Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία των παιδιών στο Πακιστάν.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη δολοφονία των παιδιών στο Πακιστάν, αναφέρει:

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο ΚΚ Πακιστάν και στο λαό του Πακιστάν για το νέο έγκλημα, με τη σφαγή δεκάδων παιδιών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν.
Το αίμα των παιδιών βάφει τα χέρια των ΗΠΑ κι όλων εκείνων των «συμμάχων» τους, μεταξύ άλλων και της αστικής τάξης του Πακιστάν, που κατασκεύασαν, εξόπλισαν, εκπαίδευσαν και στήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο το αποκρουστικό κίνημα των Ταλιμπάν, αρχικά σε βάρος του λαού του Αφγανιστάν και της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 22,5 δις. σε ΕΕ-ΔΝΤ το 2015.Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ.

Γιώργος Δελαστίκ

Πού θα βρει η όποια ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία... 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό το «κολασμένο» από πλευράς δανειακών υποχρεώσεων καλοκαίρι του 2015, μέσα σε τρεις όλους κι όλους μήνες, για να πληρώσει τους δανειστές; Δεν αστειευόμαστε. Τον Ιούνιο του 2015 η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 2,62 δισεκατομμύρια ευρώ. Τον εφιαλτικό Ιούλιο πρέπει να πληρώσει τα... διπλά - για την ακρίβεια 5,12 δισεκατομμύρια και τον Αύγουστο πρέπει να βρει άλλα 3,69 δισ. ευρώ! Σύνολο 11,43 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρίμηνο Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος του 2015.

Κυριακάτικη αργία : Στη μάχη της απεργίας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

 Τη μάχη της απεργίας έδωσαν την Κυριακή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο, καλώντας τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν την κατάκτηση της κυριακάτικης αργίας. 

Στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών που πήραν, με μαζικές παρεμβάσεις και εξορμήσεις, βρέθηκε η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που σπεύδουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Η δράση των σωματείων ανέδειξε, επίσης, τη μεθόδευση κυβέρνησης και εργοδοτών για λειτουργία των καταστημάτων και στις 28 Δεκέμβρη, για τρίτη δηλαδή Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη.

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Οι νέες περικοπές που δρομολογούνται στις επικουρικές συντάξεις είναι η συνέχεια στο σφαγιασμό τους, αποτελούν κομμάτι της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και συναγερμό! Τα μέτρα που προετοιμάζουν καθώς και αυτά που ήδη έχουν ψηφιστεί αποτελούν θηλιά στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Οι συνταξιούχοι αλλά κυρίως οι σημερινοί άνεργοι, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σήμερα 4ωρα, 3ωρα, με δίμηνες και μηνιαίες συμβάσεις, οι γυναίκες είναι στο στόχαστρο.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. : Στην 'Δημοκρατία' τους δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Αφού η Κυβέρνηση δεν κατάφερε- υπό την πίεση των αλληλέγγυων αγωνιστών-  να διώξει τους Σύρους πρόσφυγες το πρωί της Κυριακής 14/12 αποφάσισε να επέμβει δυναμικά το βράδυ. 


Στις 3 τα ξημερώματα της 15/12  και με επέμβαση των ΜΑΤ, αιφνιδιαστικά, οι Σύροι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα με κλούβες της αστυνομίας, γρήγορα γρήγορα αφήνοντας πίσω τα ελάχιστα υπάρχοντά τους, χωρίς καν να προλάβουν να φορέσουν παπούτσια ή να πάρουν τα χαρτιά τους.

Πιέρ Μοσκοβισί: Ζητάει σκληρά μέτρα για να κλείσει η «αξιολόγηση» - Σχόλιο του ΚΚΕ.

Συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να περάσει η Ελλάδα στην «επόμενη φάση» ζήτησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Αν θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση, υπάρχουν ορισμένες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν» σημείωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα.
Όπως είπε, εάν ολοκληρωθεί η τρέχουσα «αξιολόγηση» η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα και η χώρα θα περάσει στην «επόμενη φάση».

Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ και σε νέο γκάλοπ της GPO.Άνετη πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 5 μονάδες σχεδόν διαφορά από τη Ν.Δ. Στο 1,3 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Γράφει ο Red Star.

Σε ακόμα μια δημοσκόπηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σαφές προβάδισμα από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το Κ.Κ.Ε βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό 5,5 %
Συγκεκριμένα στην έρευνα της GPO για την εκπομπή "Ανατροπή" , ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται με 4,9% έναντι της ΝΔ, καταγράφοντας ποσοστό 28% έναντι 23,1% του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κερδίζει την τρίτη θέση με 5,5 %, που με αναγωγή των αναποφάσιστων ξεπερνά το 6,5 %.

Τα γραφεία της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ για ακόμη μια φορά στόχος.

Τα γραφεία της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ για ακόμη μια φορά στόχος.

Η στοχευμένη διάρρηξη των γραφείων της ΔΑΣ κατά την «κατάληψη» των γραφείων της ΓΣΕΕ από ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών», η αφαίρεση αρχείων και η κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών, σκληρών δίσκων καθώς και το άνοιγμα συρταριών, προξενεί αρκετά ερωτηματικά για το που θα καταλήξουν στο τέλος τα αρχεία που εκλάπησαν, για τους σκοπούς της και για το ρόλο των δυνάμεων που έκαναν την κατάληψη.