Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Νόμιμο δουλεμπόριο και Βίβα Λας Βέγκας...ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ της Λιάνας Κανέλλη.

Είμαι ξύλινη και ντεμοντέ. Είμαι με το ΚΚΕ. Ευτυχώς που υπάρχει δηλαδή, να έχω πού να πάω. Και πού να στείλω να δουν τον «ανθρώπινο άνθρωπο» που λέει κι ο ποιητής, όσοι απέμειναν να σέβονται την κοινή ζωή, πορεία και πολιτισμό της χούφτας των Ελλήνων που απέμειναν ως ελεύθεροι εργαζόμενοι πολιορκημένοι στον εφιάλτη των ταξικών μνημονίων.
Το σημερινό πατριδογνωμόνιο είναι στιφό και οργισμένο και συνάμα πεισμωμένο προειδοποιώ συντρόφους κι οχτρούς. Τα κόκαλα της γιαγιάς μου στον Αστακό θα έχουν σίγουρα θρυμματιστεί από τις ορδές των αμερικανοαραβικών κεφαλαίων. Πού να το φανταζόταν, χήρα με τρία κορίτσια ορφανά το '40-'45, επιταγμένο το σπίτι από την Κομαντατούρ στο Αγρίνιο ότι το... κράτος του Κατάρ και κάτι ιδιώτες ράμπο θα φτύνουν συμφέροντα στον τάφο της. Στο όνομα της ανάπτυξης τώρα. Τότε, ήταν οι αντάρτες που μπήκαν στο στρατηγείο των ναζί και κάποιος φώναξε «το πιάνο κι οι κουρτίνες είναι της χήρας».

Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος "Δεν υπάρχει σχέδιο για γενική απεργία στο προσεχές μέλλον»!


 Πηγή: ΠΡΙΝ Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ξεσαλώνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κάθε φορά που απευθύνονται σε ξένους είτε αυτοί είναι επιχειρηματίες και πολιτικοί είτε μέσα ενημέρωσης. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ολοφύρονται και θρηνούν στις οθόνες των ελληνικών τηλεοράσεων για το κακό που μας κάνουν, αλλά μόλις έρθουν σε επαφή με ξένους υπερηφανεύονται για το... «ξίγκι» που έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων και πώς η κυβέρνηση Παπανδρέου αφαιρεί το «λίπος» αυτό!


Τα ίδια έκανε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. «Δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις στις σκληρές πολιτικές που προβλέπονται στο μνημόνιο ΕΕ - ΔΝΤ και οι οποίες έχουν εφαρμοστεί!» απεφάνθη το κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Έσπευσε μάλιστα να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει σχέδιο για γενική απεργία στο προσεχές μέλλον»!

Υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ με τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις εκλογές του Νοέμβρη 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΣΟΦΙΑΝΟΣ Νίκος
ΒΥΡΩΝΑ: ΠΑΛΜΟΣ Παναγιώτης
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Γρηγόρης
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ: ΜΠΟΤΣΗΣ Σπύρος
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΡΕΝΤΖΙΟΥ Αφροδίτη
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Τασία
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: ΣΤΑΜΕΛΟΣ Ηλίας
ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ: ΒΑΛΑΣΑΣ Βεργής

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΔΗΜΑ Γιώτα
ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΤΑΣΣΟΣ Σταύρος
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΛΙΑΠΠΗΣ Θοδωρής
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: ΒΡΕΤΤΟΣ Αγγελος
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Νίκος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ Ανδρέας
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ Νίκος
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: ΒΗΤΤΟΣ Βασίλης
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΛΥΚΟΥΡΑΣ Βασίλης

ΚΟΥΒΑ :Λαός που πολεμά, θα μας έχει στο πλευρό του!

Του Ελισαίου ΒΑΓΕΝΑ*

Λαός που πολεμά, θα μας έχει στο πλευρό του!

