Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Γιάννης Μπανιάς: Η κρίση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία




Για τον χαρακτήρα της κρίσης και τα βαθύτερα αίτια που την προκάλεσαν. Για τις μορφές που παίρνει διεθνώς, στην Ευρώπη, σε κάθε χώρα χωριστά και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, καθώς και για τις διαφορετικές λογικές και προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της και για τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς που θα καθορίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις σχετικά με αυτό το πρόβλημα, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο του ΚΕΑ, ο Γιάννης Μπανιάς, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στην κρίση, μίλησε για την παγκόσμια διάστασή της και τόνισε ότι "δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά κυοφορούνταν επί πολλά χρόνια". Παράλληλα είπε ότι "οι κρίσεις είναι εγγεγραμμένες στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος", ενώ για την ελληνική περίπτωση ανέφερε πως αποτελεί "σύμπτωμα της διεθνούς κρίσης που λειτουργεί ως 'τσουνάμι'", για να προσθέσει ότι "έχει όμως και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ο Χάρρυ Κλυνν είχε προβλέψει από το 1983 την καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ




«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.» 

Απομαγνητοφωνημένο από το 1983 και την παράσταση του Χάρρυ Κλυνν "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.

Αποσπάσματα ομιλίας του Πιέρ Λοράν, Εθνικού Γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Προέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Δημόσιο χρέος και πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη - Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς»


Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα σήμερα συμβολίζει πολλά. Γιατί στην Ελλάδα ξεκίνησε η νεοφιλελεύθερη επίθεση, με αφορμή την κρίση, για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Εδώ οι ευρωπαίοι ηγέτες πειραματίστηκαν πρώτα με τις συνταγές που επεκτείνουν τώρα σε όλη την Ευρώπη.


Αλλά είναι εδώ επίσης που η κοινωνική, η λαϊκή αντίδραση ξεκίνησε.
Είμαστε λοιπόν πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε στην Αθήνα σήμερα, τη στιγμή που οι αγορές και οι ευρωπαίοι ηγέτες εντείνουν τις επιθέσεις τους. Και γι’ αυτό, στο όνομα της προεδρίας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς , στο όνομα των γάλλων κομμουνιστών σας δηλώνω την αλληλεγγύη μου στον ελληνικό λαό.

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΟΙ «ΚΟΝΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ… Τραγική προειδοποίηση και για την περιοχή μας


25 χρόνια μετά το Τσερνομπίλ, αυτό που ζει η Ιαπωνία διαψεύδει με τραγικό τρόπο την εγκληματική προπαγάνδα ότι η πυρηνική ενέργεια μπορεί να είναι ποτέ ασφαλής, ακόμη και στις πιο οργανωμένες και τεχνολογικά προηγμένες κοινωνίες. Η καταστροφή αποτελεί σοβαρή προειδοποίηση και για την Ευρώπη, ιδιαίτερα για τη σεισμογενή γειτονιά μας όπου Τουρκία και Βουλγαρία σχεδιάζουν νέα πυρηνικά εργοστάσια.

Υποχωρούν οι αντικαθεστωτικοί στην Λιβύη -Στα χέρια των υποστηρικτών του Καντάφι η πόλη Μπρέγκα

AGELIOFOROS.GR





Η στρατηγικής σημασίας πόλη Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη, έχει "καθαρίσει" από τους αντάρτες, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας.
"Η πόλη Μπρέγκα έχει καθαρίσει από τις ένοπλες συμμορίες", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου δεκάδες αντικαθεστωτικοί υποχωρούσαν σήμερα από την Μπρέγκα μετά τον σφοδρό βομβαρδισμό από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Φωνάζοντας "Αλάχ ακμπάρ" (ο θεός είναι μεγάλος) οι αντικαθεστωτικοί, νεαροί στην πλειοψηφία τους που είχαν παραταχθεί στην είσοδο της πόλης, υποχωρούσαν με οχήματα με τα οποία μετέφεραν αντιαεροπορικές συστοιχίες με κατεύθυνση την πόλη Ατζνταμπίγια.

