Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανοίγουν τα διόδια στις 20 Φεβρουαρίου


Με ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, εξήγγειλε νέες κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα τον αποκλεισμό των διοδίων πανελλαδικά, στις 20 Φεβρουαρίου. Με αυτό τον τρόπο στέλνουν «ένα μήνυμα αγώνα ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του κινήματός μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


«Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια, υπερασπιζόμενο το Σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης.

Άσυλο γαλαζοπράσινων ρουσφετιών



Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία διαπίστωσε, και με αποδεικτικά στοιχεία πλέον, ότι τα όσα επί χρόνια ακούγονταν ψιθυριστά σαν φήμες για εκείνα που συμβαίνουν πίσω από τους γκρίζους τοίχους και την ερμητικά κλειστή εξώπορτα του ιδρύματος ήταν απλώς μια εικόνα της γενικότερης ζοφερής πραγματικότητας.

Δευτέρες-Τετάρτες-Παρασκευές ,στάσεις εργασίας των εργαζομένων της ΕΘΕΛ.Όλοι μας να συμπαρασταθούμε στους απεργούς !



Νέο απεργιακό μπαράζ στα μέσα μεταφοράς της Αττικής ξεκινά από την προσεχή Παρασκευή, καθώς, παρά τη χθεσινή ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες εμφανίζονται αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν σήμερα για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να συνεχίσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις έως το τέλος του μήνα, ενώ για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα αποφασίσουν αύριο τα σωματεία των εργαζομένων στα άλλα μέσα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Είναι όλοι τους συνένοχοι!-Ότι (αντιδραστικό) είχαν να πουν κυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο το είπαν. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!



Οι ανακοινώσεις των προγραμμάτων κοινωνικού ολοκαυτώματος από την κυβέρνηση, την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Μνημόνιο 4, Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2012-2015, Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κάνουν πλέον καθαρό σε όλο το λαό ότι η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί σε ένα μαρτύριο χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία.Το γενικό ξεπούλημα όσο – όσο ολόκληρου του δημόσιου πλούτου για 50 δισεκατομμύρια (με συνέπεια την ιδιωτικοποίηση όλης της ζωής μας), η επιβολή της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων για να μειωθούν δραματικά οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα (μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων), σε συνδυασμό με τις άγριες περικοπές των μισθών του δημοσίου, που συμφώνησε ουσιαστικά η κυβέρνηση με ΕΕ και ΔΝΤ, ξεπερνούν πλέον κάθε όριο.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ;



ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΕΙ: «Το ποτήρι ξεχείλισε. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της από την εποχή του μνημονίου, ο κόσμος έχει εξαγριωθεί και η πολιτική βράζει στο παρασκήνιο. Από εδώ και πέρα όλα μπορούν να συμβούν. Η ατμόσφαιρα είναι ιονισμένη και αρκεί ένα γεγονός να τινάξει τα πάντα στον αέρα» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: «Σήμερα η φθορά της κυβέρνησης αποτελεί αντικειμενικό γεγονός, προκύπτει εκ των πραγμάτων και δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το διαπιστώσεις. Και, μάλιστα, η φθορά αυτή διαρκώς επιταχύνεται σε μια εξαιρετικά επιβαρημένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, η οποία τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου.

Π.Α.ΜΕ :Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία



Οι ιδιοκτήτες των καναλιών και των εφημερίδων, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, τραπεζίτες έχουν στην κυριολεξία θάψει τη δράση του ΠΑΜΕ και προπαγανδίζουν τα συνεταιράκια τους, την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν την επαφή τους με την εργατική τάξη μέσα από συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συζητήσεις, άνθρωπο τον άνθρωπο, στους τόπους δουλειάς. Να αξιοποιήσουν κάθε λεπτό για να βάλουν στη μάχη περισσότερους εργαζόμενους. Να μπουν στη μάχη οι εργαζόμενοι δημιουργώντας ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στο νοσοκομείο
  • Να ανοίξουν συζήτηση με τους άλλους συναδέλφους τους για τη συμμετοχή τους στην απεργία.
  • Να αποφασίσουν συλλογικά ξεπερνώντας τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις απειλές της εργοδοσίας.
  • Να ξεπεράσουν απογοητεύσεις, δισταγμούς, εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.