Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας προς τον κυπριακό λαό και τις προσπάθειες που καταβάλλει για επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο ΓΓ του κόμματος Τζιερόνιμο Ντε Σόουζα.



 Ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας Τζιερόνιμο Ντε Σόουζα.

Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας προς τον κυπριακό λαό και τις προσπάθειες που καταβάλλει για επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο ΓΓ του κόμματος Τζιερόνιμο Ντε Σόουζα. 

Ο κ. Ντε Σόουζα και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει έγιναν το πρωί δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και αργότερα είχαν συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού.

Όλοι δωρητές οργάνων με το... ζόρι! του Γιώργου Δελαστίκ-Χωρίς... μάτια, καρδιά, νεφρά, συκώτι ή οποιοδήποτε άλλο όργανο θα παραλαμβάνουν εμβρόντητοι τη σορό αποθανόντος σε κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο στο άμεσο μέλλον οι εμβρόντητοι συγγενείς του, αν γίνει νόμος το νομοσχέδιο που πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση.

του Γιώργου Δελαστίκ

Εν πλήρει αγνοία τους, χωρίς να τους ρωτήσει κανείς για να πάρει την άδειά τους, οι γιατροί θα έχουν προχωρήσει κατά την αυθαίρετη κρίση τους σε... μεταμόσχευση όσων οργάνων του εκλιπόντος ασθενούς επιθυμούν! Θα τεμαχίζουν δηλαδή το πτώμα κατά τις ορέξεις και τις ανάγκες που υφίστανται κατά την άποψή τους, θα αφαιρούν τα χρήσιμα όργανα και ό,τι περισσεύει θα το παραδίδουν στους συγγενείς προς ταφή!
Αυτή η συμπεριφορά και δράση ανατριχιαστικής ιατρικής αυθαιρεσίας θα είναι απολύτως νομότυπη βάσει του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Με ένα απαράδεκτο νομικό τέχνασμα, το εφεύρημα της «εικαζόμενης συναίνεσης» των πεθαμένων (!), η κυβέρνηση αποφάσισε να νομοθετήσει ότι όλοι οι Ελληνες κατατάσσονται αυτομάτως και αυθαιρέτως στην κατηγορία των... «δωρητών σώματος» - και τα έντεκα εκατομμύρια!

Ραδιενεργό ιώδιο - 131 σε Ελλάδα και Ευρώπη...


 Βρέθηκε σε πρόβειο γάλα, χόρτα,
βρόχινο νερό, γρασίδι και αέρα...
Ραδιενεργό ιώδιο-131 ανιχνεύθηκε σε περιοχές της Ελλάδας μετά από μετρήσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της “λόγω της παρουσίας στον ελληνικό χώρο αερίων μαζών με ίχνη ραδιενέργειας, που προέρχονται από την Ιαπωνία” ανιχνεύθηκαν “29 - 335 εκατομμυριοστά του Μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο στον αέρα, 0,7 - 1,1 Μπεκερέλ ανά χιλιόγραμμο σε χόρτα και χλόη, 0,5 Μπεκερέλ ανά λίτρο σε βρόχινο νερό, 0,43 - 0,93 Μπεκερέλ ανά λίτρο σε πρόβειο γάλα από ζώα ελευθέρας βοσκής. Στο πόσιμο νερό δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη ραδιενέργειας”. 

Άντε γεια Πανίκα (και στους ψηφοφόρους σου επίσης περαστικά)!Καταδικάστηκε ο Ψωμιάδης, εκπίπτει του αξιώματός του.Aναλαμβάνει προσωρινός Περιφερειάρχης ο ...αδελφός του Διονύσης!Ο Καρατζαφύρερ κατηγορεί την ...Δικαιοσύνη για την απόφαση.


Την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος μετά την παρέμβασή του, υπέρ πρατηριούχου υγρών καυσίμων, αποφάσισε το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.


Εφόσον η ποινή για τον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας παρέμεινε η ίδια, καταδικάζεται σε 12 μήνες με τριετή αναστολή.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Περιφερειάρχης εκπίπτει του αξιώματός του και τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να αποφανθεί αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα για την έκθεση σχετικά με "τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων και των ιδρυμάτων τους"



Με τις ψήφους της μεγάλης συμμαχίας των αστικών και οπορτουνιστικών ευρωπαϊκών  κομμάτων - Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Οικολόγοι Πράσινοι, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι), Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς,(Αριστερό Κόμμα Γερμανίας - Die Linke, Μπλόκο Πορτογαλίας - ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό) - ψηφίστηκε το νέο  βαθιά αντιδραστικό πλαίσιο για "τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων και των ιδρυμάτων τους"   μηχανισμών χειραγώγησης και ενσωμάτωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην αστική πολιτική, στον μονόδρομο της ΕΕ.
Η Ευερωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το  αντιδραστική - αντιλαϊκή Έκθεση για τα ευρωπαϊκά κόμματα. Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας  τόνισε τα εξής:

7η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας,Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ


Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ



Το καθολικό δικαίωμα της υγείας σαν κατάσταση ψυχικής, κοινωνικής και σωματικής ευεξίας, αμφισβητείται από τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης του μνημονίου.
Ο λογιστής υπουργός Υγείας και οι «σοφοί» συνεργάτες του, ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους. Την απόσυρση του κράτους από την συνταγματική του υποχρέωση να παρέχει καθολική, δημόσια και δωρεάν υγεία και την πλήρη εμπορευματοποίησή της.

