Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μυστικές δημοσκοπήσεις και όργιο παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.Σχολιάζει ο Red Star.

Δεν μπορώ να μην κάνω ένα σχόλιο για τα κρυφά γκάλοπ που αποκαλύπτονται σε μπλογκς και ιστοσελίδες με σκοπό δήθεν την ενημέρωση. 



Μερικά από αυτά είναι προϊόντα φαντασίας, άλλα ανταποκρίνονται στην αλήθεια.Αλλά ας εξετάσουμε τα έγκυρα γκάλοπ.Τι μας δείχνουν ; Ότι μας έδειχναν και οι τελευταίες έρευνες πριν την απαγόρευση της δημοσίευσης τους. Όχι τόσο σε επίπεδο ποσοστό κομμάτων, που υπάρχουν μεταβολές και μετακινήσεις ,αλλά ως προς την εγκυρότητα της πρόβλεψης του αποτελέσματος.Σε τόσο ρευστό πολιτικό πεδίο κάθε δημοσκόπηση δεν μπορεί να αποδώσει από μόνη της την πραγματικότητα.

«Ορθόδοξες» παγίδες...

Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών εναντίον του Κ.Κ.Ε.-ΚΝΕ-ΠΑΜΕ



Κοινές αγωνίες με το μεγάλο κεφάλαιο, που τρέμει μπροστά στην οργάνωση των εργατών κόντρα στην εξουσία και την αρπαγή του πλούτου που τους ανήκει, μοιράζονται οι δυνάμεις της «Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών», η οποία ανακάλυψε πως «ο κομμουνισμός δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, περιορίζει την ελευθερία σε ασύλληπτο βαθμό». Και πώς το τεκμηριώνει αυτό; Παραθέτοντας διαπιστώσεις «μαρξιστών» πρώτων... στον αντικομμουνισμό, διαπιστώνοντας πως «ο Χίτλερ με όλη του τη μανία, ούτε τα μισά δεν έκανε», καταγγέλλοντας τη «θρησκεία του υλισμού» και συνολικά με έναν οχετό προσβλητικών για το λαό «συμπερασμάτων» (αφού ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν όσους ακούν την πρόταση του ΚΚΕ ως... χαζούς).

Σχόλιο του ΚΚΕ για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και την συνεχιζόμενη αντιπαράθεση γύρω από το ντιμπεϊτ 27/4/2012

 
 
Το ΚΚΕ στη διακομματική επιτροπή κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ: Να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, να απαντούν στην ίδια ερώτηση και τους δημοσιογράφους να τους επιλέξει η ΕΣΗΕΑ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

Για την εγχώρια διαπλοκή

 

Από τη Λαμία απευθύνομαι στην εγχώρια διαπλοκή και της λέω: Δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον. Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει.  Δε με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους.

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

ΚΚΕ στην κάλπη για να μην αισθάνεται ο λαός προδομένος την επόμενη μέρα
 Στην προεκλογική περίοδο, σαν συνέχεια βεβαίως των προηγούμενων χρόνων, στην επικοινωνία μας με τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στις περιοδείες, αναδείξαμε όλες μας τις θέσεις για τα άμεσα, επείγοντα προβλήματα του λαού, χωρίς καμία εξαίρεση. Επείγοντα, που υπήρχαν και προ μνημονίου και βεβαίως το μνημόνιο τα όξυνε πάρα πολύ. Ταυτόχρονα αναδείξαμε την πολιτική πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας του ΚΚΕ. Κάποιοι εγκέφαλοι του συστήματος αποφάσισαν να μας παίξουν τη γάτα με το ποντίκι. Οταν αναδεικνύαμε τα άμεσα προβλήματα, μας έλεγαν ότι δεν έχουμε πρόταση εξουσίας. Οταν αναδεικνύαμε την πρόταση εξουσίας, μας έλεγαν ότι δεν έχουμε θέση για τα άμεσα προβλήματα. 

