Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

H AΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


Ο Ο.Η.Ε τιμά τον Μαντέλα "Διεθνή Ημέρα για τον Νέλσον Μαντέλα" η 18 Ιουλίου.


   Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε ως "Διεθνή Ημέρα για τον Νέλσον Μαντέλα" την 18η Ιουλίου, ημέρα που ανταποκρίνεται στην επέτειο της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΟΗΕ.
  Με απόφαση που υιοθετήθηκε σήμερα με συναίνεση μεταξύ των 192 κρατών- μελών, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης έναν ετήσιο εορτασμό στις 18 Ιουλίου, αρχής γενομένης από το 2010, για να τιμηθεί η "προώθηση και η ποιότητα της ειρήνης" που ασπάστηκε στη ζωή του και για τις οποίες αγωνίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
  Στην απόφαση αναφέρεται επίσης και η αφοσίωση του Ν. Μαντέλα σε όλη του τη ζωή στις υποθέσεις για τις οποίες αγωνίζεται και ο ΟΗΕ όπως "την επίλυση των διενέξεων", "τις διαφυλετικές σχέσεις", "την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", "την συμφιλίωση και την ισότητα των δύο φύλων".
   "Ο Νέλσον Μαντέλα είναι μια διεθνής προσωπικότητα και σύμβολο ελπίδας για όλους", ανέφερε μιλώντας σήμερα ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής στον ΟΗΕ, Μπάσο Σάνγκου.
  "Ο Μαντέλα δεν γεννήθηκε Θεός, ούτε άγιος. Απλώς είναι ένας άνθρωπος λίγο πιο σοφός, λόγο πιο αποφασιστικός, λίγο καλύτερος από όλους εμάς", πρόσθεσε καταλήγοντας ο νοτιαφρικανός πρεσβευτής.

ΠΗΓΗ:www.ana-mpa.gr

Ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής ή αποφυλάκισης για το φρικτό ρατσιστικό έγκλημα στη Γερμανία



(Στην φωτογραφία αριστερά διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο της Δρέσδης που γινόταν η δίκη του Γερμανού, ρωσικής καταγωγής,Αλεξάντερ Βάινς)

Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δυνατότητα αναστολής ή αποφυλάκισης, καταδικάστηκε ο Αλεξάντερ Βάινς, ο 28χρονος Γερμανός, που δολοφόνησε την Αιγύπτια Μάρουα Σερμπίνι, προκαλώντας κύματα οργής στο μουσουλμανικό κόσμο και δίνοντας το έναυσμα για καθημερινές διαδηλώσεις χιλιάδων οργισμένων Αιγυπτίων, στα μέσα του καλοκαιριού. Η Σερμπίνι, φαρμακοποιός, είχε μηνύσει τον Βάινς, καθώς την έβρισε προσβλητικά, αποκαλώντας την «τρομοκράτισσα» στη μέση του δρόμου, επειδή φορούσε μαντίλα.
Στην πρώτη δίκη τού επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 780 ευρώ. Στην εκδίκαση της έφεσης, την 1 Ιούλη του 2009, ο Βάινς επιτέθηκε στην Σερμπίνι και τη μαχαίρωσε 16 φορές μπροστά στα μάτια του συζύγου και του τρίχρονου γιου της, ενώ εκείνη ήταν έγκυος τριών μηνών. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι ο φρουρός της αίθουσας, αρχικώς, θεώρησε ότι ο σύζυγος του θύματος, λόγω χρώματος, ήταν ο επιτιθέμενος και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τη σύζυγό του και μπόρεσε να αναρρώσει μετά απο μήνες.
Η αιματηρή επίθεση, καθώς και το γεγονός ότι δεν καταδικάστηκε αμέσως από τις γερμανικές αρχές, προκάλεσε έκρηξη θυμού στον αραβικό κόσμο και κυρίως στην Αίγυπτο. Εντός Γερμανίας, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διαδηλώσεις, όπου επισημαινόταν ότι στη χώρα όπου ζει ο δεύτερος, σε αριθμό, μουσουλμανικός πληθυσμός της Δ. Ευρώπης, επικρατεί σε μεγάλο βαθμό «ισλαμοφοβία και ρατσισμός». Χθες, ο Αιγύπτιος πρέσβης, που παρευρέθηκε στη δίκη, υποστήριξε ότι «αποδόθηκε δικαιοσύνη», όπως αναφέρθηκε και σε σχετική ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.


Πηγή:Ριζοσπάστης
Φωτογραφία:Norbert Millauer/Agence France-Presse

Μέρες ΠΑ.ΣΟ.Κ !

