Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων

Οι νέες μειώσεις, στις ήδη τσακισμένες συντάξεις, ξεκίνησε χθες με την απόφαση του ΔΣ του ΕΤΕΑ για περικοπές 5,2% στις επικουρικές συντάξεις. Με τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος που ξεκινάει από τον επόμενο μήνα η βιομηχανία των μειώσεων δε θα έχει τελειωμό

KKE : Να εξασφαλιστεί η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Την άμεση συνέχιση των αναγκαίων για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες κοινωνικών δομών, όπως το «Βοήθεια Στο Σπίτι», Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών κ.ά., με χρηματοδότηση από το κράτος ζητά, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας έχει ως εξής:
«Αναγκαίες για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες κοινωνικές δομές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περιοριστούν ακόμα περισσότερο ή και να σταματήσει η λειτουργία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να στερηθούν τις αντίστοιχες υπηρεσίες ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός που εντάσσεται σήμερα σε αυτές τις δομές, σε σχέση με τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ κ.ά.

Η NSA συλλέγει εκατομμύρια φωτογραφίες προσώπων στο ίντερνετ online !


Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) συλλέγει αμέτρητες φωτογραφίες και εικόνες ανθρώπων, τις οποίες εντοπίζει μέσω των προγραμμάτων παρακολούθησής της σε όλο τον κόσμο, με στόχο τη χρήση τους σε εξελιγμένα συστήματα αναγνώρισης προσώπων, όπως προκύπτει από μυστικά έγγραφα, σύμφωνα με τους New York Times.




Όπως αποκαλύπτεται από τα έγγραφα της NSA, η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ βασίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην τεχνολογία συστημάτων αναγνώρισης προσώπου.
Η υπηρεσία πληροφοριών έχει στραφεί σε νέα λογισμικά για να εκμεταλλευτεί τον αμέτρητο αριθμό εικόνων που περιλαμβάνονται σε emails, γραπτά μηνύματα, κοινωνικά δίκτυα, συνομιλίες μέσω βίντεο και άλλες επικοινωνίες.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο : 5 Ιούνη Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που πετάει τα παιδιά μας με το έτσι θέλω έξω απ’ τα σχολεία.

Η εφαρμογή του πανελλαδικού χαρακτήρα των προαγωγικών εξετάσεων μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που έχει σκοπό να πετάξει έξω από το σχολείο ένα κομμάτι μαθητών που αντικειμενικά προέρχεται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. 
Θέλουν να σπρώξουν τα παιδιά μας βίαια έξω από το σχολείο, στην πρόωρη ψευτοκατάρτιση και τη μαθητεία, από πολύ μικρή ηλικία.