Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9 ΠΛ. ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ 18:00



ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΗΧΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


Το ποτήρι ξεχείλισε, η κυβέρνηση των δανειστών και της Τρόϊκα πρέπει να ανατραπούν, να μπει φρένο στο βάρβαρο, απάνθρωπο, αντιλαϊκό και αντεργατικό έργο τους.
  • Τα χαράτσια και η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν τέλος
  • Οι καθημερινές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και η ασυδοσία και αυθαιρεσία των εργοδοτών που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως δούλους χωρίς όρια και κανέναν έλεγχο
  • Το πογκρόμ των απολύσεων με την ελεεινή κοροϊδία της εφεδρείας στο δημόσιο

Μ.Α.Σ.-Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους


Εργαζόμενε, εργαζόμενη,
που τα παιδιά σου βρίσκονται στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ και στα σχολεία
αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, άνεργε, γυναίκα

ΚΑΝΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών παίρνει την πρωτοβουλία να σε ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια. Η λαϊκή οικογένεια πληρώνει υπέρογκα ποσά για να πάρουν τα παιδιά της ένα πτυχίο-κουρελόχαρτο. Δεν πάει άλλο.
 Στα σχολεία η κατάσταση είναι απελπιστική. Λείπουν 20.000 εκπαιδευτικοί, τα βιβλία θα έρθουν από του … χρόνου! Μοιράζουν στους μαθητές φωτοτυπίες και DVD! Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν λεφτά και  καλούνε τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για όλα, την ώρα που η ανεργία και η ανέχεια σπάνε κόκαλα!
 Ούτε στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι τα πράγματα καλύτερα. Εκατοντάδες τμήματα δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας τα προγράμματα σπουδών λόγω έλλειψης καθηγητών και προσωπικού.

Roubini Golbal Economics: Μια νέα Δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 120% !!!

 
Η υποτίμηση μιας νέας Δραχμής, που θα υιοθετήσει η Ελλάδα, εφόσον εξέλθει της ευρωζώνης θα υποτιμηθεί κατά 120%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Roubini Global Economics.
Ο διευθυντής του τμήματος συναλλαγματικής στρατηγικής της εταιρείας, Μάικλ Χαρτ υποστηρίζει ότι πέραν της υποτίμησης 120%, το ευρώ θα ενισχυθεί κατά 2,2 φορές από την αξία που είχε όταν έγινε ο προσδιορισμός της ισοτιμίας ευρώ/δραχμής, κατά την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.
Πέραν της συνεχούς αποδυνάμωσης του εθνικού νομίσματος, ο Χαρτ υποστηρίζει ότι σε όλες τις περιπτώσεις επαναφοράς της συναλλαγματικής ισοτιμίας, παρατηρήθηκε σημαντική επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μαθητικών καταλήψεων από μέρα σε μέρα.


   
 Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μαθητικών καταλήψεων από μέρα σε μέρα. Αυτή τη στιγμή τα υπό κατάληψη σχολεία έχουν ξεπεράσει τα 550, ενώ τα μισά ανήκουν στην Αττική, η οποία μαζί με την Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση. Τα περσινά μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών είναι προ των πυλών. Μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα, ακόμη και τις διακοπές, αν χρειαστεί.

ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ -ΝΑΤΟική επέμβαση σε μπλόκο των Σέρβων




Γερμανοί στρατιώτες της ΝΑΤΟικής δύναμης KFOR στο Κοσσυφοπέδιο πυροβόλησαν χτες το πρωί και τραυμάτισαν τουλάχιστον επτά Σέρβους πολίτες επειδή είχαν στήσει οδοφράγματα 150 μέτρα έξω από το επίμαχο τελωνειακό μεθοριακό φυλάκιο Γιάρινιε, όπου από τα μέσα Σεπτέμβρη έχουν εγκατασταθεί Κοσσοβάροι Αλβανοί αστυνομικοί, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Σέρβων της περιοχής.

Συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα !

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια τις επόμενες μέρες θα γίνουν:
 
Σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη

-- Πάτρα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

-- Καλαμάτα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Πύργο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ.

-- Κόρινθο, στις 7 μ.μ., στα Περιβολάκια.

-- Σπάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο ΟΤΕ.

-- Τρίπολη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Βασιλείου.

