται εξηγήσεις τι πήγε στραβά και ποιοί ευθύνονται για τα 4 επιπλέον δις περικοπών και φόρων που καλούνται τώρα να επωμιστούν».
Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ -«Λουκέτο» (!) σε νοσοκομεία;

«Λουκέτο» (!) σε νοσοκομεία;

Μεταφέρουμε το ρεπορτάζ, όπως μεταδόθηκε στον «902 Αριστερά στα FM»:
*
«Σήμα κινδύνου εκπέμπουν δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία με ιστορία 100 ετών, λόγω της δραματικής περιστολής της κρατικής χρηματοδότησης με αφορμή την οικονομική κρίση. Πρόκειται για το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και στα οποία η μειωμένη κατά 30% κρατική επιχορήγηση επιδείνωσε σε τέτοιο βαθμό τα χρόνια προβλήματα, ώστε το προσωπικό να κάνει λόγο για την προοπτική λουκέτου.
Είναι ενδεικτικό ότι στο Αρεταίειο, που είναι εξειδικευμένο νοσοκομείο και εξυπηρετεί 2.500 ογκολογικούς ασθενείς το χρόνο, τα χειρουργεία από 1.500 έχουν μειωθεί σε 1.000. Ετσι, πολλοί ασθενείς με ειδικά προβλήματα υγείας καταφεύγουν στο εξωτερικό, πληρώνοντας μέσω του Ταμείου τους ή και άμεσα, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Με το νέο προϋπολογισμό, θα πληρώσουν και πάλι τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2011



Οι ακροβασίες με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει το Σχέδιο Προϋπολογισμού 2011, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν την ουσία του. Πρόκειται για ένα δυσβάστακτο προϋπολογισμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, όπου και πάλι τα βάρη του, τα συνολικά μέτρα ύψους 14δις ευρώ, θα κληθούν να τα υποστούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Η συνεχής πυροδότηση του ΦΠΑ για τα είδη διατροφής και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, μαζί και η αύξηση των έμμεσων φόρων θα παροξύνουν την άνοδο του πληθωρισμού, θα συντελέσουν στην περαιτέρω αφαίμαξη των μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων και θα έχουν και άμεσες επιπτώσεις στο τζίρο των χειμαζόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.