Κοιτάξτε να δείτε, όταν διαφωνείς με κάποιον, θα του πεις διαφωνώ, δεν μ' αρέσει αυτό που λέτε. Ολα τα κόμματα έχουν προτάσεις και για τα άμεσα και για τα γενικότερα. Εμείς αυτή τη στιγμή δίνουμε έμφαση στην επόμενη μέρα, έτσι κι αλλιώς λίγες μέρες μας χωρίζουν απ' την κάλπη. Δίνουμε έμφαση σε τι: Καλούμε τον ελληνικό λαό, οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν έχει απέναντί του, οποιασδήποτε σύνθεσης, να είναι ετοιμοπόλεμος και να πεταχτεί μπροστά, να ανοίξει τους αγώνες, πριν ακόμα η κυβέρνηση κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις.
Γιατί; Γιατί ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί, όχι τους επόμενους μήνες, τις επόμενες μέρες, αφού θα σχηματιστεί η κυβέρνηση. Θα επαναλάβουμε το σύνθημα που είχαμε αναδείξει μετά τις εκλογές του 2009, ότι απέναντι στον πόλεμο που θα εξαπολυθεί, στο νέο γύρο πολέμου, πρέπει ο λαός να διεξαγάγει το δικό του πόλεμο. Αλλιώς δε θα τα βγάλει πέρα. 

Εμείς δεν είμαστε Μελανσόν
Εμείς το ξεκαθαρίζουμε, σε διάκριση απ' τα άλλα κόμματα: Δεν είμαστε Μελανσόν. Δε θέλουμε η Ελλάδα να γίνει Γαλλία, σε όλες τις εκφράσεις, όσον αφορά στο πολιτικό επίπεδο. Δεν το λέμε για τα προβλήματα του λαού και τους όποιους αγώνες μπορεί ένας λαός να κάνει στη χώρα του. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τη δεύτερη κατά σειρά καταστροφή του περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό

 Η δεύτερη  κατά  σειρά  καταστροφή, που  αυτή  την φορά  ήταν ολοκληρωτική,  του περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό, με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής, όπως και άλλες φθορές σε περίπτερα άλλων συνδυασμών, εντάσσεται σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας  και εκφοβισμού ενόψει των εκλογών. 
Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια στη δημοκρατία και σε όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει.
Η εκκόλαψη του αυγού του φιδιού θα βρει απέναντί της τους εργαζομένους και τη νεολαία, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία από τους εχθρούς της.
Οι  δυνάμεις  του  ΣΥΡΙΖΑ,  και  στον  Κεραμεικό  και  σε  όλη τη χώρα, θα συνεχίσουν  να  δίνουν  με  επιμονή  και ενθουσιασμό  την  εκλογική μάχη.
To Γραφείο Τύπου

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολλαπλά ανατρεπτική και χρήσιμη, σίγουρα όχι χαμένη.


Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, όλο και πιο συχνά ακούγεται -άλλοτε καλοπροαίρετα κι άλλοτε διακινούμενο κυρίως από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ- το εξής επιχείρημα: 


«Τι νόημα έχει να ψηφιστεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ακόμη κι αν την πιστεύει κάποιος, είναι χαμένη ψήφος. Κόβει ψήφους και έδρες από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ και βοηθά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να πάρουν περισσότερες έδρες και άρα να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές».
Το ερώτημα αυτό μπορεί κανείς να το κατανοήσει και να το συζητήσει συναγωνιστικά, όταν τίθεται από αριστερούς, από αγωνιστές του κινήματος που μάχονται κι αγωνιούν πραγματικά για την υπόθεση των λαϊκών συμφερόντων και της Αριστεράς. Δύσκολα, όμως, μπορεί να το αποδεχτεί όταν τίθεται από δυνάμεις της Αριστεράς απέναντι σε άλλες αριστερές δυνάμεις. Στην περίπτωση αυτή, η υποκρισία και η πολιτική ανηθικότητα του εκβιασμού της χαμένης ψήφου είναι τεράστια.

Η ... «δευτέρα παρουσία».Άρθρο του Ριζοσπάστη.




