Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου.


 Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου.



Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι προκλητικές και ταυτόχρονα αποκαλυπτικές δηλώσεις Νταβούτογλου για την Κύπρο επιβεβαιώνουν την ορθότητα των εκτιμήσεων του ΚΚΕ ότι η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ και η εκχώρηση του φυσικού της πλούτου σε πολυεθνικές, εκτός από τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα έχουν ως αποτέλεσμα και την επαναφορά του «Σχεδίου Ανάν» σε ακόμα χειρότερη έκδοση.

Γιάφκα της Χρυσής Αυγής στον Βόλο με υλικό της Χρυσής Αυγής, όπλα και φωτογραφίες του Χίτλερ ! Έπιασαν 3 νεοναζί που φέρεται ότι πυρπόλησαν το ΑΤΜ στον Βόλο.



Εξάσφαιρα περίστροφα, τουφέκι, ρόπαλα και ναζιστικές φωτογραφίες έκρυβαν οι 3 νέοι καθώς και οι γονείς του 17χρονου νεοναζί Χρυσαυγίτη.


Συνελήφθησαν και κρατούνται οι τρεις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης με μολότοφ σε ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου που έγινε μιάμιση ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα, στην οδό Λαρίσης 150 στο Βόλο.

Βάσει των πληροφοριών, οι τρεις νεαροί, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαφύγουν με δίκυκλα, συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά την ενέργειά τους και μέχρι τώρα κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Στο μεταξύ, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, φωτογραφίες από το "υλικό" που κατέσχεσε στα χέρια των τριών που πυρπόλησαν το ΑΤΜ της τράπεζας Κύπρου.

Κορεατική Χερσόνησος : Κλιμάκωση αντιπαράθεσης με διακοπή επικοινωνιών.


Όλο και πιο κοντά στον πόλεμο 

H προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς στρατιώτες είναι ξεκάθαρη στην αφίσα της φωτογραφίας !(Jon Chol Jin/Associated Press)

Στη διακοπή της άμεσης τηλεφωνικής επικοινωνίας για την αποτροπή κρίσεων με το νοτιοκορεατικό στρατό στο Πανμουντζόμ της μεταξύ τους αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης προχώρησαν χτες αξιωματούχοι της ΛΔ Κορέας ως απάντηση για το μπαράζ επικίνδυνων στρατιωτικών ασκήσεων και τις πρόσφατες νέες, κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΚΚΕ: Το δίλημμα εντός ή εκτός Ευρωζώνης είναι παγίδα για το λαό.


Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το δίλημμα εντός ή εκτός της Ευρωζώνης.


Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:

«Το δίλημμα εντός ή εκτός Ευρωζώνης, εκτός από εκβιαστικό, είναι και παγίδα για το λαό.

Ουρές και αγωνία στις κυπριακές τράπεζες.


Μεγάλες ουρές σημειώνονται έξω από τα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου, την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι στραμμένα στη Μεγαλόνησο και το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. 



Νέοι και μεγαλύτεροι περιμένουν με υπομονή να ανοίξουν τα καταστήματα καθώς θέλουν να κάνουν αναλήψεις – έστω και το ποσό των 300 ευρώ – αλλά και να δει τι θα γίνει τελικά με τις καταθέσεις του. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότεροι πολίτες σπεύδουν στη Λαϊκή καθώς η τράπεζα μπαίνει στη διαδικασία της εκκαθάρισης και μαζί και οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Οι πόρτες άνοιξαν κανονικά στις 12:00 το μεσημέρι. Με σχετική ψυχραιμία αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι Κύπριοι.

Πρόβλημα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών Μέσων Ενημέρωσης, στο λογισμικό της Λαϊκής.

Αυτό θα πει «Οχι»! Tου Νίκου Μπογιόπουλου.

Η υπόθεση της Κύπρου βάζει τέλος και στις τελευταίες αυταπάτες.
Θέτει το όριο ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις και την πραγματικότητα.


*
Συμπέρασμα πρώτο:
Τίποτα πιο επιβεβλημένο από το «Οχι» του λαού στους δυνάστες του, στους εκμεταλλευτές του, στους καταπιεστές του.
*
Συμπέρασμα δεύτερο: