Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής στους μαχητές του ΔΣΕ.

Εκδήλωση τιμής στους μαχητές του ΔΣΕ


Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τις μαχήτριες και τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έπεσαν ηρωικά στη μάχη της Φλώρινας (12 Φλεβάρη 1949) διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 15/2, στις 11 το πρωί στον ομαδικό τάφο των μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

Κοινή Δήλωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μ.ΑΡ.Σ.

Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη η ΕΕ και τα θεσμικά όργανά της περιφρονούν με τον πιο ωμό τρόπο την κυρίαρχη βούληση του λαού και εκβιάζουν απαιτώντας να μην αλλάξει ούτε στο ελάχιστο η μνημονιακή πολιτική.


Την ίδια στιγμή οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποτυπώνουν την εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ σε μια λογική συναίνεσης με τους δανειστές και την ΕΕ. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ ενόψει του Eurogroup της Τετάρτης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα και οι δύο άνδρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και συχνή επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε πως «είναι περιορισμένες οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής».

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ : Καταδικάζει την απαγόρευση της απεργίας των μεταλλεργατών στην Τουρκία.

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ



Η απαγόρευση της απεργίας των μεταλλεργατών στην Τουρκία και η κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων από την τουρκική κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αξιολογούνται στο διάλογο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, καθώς οι ίδιες πρακτικές εφαρμόζονται και από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών και συμβαδίζουν με την πολιτική της ΕΕ, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας τα παρακάτω :

“Γέφυρα” σημαίνει “70% μνημόνιο”; Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Του Νίκου Μπογιόπουλου

 Καλή η προγραμματική εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι «Μνημόνιο τέλος».Μόνο που «Μνημόνιο τέλος» σημαίνει πλήρης αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε το Μνημόνιο.  Μέχρι τότε το «Μνημόνιο τέλος» θα είναι μια απλή – ελπιδοφόρα μεν, αλλά απλή – διακήρυξη.
    Καλή η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αλλά του επόμενου ΕΝΦΙΑ. Γιατί τον παρόντα ΕΝΦΙΑ μας κάλεσε να τον πληρώσουμε. Μόνο που υπάρχουν κάποιες πολλές χιλιάδες νοικοκυριά που δεν έχουν να τον πληρώσουν.

Διαπραγμάτευση = Υποταγή
Η χώρα στη θηλιά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης – στη δίνη των ανταγωνισμών

Αν μη τι άλλο, η πραγματικότητα είναι, στην εποχή μας, πολύ αποκαλυπτική:
• Αποκαλυπτική για την πραγματική φύση της ΕΕ, που ενώ κάποιοι τη λένε «σπίτι των λαών», δεν είναι παρά μια λυκοσυμμαχία ιμπεριαλιστών, με στόχο την καθυπόταξη χωρών και τη ληστεία του κόπου των λαών της – και πάνω από όλα των λαών των εξαρτημένων χωρών.
• Αποκαλυπτική για τα «ευρωπαϊκά δημοκρατικά κεκτημένα» και την «αντικειμενικότητα των ευρωπαϊκών θεσμών», χαρίσματα όπως αυτά που… επέδειξε η υποτιθέμενη ανεξάρτητη ΕΚΤ, μέσω της ωμής παρέμβασής της. Μια παρέμβαση που αποφασίστηκε αφού αποκλείστηκαν από την ψηφοφορία επιλεκτικά κάποιες χώρες!
• Αποκαλυπτική για τη δήθεν ύπαρξη εναλλακτικού, φιλολαϊκού, καπιταλιστικού δρόμου, όταν οι υποτιθέμενοι φορείς του (Γιούνκερ, Ρέντσι, Σουλτς και άλλοι εοκάνθρωποι, όπως τους έλεγε ο λαός μας), δε διστάζουν να επιδείξουν κυνικά πόσο πιστά εκφράζουν το βάρβαρο κόσμο της ιμπεριαλιστικής – καπιταλιστικής κυριαρχίας.
• Αποκαλυπτική, τέλος, για το μάταιο της γραμμής «ούτε ρήξη ούτε υποταγή», γραμμή που παρουσιάζει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ανακοίνωση τύπου του Μ-Λ ΚΚE για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση τύπου του Μ-Λ ΚΚE για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
Από την επομένη των εκλογών, οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ, με επικεφαλής τη Γερμανία, κλιμακώνουν τις απροκάλυπτες επεμβάσεις, πιέσεις και εκβιασμούς, για πλήρη ευθυγράμμιση των νέων διαχειριστών της κυβερνητικής εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο μονόδρομο της ιμπεριαλιστικής υποταγής, προστάζοντας την απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιδραστικών, αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων και την πιστή τήρηση των «δεσμεύσεων».