Γρηγοριάδης Κώστας,Ριζοσπάστης
ΤΑ ΝΕΑ,Του Κώστα Μητρόπουλου

Από την City Press









Παπαγεωργίου Βασίλης, Ριζοσπάστης




Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις αποφάσεις της Κομισιόν και τις δηλώσεις του Χ. Αλμούνια

Η ελληνική οικονομία βρισκόταν πάντα υπό αυστηρή επιτήρηση από την ΕΕ με τη συμφωνία των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, μέσω της Συνθήκης του Μάαστριχ και του Συμφώνου Σταθερότητας. Την έχει πληρώσει ήδη ακριβά ο ελληνικός λαός και έχει επωφεληθεί τα μέγιστα η ελληνική πλουτοκρατία. Αυτό που επιδιώκουν τώρα Κομισιόν, κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες είναι να μεταφέρουν ακόμα τα βάρη της δικής τους κρίσης στο λαό.

Οι τελευταιές εξελίξεις στην υπόθεση του Αμερικανού Ταγματάρχη Nidal Malik Hasan που σκόρπισε τον θάνατο σε στρατόπεδο στο Τέξας


Καταρχήν να αναφερθούμε στους ήρωες του στρατοπέδου Ford Hood, την Kimberly Munley και τον Mark Todd ,που πυροβόλησαν και σταμάτησαν το φονικό έργοτου  Ταγματάρχη τραυματίζοντας τον σοβαρά.Η 34χρονη Kimberly ,υπάλληλος της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυροβολισμών με το Νιντάλ Χασάν,τραυματίστηκε και η ίδια και στα 2 πόδια και χρειάστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση.Αντιθέτως ο Mark Todd δεν δέχτηκε καμμιά σφαίρα από τον δράστη,Όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες αν δεν δρούσαν οι 2 αστυνομικοί, ο ταγματάρχης θα είχε σκοτώσει και άλλους στρατιώτες.Συνολικά έριξε 100 σφαίρες,σκότωσε 13 άτομα και τραυμάτισε άλλα 30.Ο Mark Tood όπως δήλωσε, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το όπλο του ,στα 25 χρόνια που εργάζεται στην υπηρεσία του.Στην φωτογραφία αριστερά βλέπουμε τους 2 νέους ήρωες των Αμερικανών ,όπως εμφανίστηκαν στο show της Oprah Winfrey(Σιγά μην έχανε ευκαιρία η Αμερικανίδα Τατιάνα!).
Ο εκτελεστής, ισλαμιστής παλαιστινιακής καταγωγής, Νιντάλ Μαλίκ Χασάν ξύπνησε από το κώμα που βρισκόταν χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε αν ανακρίθηκε.Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ABC news ,αμερικανοί αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών είχαν πληροφορίες εδώ και μήνες ότι ο αμερικανός ταγματάρχης προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με την Αλ Κάιντα!Το ερώτημα βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι γιατί δεν έδρασαν προληπτικά.Ο αντίλογος έιναι ότι  είχαν μόνο ενδείξεις με τις οποίες δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν κάποια κατηγορία.Επίσης άλλες πηγές αναφέρουν πως είχε επαφές με κάποιο φανατικό ισλαμιστή κληρικό από την Υεμένη.Αν ισχύει κάτι τέτοιο καταρρέει σαν χάρτινος πύργος η θεωρία της ξαφνικής τρέλας του Νιντάλ Μαλίκ Χασάν.Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο που κυκλοφορούσε ευρέως, όταν στάλθηκε στον Ταγματάρχη η εντολή να πάει στο Ιράκ, αυτός "έχασε τα λογικά του" και για να αποφύγει να πολεμήσει τους ομόθρησκους του ,έκανε αυτή την ενέργεια.
Μέλη της οικογένειας του, στην  Ramallah της Παλαιστίνης, τόνιζαν πάντως πως ο Χασάν θεωρούσε τις Η.Π.Α ως μοναδική πατρίδα του, αν και παραδέχτηκαν πως διαφωνούσε με την εισβολή στο Ιράκ.
Ο Νιντάλ Χασάν είχε πάρει την ειδικότητα του ψυχιάτρου και βοηθούσε αμερικανούς στρατιώτες που επέστρεφαν από το Αφγανιστάν με ψυχολογικά προβλήματα.Η προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν πρόκειται για κάποιον μανιακό δολοφόνο.Η πράξη που έκανε μοιάζει να είναι προσχεδιασμένη με σκοπό να σκοτώσει όσους περισσότερος αμερικανούς στρατιώτες μπορούσε.Αν μάλιστα αποδειχτεί ότι είχε σχέση με κάποια εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, αυτό δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α, ύστερα μάλιστα από τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα που έχουν πάρει μετά την 11 Σεπτεμβρίου 2001.Σαν μπλογκ θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση γιατί διασθανόμαστε ότι θα υπάρξουν ίσως και άλλα περίεργα περιστατικά ,όσο πλησιάζει ο καιρός της αποχώρησης των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος Μπάρακ  Ομπάμα θέλει να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία των Η.Π.Α στο Αφγανιστάν και αφήνει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επέμβασης στο Ιράν.Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν υπάρχει κάποιο μυστικό σχέδιο ενίσχυσης του θρησκευτικού μίσους του αμερικανικού λαού ενάντια στους ισλαμιστές από πλευρά της CIA ή αν το περιστατικό αυτό αποτελεί εκδήλωση θρησκευτικού φανατισμού από έναν στρατιωτικό που αντέδρασε στην σφαγή των ομόθρησκων του, από την ίδια του την πατρίδα, τις Η.Π.Α.