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία μεγέθους 7,4 της κλίμακας Ρίχτερ.Προειδοποίηση για τσουνάμι.


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε και πάλι την Ιαπωνία , όπως μεταδίδει το κρατικό Γιαπωνέζικο κανάλι NHK.Τσουνάμι απειλεί τις Βορειοαντολικές ακτές της Ιαπωνίας που είχαν ξαναχτυπηθεί στον προηγούμενο σεισμό.Φόβοι για νέες ζημιές στο Πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18 Απρίλη

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18 Απρίλη
Στις 7.30 μ.μ. , 
ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα την Τετάρτη
 

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει την Τετάρτη 13 Απρίλη στις 11 π.μ.συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η απάντηση και η λύση για το λαό απέναντι στην πτώχευση που τον οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - πλουτοκρατία». Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας(Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2).

Τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις7.30 μ.μ. το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, απευθύνοντας στο λαό κάλεσμα συμπόρευσης, οργάνωσης και αντεπίθεσης, για την απόκρουση και την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στο κάλεσμά του για το συλλαλητήριο το ΚΚΕ σημειώνει:
«Εργαζόμενη, εργαζόμενε, νέα, νέε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε,
Το ΚΚΕ σε καλεί σε συμπόρευση και κοινή δράση.
Ελα μαζί μας τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Να δώσουμε τώρα ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Να διατρανώσουμε: Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού που οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατευθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την απεργία στα ΜΜΕ


Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Οι συλλογικές συμβάσεις έχουν  καταπατηθεί στην πράξη εδώ και καιρό για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ και τώρα επιχειρείται  η ολοσχερής κατάργησή τους. Στην προσπάθεια  της αυτή η εργοδοσία επιστρατεύει την  τρομοκρατία,  τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και τα αντίποινα στη συνδικαλιστική δράση.

Δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για την εφημερίδα Real News.Πιο χαμηλά από ποτέ το ΠΑ.ΣΟ.Κ, με το ζόρι περνά το 30% με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου.Τρίτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με 11,3 % και μικρή πτώση σε σχέση με τον Φεβρουάριο.Εκτός βουλής τα δεκανίκια του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Κουβέλης και Μπακογιάννη.


         Δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για την εφημερίδα Real News.Πιο χαμηλά από ποτέ το ΠΑ.ΣΟ.Κ, με το ζόρι περνά το 30% με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου.Τρίτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με 11,3 % και μικρή πτώση σε σχέση με τον Φεβρουάριο.Εκτός βουλής τα δεκανίκια του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Κουβέλης και Μπακογιάννη.

Πρόθεση Ψήφου      Αναγωγή στους αποφασισμένους 
ΠΑ.ΣΟ.Κ                                 22,4 % -  30,8 %
Ν.Δ                                          20,6  % -  28,3 %
Κ.Κ.Ε                                       8,2  % -  11,3 %
ΛΑ.Ο.Σ                                      6,9 %  -  9,4 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                    3,7 % -  5,1 %
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ                  3,3 % -  4,5 %
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ                     2,1 %-  2,9 %
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ                     2 % -    2,7 %
ΑΛΛΟ                                          3,6% -   5 %

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ        27,2% - 0 

Ακολουθεί ανάλυση του Red Star

Εκτίμηση εκλογικής δύναμης κομμάτων:

Μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία έφτασε η ώρα της Πορτογαλίας.Ο Σόκρατες ζητά επισήμως βοήθεια από την Ε.Ε.



Επιβεβαίωσε την  προσφυγή της Πορτογαλίας στο  μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και  του ΔΝΤ ο ίδιος ο απερχόμενος  πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες, λίγη μόνον ώρα αφότου ο υπουργός του των Οικονομικών Φερνάντο Τεξέιρα ντος Σάντος το προανήγγειλε.

Ο Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε επισήμως ότι η χώρα του θα προσφύγει  σε εξωτερική βοήθεια και διευκρίνισε  ότι ήδη η κυβέρνηση, της οποίας ηγείται στη μεταβατική περίοδο  ως τις προγραμματισμένες για τις 5 Ιουνίου γενικές εκλογές, διεξάγει συνομιλίες «για να πετύχει τους καλύτερους δυνατούς όρους δανεισμού».