Εδώ και μερικές βδομάδες τα αστικά μέσα, ως έτοιμα από καιρό και μ' ενιαίο τρόπο, «σιδερένιας πειθαρχίας», που σε άλλες περιπτώσεις τη χλευάζουν, φρόντισαν να μας «διαφωτίσουν» για τις εξελίξεις στην Κούβα.
Raul Corrales
Τα αστικά ΜΜΕ έκρυψαν ότι εδώ και 50 χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν οργανώσει πάνω από 700 επιθετικές ενέργειες κατά της Κούβας, με 3.500 νεκρούς και 2.100 τραυματίες Κουβανούς (φωτ:1961. Αβάνα. Ο επαναστατικός στρατός της Κούβας ξεκινά για το μέτωπο στον κόλπο των Χοίρων. Η αντεπανάσταση στον Κόλπο των Χοίρων ήταν η πρώτη ήττα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην αμερικανική ήπειρο)

Αρχικά παρουσίασαν δήλωση του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, από συνέντευξη σε αμερικανικό περιοδικό, όπου ψευδώς εμφανιζόταν να υποστηρίζει τη θέση ότι «το κομμουνιστικό οικονομικό μοντέλο της Κούβας δε λειτουργεί πια». Για να πάρουν λίγες ώρες μετά διάψευση από τον ίδιο τον Φιντέλ, που σημείωσε πως οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι παρερμήνευσαν αυτά που είπε, κι ότι ο ίδιος εννοούσε ακριβώς το αντίθετο!
Εννοείται πως η διάψευση που έκανε ο Φιντέλ δεν είχε την ίδια προβολή που είχε η αρχική «είδηση», δείχνοντας για άλλη μια φορά το πώς γίνεται η αστική «μήτρα» της δημοσιογραφίας να γεννά τον γκεμπελισμό.
Τη δεύτερη φορά τα ίδια μέσα εστίασαν στις αλλαγές που κάνει η Κούβα στον οικονομικό τομέα, μειώνοντας τους δημόσιους υπαλλήλους και δίνοντας υλικά κίνητρα σε όσους θέλουν να μισθώσουν και να καλλιεργήσουν αγροτική γη ή να ανοίξουν μικρές επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών.
Τι απέκρυψαν:
Ας δούμε ορισμένα πράγματα που επιμελώς έκρυψαν από τους αναγνώστες τους τα αστικά ΜΜΕ.
  • Εκρυψαν ότι εδώ και δεκαετίες η Κούβα αντιμετωπίζει μια ιμπεριαλιστική περικύκλωση, ένα καθεστώς οικονομικής «ασφυξίας», που έχουν επιβάλει με το «έτσι θέλω» οι ΗΠΑ και η ζημιά του οποίου υπολογίζεται από το 1959 ως τα σήμερασε 751,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ποσό υπέρογκο για μια χώρα του μεγέθους και των παραγωγικών δυνατοτήτων της Κούβας.
  • Εκρυψαν ότι εδώ και 50 χρόνια, μετά την Επανάσταση, κι ακριβώς επειδή ο λαός της Κούβας επέλεξε το σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στον αντίποδα του καπιταλιστικού κέρδους, οι ΗΠΑ έχουν οργανώσει πάνω από 700 επιθετικές ενέργειες κατά της Κούβας, με 3.500 νεκρούς και 2.100 τραυματίες Κουβανούς.
  • Εκρυψαν ότι και η ΕΕ, πότε με το «μαστίγιο» και πότε με το «καρότο», συμμετέχει σ' αυτή την αντικουβανική εκστρατεία, με κύριο στόχο την ανατροπή της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.

Γαλλία: Νέες διαδηλώσεις οργανώνουν τα συνδικάτα


    Νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία στις 2 και 12 Οκτωβρίου αποφάσισαν χθες να διοργανώσουν τα συνδικάτα, κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα τους κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Η απόφαση αυτή ελήφθη 24 ώρες μετά από την επιτυχημένη κινητοποίηση της Πέμπτης όταν 3 εκατομμύρια διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για δεύτερη φορά, μετά από τις 7 Σεπτεμβρίου. Τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αντέταξε χθες ένα "όχι σθεναρό και ήρεμο" στους διαδηλωτές και τους απεργούς που ζητούν την απόσυρση της μεταρρύθμισης που θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια.

    Να μετατρέψουμε την μέρα δράσης της 29ης Σεπτεμβρίου σε μέρα απεργιών και καταλήψεων!



    Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς  
    προς τους Ευρωπαίους εργαζόμενους που παλεύουν στις 29 Σεπτεμβρίου ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την πολιτική των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης


           Ο κόσμος συγκλονίζεται από την χειρότερη κρίση που γνώρισε από την δεκαετία του 1930. Οι ισχυρισμοί για  « ανάκαμψη», ιδιαίτερα στην Ευρώπη, δεν μπορούν να κρύψουν το τις συνεπάγονται για τους εργαζόμενους: νέα μέτρα λιτότητας, με δραστικές περικοπές των μισθών,  του λεγόμενου «κράτους πρόνοιας» και των συντάξεων, πραγματικές  δομικές αντιμεταρρυθμίσεις που προωθούν  από όλες τις κυβερνήσεις, δεξιές, κεντροαριστερές ή και «σοσιαλιστικές». Τα μέτρα κρατικής παρέμβασης πάρθηκαν για να σώσουν τους τραπεζίτες και τις τράπεζές τους, επιδεινώνοντας την χρεοκοπία συνολικά με την παρουσία τώρα και των δημοσιονομικών κρίσεων. Το κόστος για όλα αυτά το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

    Ο Νίκος Χουντής και η Ηρώ Διώτη, Διεθνείς Παρατηρητές στις εθνικές εκλογές της Βενεζουέλας

    Το ενδιαφέρον των λαών της Ευρώπης  για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στη Βενεζουέλα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια  Συνέντευξης Τύπου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (CNE) της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
    Σε συνέντευξη του σε εθνικά και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι, οι εκλογές αποτελούν την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, όπου ο λαός  μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση.

    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΜ

    Την ύπαρξη επικίνδυνης ουσίας στο θερμικό χαρτί που χρησιμοποιείται σε αποδείξεις  ταμειακών μηχανών ΑΤΜ αναδεικνύει με γραπτή ερώτησή του στο ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Πρόκειται για τη χημική ουσία Δισφαινόλη Α (BPA), που αποτελεί ορμονικό διαταρράκτη και η παρουσία της σε πλαστικά βρεφικά μπιμπερό είχε ξεσηκώσει διεθνή σάλο τα προηγούμενα χρόνια.
    Η ίδια ουσία χρησιμοποιείται ευρύτατα στο θερμικό χαρτί αποδείξεων από ταμειακές μηχανές και ΑΤΜ. Έρευνες στις Η.Π.Α. πιστοποιούν την παρουσία ισχυρών συγκεντρώσεών της στο 40% των αποδείξεων ταμειακών μηχανών που δοκιμάστηκαν σε εργαστήριο. Εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο, που χειρίζονται τις ταμειακές μηχανές και έρχονται σε συχνή επαφή με το θερμικό χαρτί, είχαν 30% περισσότερη ΒΡΑ στο σώμα τους από το μέσο όρο των ενηλίκων των ΗΠΑ, και 34 %  περισσότερη BPA από τους άλλους εργαζόμενους. Έρευνες για την εκτίμηση του κινδύνου και την αναζήτηση ασφαλών εναλλακτικών λύσεων, έχουν ήδη ξεκινήσει από την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).

    ΔΗ.Κ.ΚΙ. ΕΛΛΑΔΑ: ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΖΟΓΟΥ, ΠΙΑ...

     Σε πλήρη αντίθεση με τα θέλω και τις ανάγκες του Λαού της Αττικής και ιδιαίτερα του Ελληνικού των όμορων Δήμων βρίσκονται τα σχέδια της κυβέρνησης του Δ.Ν.Τ. και των ξένων προστατών, που αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Κατάρ.
    Ως λάτρης του ανάλγητου, νεοφιλελεύθερου επενδυτικού-οικονομικού τρόπου αλλοτρίωσης του Ελληνικού Πολιτισμού, της παράδοσης και κουλτούρας μας ο Γ. Παπανδρέου και οι ομάδα του, παραδίδει στους εμίρηδες το ρόλο που θάπρεπε ως Πολιτεία και μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει ,υλοποιώντας την πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Πολεοδόμων, των αρχιτεκτόνων και όλων των πολιτών της Αττικής για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.