Red Star.

ΙΡΑΚ 2009

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Συνάντηση Αλέκας Παπαρήγα με Αντώνη Νικοπολίδη


Μην τον κέρδισε η πολιτική και τον χάνουνε τα γήπεδα; Ηρεμήσετε. Ο Αντώνης Νικοπολίδης επισκέφτηκε τον Περισσό και συναντήθηκε με την Αλέκα Παπαρήγα ως απλός …«εργατοπατέρας» αφού ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (εδώ και λίγες εβδομάδες), αποδέχτηκε την πρόσκλησή της. Προφανώς το ενδιαφέρον της Αλέκας για τα ζητήματα που απασχολούν το χώρο του επαγγελματικού κι ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν δημιουργήθηκε απλώς και μόνο επειδή είναι ποδοσφαιρόφιλη η ίδια αλλά κι επειδή η τακτική του κόμματος μετά τις εκλογές είναι να προσεγγίσει κάθε δυνατό εργασιακό χώρο.

Κι επειδή το φίλαθλο κοινό είναι πολύ μεγάλο, η Αλέκα θέλησε να αναδείξει την εργασιακή πλευρά του χώρου: σε αντίθεση με την εικόνα που πλασάρεται, δήλωσε μετά τη συνάντηση με το προεδρείο ΠΣΑΠ , πως τα προβλήματα που απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών «είναι προβλήματα συνθηκών δουλειάς, σταθερότητας δουλειάς, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αυτών και των οικογενειών τους και προοπτικής. Πιστεύουμε, πρόσθεσε η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ότι η μεγάλη πλειοψηφία ιδιαίτερα αυτών που είναι στην Β΄ και την Γ΄ εθνική κατηγορία αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι».
Ο Νικοπολίδης από την άλλη ευχαρίστησε την Αλέκα για τη συνάντηση και την εκδήλωση διάθεσης να στηρίξει το χώρο στις διεκδικήσεις του: «Θέσαμε» είπε «τα βασικά προβλήματα εργασίας κι ασφάλισης κι είναι σίγουρο ότι (το ΚΚΕ) θα είναι στο πλευρό μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε δυναμική ενέργεια που θα κάνουμε αν κι εφόσον δε λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».
Εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου στην αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ μετείχαν, τα μέλη του Δ.Σ. Σάκης Δημόπουλος και Κώστας Πούλιος, ο νομικός σύμβουλος Αθανάσιος Μακρυνιώτης και η υπεύθυνη διεθνών θεμάτων του Συνδέσμου Μαρία Τσιγώνη. Παρόντες από την πλευρά του κόμματος ήταν το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Νίκος Σοφιανός και ο υπεύθυνος του τμήματος αθλητισμού και φυσικής αγωγής Θοδωρής Λιάπης.

ΠΗΓΗ:www.topontiki.gr

Φοβίζει τους Βρετανούς η συμμετοχή στο Αφγανιστάν

Τον κίνδυνο της τρομοκρατικής απειλής φοβούνται το 46% των Βρετανών εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο του Αφγανιστάν σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Όπως σημειώνεται, στη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου GFK NOP για την καθημερινή εφημερίδα " Independent", το 46% των ερωτηθέντων Βρετανών εκτιμά ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατίας και να δυναμώνει το θυμό και τα αισθήματα του μουσουλμανικού κόσμου.
Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης ότι η τρομοκρατική απειλή μειώνεται με αυτόν τον τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ένας στους πέντε ερωτηθέντες αποδέχεται τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, σύμφωνα με τα οποία οι Ταλιμπάν δεν είναι πιθανό να προχωρήσουν σε μια τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία.
Η σφυγμομέτρηση έγινε το Σαββατοκύριακο σε δείγμα χιλίων πολιτών ενώ σύμφωνα με μια άλλη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Com Res που έγινε για το BBC και δημοσιεύτηκε την Κυριακή, τα δύο τρίτα των Βρετανών εκτιμούν ότι μια νίκη στο Αφγανιστάν είναι αδύνατη και το 63% επιθυμεί την αποχώρηση το συντομότερο δυνατόν των βρετανικών στρατευμάτων από εκεί.


ΠΗΓΗ:EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