Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Το πρόγραμμα ομιλιών του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις εκλογές.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στις πολιτικές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος.

Την Τρίτη 20 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη στις 19.30 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Την Πέμπτη 22 Γενάρη, θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στηνΑθήνα, στις 19.00 στο Σύνταγμα

Οι διώξεις των στελεχών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται !

Οι διώξεις των στελεχών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται. Για ακόμη μια φορά οι εισαγγελικές αρχές στην υπηρεσία της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Παραμονές εκλογών η κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την απόπειρα καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Αξιοποιούν τη γνωστή μήνυση  του κόμματος «Δράση» του επιχειρηματία Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες, επειδή στέκεται στην πρωτοπορία των εργατικών-λαϊκών αγώνων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταστροφή προεκλογικού υλικού του ΚΚΕ από τη Χρυσή Αυγή.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, της οποίας μέλη της με επικεφαλής υποψήφιο βουλευτή της, χτες το απόγευμα στο δήμο Καματερού κατέστρεφαν προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ, ενώ είχαν πάνω τους γκλομπ και σπρέι πιπεριού. Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των επιθέσεων της φασιστικής ΧΑ, που αποδεικνύει ότι μόνιμος στόχος της είναι τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό.

Γυροβολιές - Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου


Ο κ. Χατζημαρκάκης προσπάθησε να πάει με το ΠΑΣΟΚ, τον απέρριψε το ΠΑΣΟΚ και τώρα πάει με τη Ν.Δ. Η κυρία Γκερέκου ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και, αφού έκανε δήλωση ότι ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα πάει με τη Ν.Δ. Ο κ. Φλωρίδης, που ήταν ΠΑΣΟΚ και μετά έπαψε να είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα ξαναείναι ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Οικονόμου ήταν ΠΑΣΟΚ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ν.Δ.
Ο Ψαριανός ήταν ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ποτάμι.

Βεβαίως, αν μια κυβέρνηση φέρει έναν φιλολαϊκό νόμο, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τους φιλολαϊκούς νόμους που έχει καταθέσει ΚΚΕ στη Βουλή;»-Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Έθνος της Κυριακής


Εκτιμάτε ότι οι εκλογές θα κρίνουν το παρόν και κυρίως το μέλλον της χώρας;
«Για να θυμηθούμε τους στίχους ενός μεγάλου ποιητή, του Μαγιακόφσκι: «το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα και μεις». Ποτέ και πουθενά οι εκλογές από μόνες τους δεν μπόρεσαν να κρίνουν το μέλλον του λαού, σε θετική κατεύθυνση και ούτε πρόκειται. Αυτό μπορεί να το κάνει ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση της πάλης του, με την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας του. Φυσικά η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα, μπορεί να συμβάλει, γιατί ένα δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει την πάλη του λαού για να πάρει ανάσες σήμερα, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές αύριο. Οι θέσεις των άλλων κομμάτων δεν εξασφαλίζουν πραγματικές ελπίδες για καλύτερο αύριο για το λαό. Για την κερδοφορία του κεφαλαίου μάλλον ναι». 

Νέο σποτ της ΚΝΕ για τις Εκλογές.Το ΚΚΕ κρατά ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...ή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρύνει τις αποστάσεις του από τη ΝΔ;

 Νέο σποτ, το δεύτερο για τις εκλογές έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΝΕ όπου καταγράφονται τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα άλλα, θέτει το ερώτημα: Το ΚΚΕ κρατά ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...ή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρύνει τις αποστάσεις του από τη ΝΔ;



ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Προς τι η αναστάτωση με τις τράπεζες λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές;

Ανακοίνωση – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την προεκλογική αναστάτωση με τις Τράπεζες.



Πριν ενάμιση μήνα (11/11/2014), οι τραπεζίτες σε συνάντηση με τους Σαμαρά-Βενιζέλο στο Μαξίμου δήλωναν, μέσω του εκπροσώπου τους, ευτυχείς για την επιτυχή αξιολόγηση του τραπεζικού συστήματος από τα stress test τα οποία μόλις είχαν περάσει και καθησύχαζαν την αγορά αφού δήλωναν έτοιμοι να τη χρηματοδοτήσουν με δικά τους κεφάλαια,ως ένδειξη του succes story στον τραπεζικό τομέα.
Χτες, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι τέσσερις συστημικές , όπως λέγονται, τράπεζες, Alpha, Εurobank, Πειραιώς και Εθνική, κάνουν αίτηση για υπαγωγή στο Μηχανισμό Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας (ELA), αποκαλύπτοντας είτε την κοροϊδία της αξιολόγησης, είτε τη σκοπιμότητα της απόφασης.