Επίκαιρη επερώτηση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - «Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της κυβέρνησης εμπλέκει την Ελλάδα σε διενέξεις και θέτει την ειρήνη στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και την ασφάλεια του Ελληνικού λαού σε κίνδυνο».


Επίκαιρη Eπερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας με θέμα την εξωτερική και αμυντική πολιτική της κυβέρνησης στν χώρο της Ανατολικής Μεσογείου κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επικαιρότητα της επερώτησης προκύπτει και από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αντίδραση και τις αξιώσεις της Τουρκίας.
Στην επίκαιρη επερώτησή της η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η «στρατηγική σχέση» που διακήρυξε η ελληνική κυβέρνηση με το Ισραήλ υποκρύπτει μια «στρατηγική στρατιωτική συμμαχία» με ένα κράτος ταραξία. Το Ισραήλ, «βρίσκεται ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση με δύο γειτονικά του κράτη», εκτός αυτού κατέχει τα παλαιστινιακά εδάφη», κατέχει παράνομα «πυρηνικά όπλα με τα οποία απειλεί τους γείτονές του και εκβιάζει τη διεθνή κοινότητα».

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας για το τέλος στα ακίνητα




«Η συντεταγμένη πτώχευση του λαού μας έχει ήδη ξεκινήσει. Μια έκπτωτη στη συνείδηση της κοινωνίας κυβέρνηση και μια διαρκώς αυτογελοιοποιούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ψήφισε για μια ακόμη φορά ένα τελευταίο –μέχρι το επόμενο- αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, αντισυνταγματικό χαράτσι.
Ένα χαράτσι που έτσι και αλλιώς η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών δεν δύναται να το πληρώσει και δεν θα το πληρώσει.

«Καταζητούμενος» ναζί, πράκτορας της Δυτικής Γερμανίας - Η γνωστή πλευρά της αξιοποίησης ναζιστικών στελεχών από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τον δολοφόνο Ράουφ



Κάτω από το χαλί έκρυβαν τα μέλη και στελέχη των ναζί οι αρχές της Δυτικής Γερμανίας. Ωστόσο, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της πρώην Δυτικής Γερμανίας, επανδρώθηκε με πρώην ναζί.
Μία τέτοια περίπτωση ήταν ο «πατέρας» των κινητών θαλάμων αερίων Βάλτερ Ράουφ, ο οποίος μετά τον πόλεμο υπηρέτησε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών BND - «Bundes Nachrichten Dienst». Η «υπόθεση» που ήταν «κοινό μυστικό» επιβεβαιώθηκε με το άνοιγμα του φακέλου του πρώην ναζί εγκληματία.
Φάκελο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Bild» και αναφέρει ότι ο Χέρμαν Γιούλιους Βάλτερ Ράουφ, ήταν αξιωματικός του ναυτικού, μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος και των SS. Υπηρέτησε στην κεντρική υπηρεσία Ασφαλείας του Ράιχ και συμμετείχε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και κατασκευή φορητού θαλάμου αερίων για την εξόντωση των Εβραίων.

Φεύγουμε Αυστραλία για να γλιτώσουμε την φτώχεια που φέρνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ- Εντυπωσιακή αύξηση ατόμων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία !

Το εντυπωσιακό νούμερο των 12.000 Ελλήνων που δήλωσαν συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου με στόχο την προσέλκυση εξειδικευμένων εργαζομένων στην Αυστραλία, μαρτυρά την αγωνία και την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν οι έλληνες πολίτες αν αναλογιστεί κανείς ότι στην αντίστοιχη ημερίδα πέρυσι είχαν κατατεθεί μόνο 42 αιτήσεις.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ : 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και 19 ΟΚΤΩΒΡΗ    ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο!
Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη για την πρόταση Έρογλου για το Φυσικό Αέριο.Παντελώς απαράδεχτη η πρόταση Έρογλου.


 
Ως ΑΚΕΛ απορρίπτουμε ως παντελώς απαράδεχτη την πρόταση Έρογλου, με την οποία ουσιαστικά παραπέμπει στην παραγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ότι αφορά την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που βρίσκεται στη ΑΟΖ της Κύπρου.
Η πρόταση Έρογλου αποτελεί συνέχεια της Τουρκικής πολιτικής επί του θέματος, μέσα από την οποία επιλεκτικά και ανάλογα με το πώς την βολεύει, είτε παραπέμπει στις συμφωνίες και το σύνταγμα του ΄60 είτε αντίθετα αμφισβητεί την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και προτάσσει την ύπαρξη του παράνομου και υποτελούς στη διοίκηση της Τουρκίας κατοχικού μορφώματος στον Βορρά.