Δεν έχετε» - λένε συχνά όταν απευθύνονται στο ΚΚΕ - «προτάσεις για άμεσες λύσεις στα λαϊκά προβλήματα. Τα παραπέμπετε όλα στη λαϊκή εξουσία». Το ΚΚΕ όχι μόνο έχει προτάσεις σήμερα για άμεσες λύσεις σε λαϊκά προβλήματα αλλά είναι πάμπολλα τα παραδείγματα που δείχνουν ότι συγκεκριμένες προτάσεις του ΚΚΕ όταν τις πάλεψε οργανωμένα το εργατικό λαϊκό κίνημα, κέρδισε. Το ΚΚΕ είναι πρωτοπόρο στον αγώνα για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Νορβηγία: Συνεχίζει να προκαλεί ο ακροδεξιός μακελάρης αντικομμουνιστής Μπρέιβικ.

Δεκάδες χιλιάδες Νορβηγοί τραγούδησαν "μαρξιστικό" τραγούδι που αντιπαθεί ο ακροδεξιός τρομοκράτης.







Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χτες σε πλατεία του Οσλο που βρίσκεται κοντά στο δικαστήριο, όπου δικάζεται ο ρατσιστής και αντικομμουνιστής Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο συνολικά 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη Νορβηγία, όταν προκάλεσε βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Οσλο και στη συνέχεια δολοφόνησε εν ψυχρώ 69 νέους στο νησί Ουτόγια σε κατασκήνωση της νεολαίας του λεγόμενου Εργατικού Κόμματος.
Αφορμή για τη συγκέντρωση αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Μπρέιβικ στο δικαστήριο ενάντια σε τραγούδι (Παιδιά του Ουράνιου Τόξου) που ο ίδιος χαρακτήρισε «μαρξιστικής πλύσης εγκεφάλου».

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 : Τα ψηφοδέλτια νίκης του Κ.Κ.Ε. σε Κέρκυρα,Κεφαλονιά-Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθο.






ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΘΩΜΑΣ του Σπυρίδωνος, ΕΒΕ - Λογιστής,
ΚΤΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) του Φιλίππου, Εργατοαγρότης,
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Σπυρίδωνος, Αγροτικός Γιατρός, Μέλος της ΕΟΕ του ΚΣ της ΚΝΕ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΖΕΡΒΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Νικολάου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος,

ΑΛΕΚΑ - ΚΚΕ όπως ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟNΑΧΟΥ !



Με την τακτική που ακολούθησε η Μπάγερν Μονάχου στη Μαδρίτη, παρομοίασε τη στρατηγική του ΚΚΕ η γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
"Η Μπάγερν είχε τον πολιτικό πυρήνα του ΚΚΕ. Επίθεση, επίθεση, επίθεση στο ξένο γήπεδο" είπε χαρακτηριστικά. και πρόσθεσε:
"Δεν ήμουν με την Μπάγερν. Με καμία ομάδα. Παρακολουθώ ποδοσφαιρικούς αγώνες. Εχω κόψει να παρακολουθώ στην Ελλάδα αγώνες, αλλά οι δυο τελευταίοι ήταν εξαιρετικοί. Η Μπάγερν δεν έκανε κατενάτσιο".

Κρήτη : Μαζικό όχι στους νοσταλγούς του Χίτλερ ! Οι Βιαννίτες μπλόκαραν την περιοδεία μελών της "Χρυσής Αυγής"!


Ξεσηκωμός επικράτησε, νωρίτερα το μεσημέρι, στα Αμιρά της Βιάννου καθώς 

κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα 

"καμμένα" της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της "Χρυσής Αυγής"



Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν στηνκεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Καταγγελία της δολοφονικής επίθεσης φασιστών σε στελέχη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ





Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε βάρος στελεχών της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, από την οποία κινδύνεψε η ζωή της υποψήφιας βουλευτίνας Δήμητρας Σαμαρά. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγωνιστές που δέχτηκαν την επίθεση και στους συντρόφους της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.