Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αφγανιστάν: Δέκα παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.


Ένας βομβαρδισμός που πραγματοποίησε χθες το ΝΑΤΟ στην επαρχεία Κουνάρ του Ανατολικού Αφγανιστάν, στοίχισε τη ζωή σε δέκα παιδιά, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι. 


Ο Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, έσπευσε να κάνει λόγο για τραυματισμό «μέχρι δέκα γυναικών και παιδιών»

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά και αμερικανικά στρατεύματα, από τη μια πλευρά, και Ταλιμπάν από την άλλη. «Πριν από το βομβαρδισμό, ένας Αμερικανός είχε σκοτωθεί και τέσσερα μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν τραυματισθεί σε μια επίθεση των Ταλιμπάν», σχολίασε ο Ουασιφουλάχ Ουασίφι, ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης της Κουνάρ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας χαιρετίζει το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας χαιρετίζει το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και εκφράζει τις πιο ειλικρινείς ευχές του για την επιτυχία του σημαντικού αυτού γεγονότος.


Το ΚΚΕ δουλεύει και αναπτύσσει δράση στη χώρα της Ευρώπης που βιώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τη δομική κρίση του καπιταλισμού. Η καλπάζουσα ανεργία, οι ανοιχτές επιθέσεις ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση, το ξήλωμα των κατακτήσεων που επιτεύχθηκαν με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες των εργαζομένων, είναι η καθημερινότητα τoυ δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

Blancanieves (Xιονάτη), μια ταινία του ΠΑΜΠΛO ΜΠΕΡΓΚΕΡ.


Blancanieves (Xιονάτη), μια ταινία του ΠΑΜΠΛO ΜΠΕΡΓΚΕΡ.


Στη Σεβίλλη του 1910, ο δημοφιλής ταυρομάχος Αντόνιο Βιγιάλτα τραυματίζεται σοβαρά στην αρένα, την ίδια ώρα που η έγκυος γυναίκα του Κάρμεν, σπουδαία χορεύτρια του Φλαμένκο, αντιμετωπίζει τις επιπλοκές ενός δύσκολου τοκετού.
O Bιγιάλτα μένει ανάπηρος και η Κάρμεν χάνει τη μάχη για τη ζωή, λίγα μόνο λεπτά αφότου φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Συντριμμένος ο Βιγιάλτα το απαρνιέται πάραυτα, παραδινόμενος στις φροντίδες μιας επιτήδειας και μοχθηρής νοσοκόμας, την οποία οσονούπω παντρεύεται.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ προς το ΚΚΕ.

 Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας στέλνει αδελφικούς κομμουνιστικούς χαιρετισμούς σε εσάς, τους αντιπροσώπους του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σε όλα τα μέλη του Κόμματος και στους συμμάχους σας στη δουλειά.
Μαζευτήκατε στο φόρουμ σας σε μια εξαιρετικά σύνθετη περίοδο για τη χώρα σας, για τον ελληνικό λαό, για τους κομμουνιστές όλου του κόσμου. Θύματα της μαινόμενης πυρκαγιάς της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης γίνονται, πρώτα απ' όλα οι εργαζόμενοι. Χάνουν τις κοινωνικές τους κατακτήσεις, τις θέσεις εργασίας, τις κατοικίες τους, τη δυνατότητα να συντηρούν την υγεία τους και να μορφώνονται.

Αλέκα Παπαρήγα στην Θεσσαλονίκη : Ξεκινά με καλές προοπτικές το συνέδριο του ΚΚΕ.


Αλέκα Παπαρήγα στην Θεσσαλονίκη : Ξεκινά με καλές προοπτικές το συνέδριο του ΚΚΕ.


Το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές, καθώς το 96% των μελών του κόμματος και το 95% των μελών της ΚΝΕ έχουν ψηφίσει τις θέσεις, το πρόγραμμα και το καταστατικό στις προσυνεδριακές διαδικασίες, είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια ομιλίας της σε κομματική συνεστίαση στη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Παπαρήγα παραδέχτηκε ότι υπήρξε και κριτική στον προσυνεδριακό διάλογο, διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις.

Διαβάστε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη !


- Αφιέρωμα στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Για τη λαϊκή συμμαχία και το λαό στην εξουσία. Για τον σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος.


- Χαιρετιστήρια μηνύματα για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ από δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο.

- Άρθρο: Οι Μπελογιάννης - Πλουμπίδης, η καπηλεία και η αντι-ΚΚΕ επίθεση

- Υγεία: Έρευνα του «Ριζοσπάστη» για την κατάσταση που επικρατεί