Περιοδείες και εκδηλώσεις του Κ.Κ.Ε.


  • Σήμερα Τετάρτη, περιοδεία στο Κέντρο Υγείας, στα γραφεία της ΔΕΗ και στα Γραφεία του ΟΤΕ στη Σαλαμίνα, με την Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Σήμερα Τετάρτη, περιοδεία στις οδοκαθαρίστριες του Δήμου Κορυδαλλού, με επικεφαλής την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σήμερα Τετάρτη, περιοδεία στις υπηρεσίες πρασίνου στο Ρέντη του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, με επικεφαλής την Κάτια Κρόκου, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Παραλήρημα Kαρατζαφέρη:Ένα ενδιαφέρον άρθρο από τον Λαϊκό Δρόμο.



Στο έδαφος του ρευστού πολιτικού σκηνικού, με το σενάριο των πρόωρων εκλογών να παραμένει πάντα ανοιχτό, ο σαλταδόρος της πολιτικής ζωής Kαρατζαφέρης ξαναχτύπησε. Σε μια νέα επίδειξη πολιτικού χαμαιλεοντισμού, ο λαγός της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής δήλωσε για πολλοστή φορά έτοιμος να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας ΠAΣOK-NΔ.
Ωστόσο, πριν αλέκτορα φωνήσαι, το ίδιο βράδυ ενώπιον του ακροδεξιού ακροατηρίου του στο Bελλίδειο, ο αρχηγός του ΛAOΣ προέβλεψε ότι «πλησιάζει η ώρα που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας»(!)Eπιδιδόμενος κατά τα άλλα σ' ένα ακροδεξιό παραλήρημα, φορτωμένο με ρατσιστικές, αντικομμουνιστικές και πατριδοκαπηλικές δημαγωγίες.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κόντρα στο φοροχαράτσι και στην αντιλαϊκή πολιτική.


  • Αθήνα: Σύνταγμα, 6.30 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 6 μ.μ.
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Σήμερα όλοι στους δρόμους. Ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα φοροεπέλαση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Σήμερα διαδηλώνουμε την απόφασή μας να μην πτωχεύσει ο λαός, να μην πτωχεύσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Να πτωχεύσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, η πλουτοκρατία και οι εκφραστές της.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Παραβίαση της Ε.Σ.Δ.Α. συνιστά η ταπεινωτική μεταχείριση της Gulaferit Unsal κατά τη δίκη της στον Άρειο Πάγο


Επιστολή προς την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλοντας τις πρωτοφανείς για ελληνικό δικαστήριο συνθήκες διεξαγωγής της δίκης της τουρκάλας συνδικαλίστριας Gulaferit Unsal, η οποία καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας φορούσε χειροπέδες, γεγονός που συνιστά παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σύμφωνα με πρόσφατη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ- Μαζική, οργανωμένη ανυπακοή σε κάθε χαράτσι



O λαός, οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν με όρους μαζικής οργανωμένης ανυπακοής στο κάθε χαράτσωμα που επιβάλλουν κυβέρνηση και συμβιβασμένες δημοτικές αρχές. Να αντιπαλέψουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου που φέρνει «εφεδρεία», απολύσεις, νέες μειώσεις στο εισόδημα. Τα παραπάνω τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα στη συνεδρίαση χτες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, χτες έγινε συζήτηση για τον απολογισμό - ισολογισμό του οικονομικού έτους 2010.

Δεκανίκι- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε χτες στο πλαίσιο συνέντευξής του στο web radio της «Ζούγκλας»: «Από μόνες τους οι εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν καμιά διέξοδο στην κρίση όσο το πολιτικό σύστημα πορεύεται με αυτόν τον τρόπο. Οσο δηλαδή οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν κάνουν τη δουλειά τους και όσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης επενδύουν στην καταστροφή ή επιλέγουν να "χαϊδεύουν αυτιά"»!
Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα οι κύριοι της νεότευκτης ΔΗΜΑΡ! Που ανερυθρίαστα ισχυρίζονται ότι οι κυβερνώντες δεν κάνουν τη δουλειά τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «χαϊδεύουν αυτιά»!