Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ




Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του προσπάθησε απελπισμένα να βαφτίσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ως επιτυχημένα.  Τα όποια επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης έχουν τελειώσει, όπως και τα τελευταία υπολείμματα λαϊκής της νομιμοποίησης. 
Η ανεργία, η φτώχεια, η ύφεση και ο εγκλωβισμός της χώρας στα αδιέξοδα νέων μνημονίων είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που βυθίζει τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Και άλλη σφαλιάρα-Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας θέτει την Ελλάδα η S&P.


ENET.GR

Κατά δύο βαθμίδες υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και ο οίκος αξιολόγησης S&P, θέτοντάς την σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Η S&P έριξε την Ελλάδα από το CCC στο CC, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Βρετανική πρόκληση-Απελαύνονται όλοι οι Λίβυοι διπλωμάτες από τη Βρετανία .Η Βρετανία πρόκειται να αναγνωρίσει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των εξεγερμένων της Λιβύης, ως τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.



Η Βρετανία πρόκειται να απελάσει όλο το προσωπικό της λιβυκής πρεσβείας από τη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο λίβυος επιτετραμμένος εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας και ενημερώθηκε ότι εκείνος και οι εναπομείναντες λίβυοι διπλωμάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο απελαύνονται», δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Ε.Έ. για τους Σομαλούς



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη Τρίτη 26 Ιουλίου παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα για την εφιαλτική κατάσταση που ζει ο λαός της Σομαλίας. Αντιπροσωπεία της  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΠΑΜΕ επέδωσε στον αρμόδιο του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπόμνημα με το οποίο καταγγέλλει τόσο τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. όσο και τις κυβέρνηση των ΗΠΑ για την τεράστια ευθύνη που έχουν στο λαό της Σομαλίας που υποφέρει από τη πείνα και τη φτώχεια.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου υποθηκεύει το μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ και της νέας γενιάς φοιτητών και επιστημόνων. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!



Ύστερα από ένα διάλογο-παρωδία και με τη συντριπτική πλειονότητα των Α.Ε.Ι. της χώρας (σύνοδος των πρυτάνεων Πανεπιστημίων, σύνοδος προέδρων ΤΕΙ, 14 Σύγκλητοι, πάμπολλες Συνελεύσεις Τμη-μάτων, Σύλλογοι διδασκόντων και άλλες κατηγορίες εργαζομένων) να απορρίπτουν κατηγορηματικά το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου και να ζητούν την απόσυρσή του, η Υπουργός καταθέτει για ψήφιση το νομοσχέδιο στη Βουλή, τη μέρα που κλείνουν τα ιδρύματα για διακοπές!Η συνταγή είναι δοκιμασμένη από την εποχή της αλήστου μνήμης «μεταρρύθμισης» Αρσένη.

Ανοιχτή επιστολή της Γεωργίας Τσούμπα, μητέρας δυο αυτιστικών παιδιών, προς τον υπουργό υγείας Α. Λοβέρδο.



Η Γεωργία Τσούμπα είναι μητέρα διδύμων αυτιστικών παιδιών, ενώ τελευταία έχασε το σύζυγό της από καρκίνο. Εδώ και 20 χρόνια δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για να παιδιά της, καθώς δεν υπάρχουν δημόσιες δομές και υπηρεσίες που να υποστηρίζουν τους γονείς που μεγαλώνουν ανάπηρα παιδιά.
          Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Είκοσι χρόνια τώρα, μόνη μου τα περισσότερα από αυτά, προσπαθούσα να κατακτώ τους τρόπους και τα μέσα για να μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου. Προσπαθούσα και προσπαθώ να βρω ποια δημόσια δομή είναι κατάλληλη για την ξεχωριστή περίπτωση του καθενός από τα δύο μου παιδιά.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το νέο βήμα ολοκληρωτισμού της χούντας κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, αυτή τη φορά απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες και μισθωτούς οδηγούς ταξί. Παρά τη σφοδρή αντίθεση του μαχόμενου λαού απέναντι στα μνημόνια, τους αντιδραστικούς νόμους και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα – σφαγείο, η άθλια αυτή κυβέρνηση, πιστή στα συμφέροντα των αγορών, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου κλιμακώνει τον κοινωνικό πόλεμο απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους. Έχοντας χάσει σχεδόν κάθε κοινωνική αποδοχή, επιστρατεύει διαρκώς τη βία των ΜΑΤ, την ανοιχτή κοροϊδία, την ιδεολογική «πλύση εγκεφάλου».

ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Εκτός ΕΕ, εντός της εξουσίας του κεφαλαίου-Δημοσίευμα του Ριζοσπάστη



Μια ακόμα πρωτοβουλία, κινούμενη απ' το χώρο του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επονομαζόμενη «Κατά του ευρώ και της ΕΕ», αρχίζει να ξετυλίγεται και έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες του ευρύτερου οπορτουνιστικού χώρου με τις οποίες μοιράζεται το ίδιο χαρακτηριστικό γνώρισμα: Δείχνουν στο λαό το «δέντρο» και κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους για να μη δει το «δάσος» που πρέπει να αντιπαλέψει.
Το κείμενο της «πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της ΕΕ» είναι διατυπωμένο κατά τρόπο που να «χωράει» τους πάντες, κυρίως δυνάμεις της υποτιθέμενης «αριστερής» πλευράς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Για τους συντάκτες του, το «μνημόνιο» ήταν κάτι σαν το «φως το αληθινό» αφού εξαιτίας του βλέπουν «πλέον» «το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ».

Με την ψήφο ΠαΣοΚ - ΛΑΟΣ πέρασε επί της αρχής το νομοσχέδιο για ΑΕΙ - ΤΕΙ



Με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να στέκεται στην ανάγκη «ριζικών τομών» στην τρίτοβάθμια εκπαίδευση, την Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς να καταψηφίζουν επί της αρχής και το ΛΑΟΣ να τοποθετείται θετικά εισήχθη το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την Τρίτη.«Αν θέλουμε να κάνουμε ριζική τομή στην εκπαίδευση δεν θα μπουν κόκκινες γραμμές», τόνισε η υπουργός Παιδείας κι αφού ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό συζητείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τα πανεπιστήμια είναι αυτά που αποτελούν παγκοσμίως ατμομηχανή ανάπτυξης, ξεκαθάρισε ότι στόχος του νομοθετήματος είναι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να αποδώσουν στην κοινωνία, «όχι στους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές». 

Ανακοίνωση του τμήματος περιβάλλοντος του ΣΥΝ για την εγκατάσταση αποθηκών χημικών στο Σουσάκι


Σε μια περιοχή, όπως αυτή των Αγίων Θεοδώρων, όπου είναι επιβαρυμένη πολλαπλώς από βιομηχανικές και γενικότερα ρυπογόνες δραστηριότητες, έρχεται να προστεθεί η απόφαση της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την εγκατάσταση αποθηκών μεγάλων ποσοτήτων επικίνδυνων χημικών στην περιοχή του Σουσακίου. (5 χιλιόμετρα μακριά  από του Αγίους Θεοδώρους και 10 χιλιόμετρα από την Κόρινθο και το Λουτράκι).

 Είναι αδιανόητο να παίρνεται μια τέτοια απόφαση από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη,  που έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην περιοχή, ερήμην των κατοίκων και των εύλογων αντιρρήσεων της για την αμφισβητούμενη περιβαλλοντική μελέτη της εταιρείας.

Το φίδι στον κόρφο μας...Ακροδεξιά και τρομοκρατία.




Η πολύνεκρη τραγωδία στη Νορβηγία, η εν ψυχρώ εκτέλεση δεκάδων εφήβων από τον ακροδεξιό τρομοκράτη Μπ. Μπρέιβικ, εκτός από ανατριχιαστικό έγκλημα, αποτελεί και κώδωνα του κινδύνου για τη δυναμική εμφάνιση της ρατσιστικής και μισαλλόδοξης δεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ αντίστοιχη φαίνεται η εικόνα και στην Αμερική. Η δράση της δεν είναι πάντα τόσο άμεσα εγκληματική, δεν σκοτώνουν κάθε μέρα παιδάκια. Συχνά λειτουργεί νόμιμα. Και ακόμα πιο συχνά πριμοδοτείται από το σύστημα ως χρήσιμος λαϊκισμός.

Αμόκ Παπανδρέου να παραμείνει στην εξουσία



Υπό το φόβο της λαϊκής κατακραυγής ενόψει νέων σκληρών μέτρων στο πλαίσιο του Μνημονίου-2 ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει να διατηρήσει τα τελευταία προσχήματα για την εικόνα της κυβέρνησής του.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ζήτησε από τους υπουργούς του οι μετακινήσεις τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) να είναι περιορισμένες και οι εμφανίσεις τους λιτές, ευελπιστώντας πως θα παρατείνει τον βίο της κυβέρνησής του, παρά το γεγονός ότι, οδεύει προς εκλογική συντριβή.