Δίχως τέλος ο αγώνας των πολιτών της Υεμένης κατά του καθεστώτος του Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.Γράφει ο Red Star


Πριν σας δώσουμε τα τελευταία νέα από την χώρα της Υεμένης,μερικά χρήσιμα στοιχεία για ένα κράτος για το οποίο λίγα ξέρουμε.
H Υεμένη βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Ασία,στην Αραβική Χερσόνησο ,νότια της Σαουδικής Αραβίας.Αν νομίζετε πως είναι μικρό κράτος γελιέστε.Έχει έκταση 4 φορές μεγαλύτερη της Ελλάδας και πληθυσμό 23.500.000 ,δλδ διπλάσιο της χώρας μας.Έγινε ανεξάρτητο κράτος από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1918. Οι κάτοικοι της  μιλούν Αραβικά ενώ είναι στην πλειοψηφία τους Σουνίτες Μουσουλμάνοι (52%), ενώ το 46% είναι Σιίτες και κατοικούν κυρίως στον Βορρά.Η Υεμένη ήταν διαιρεμένη σε Βόρεια και Νότια Υεμένη τις δεκαετίες του ψυχρού πολέμου με τους κομμουνιστές να επηρεάζουν το Νότιο κομμάτι και τους ΑγγλοαΑμερικάνους-Σαουδάραβες το Βόρειο τμήμα.Με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού το 1990, η Βόρεια Υεμένη και η Νότια ενώθηκαν.Οι μαχητές <<Χούθις>>, Σιίτες ξεκίνησαν εμφύλιο πόλεμο στο Βορρά στα σύνορα με την Σαουδική Αραβία το 2004.Υπολογίζεται ότι έχουν έναν στρατό μεταξύ 10 και 100.000 πολεμιστών.Στον εμφύλιο οι νεκροί ξεπέρασαν τους 10.000.
Ο Πρόεδρος της Υεμένης Ali Abdullah Saleh βρίσκεται στην εξουσία από το 1990 είναι δλδ ο μοναδικός Πρόεδρος που γνώρισε η Ενωμένη Υεμένη ! Ήταν Πρόεδρος της φιλοδυτικής Βόρειας Υεμένης από το 1978 !Είναι στενός σύμμαχος του Ιρανού Προέδρου Ahmedinejad.

Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Μπισάου εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι !



Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Μπισάου εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος ανθίσταται και καταπνίγει λυσσαλέα την λαϊκή εξέγερση στη χώρα του, μεταδίδουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.


Πεζοί, εποχούμενοι σε μοτοσικλέτες, ή σκαρφαλωμένοι σε φορτηγά, τα οποία μετατρέπονταν σε αυτοσχέδια βήματα ομιλητών, οι διαδηλωτές έφεραν όλοι ένα πράσινο μαντήλι στον λαιμό τους και ήσαν ντυμένοι με μπλούζες με το πρόσωπο του Καντάφι και κούναγαν λευκά μαντήλια σε ένδειξη συμπαράστασης.


Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στην ΜΚΟ Κίνημα για την Ειρήνη και τη Σταθερότητα στην Αφρική, φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Τα μαθηματικά της αβύσσου...Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Και αίφνης σείστηκε η γη. Και αμέσως έπεσε η τιμή του πετρελαίου διεθνώς με την «εκπληκτική» εξήγηση «πως ο καλύτερος πελάτης μας, η Ιαπωνία, λόγω ζημιών θα μειώσει τις παραγγελίες της...»! Απλά πράγματα. Δούναι και λαβείν κατά Μέρκελ. Η προσταγή - πρόταση απλή. Πουλήστε τώρα τη δημόσια περιουσία στους ιδιώτες. Σ' αυτούς δηλαδή που δε χόρτασαν να ρουφάνε και την τελευταία σταγόνα πλούτου που παράχθηκε χρόνια τώρα με ιδρώτα από υποπληρωμένους εργάτες για χορτασμένα αφεντικά.
Σκέφτομαι πόσες επερωτήσεις έχει κάνει ως τώρα, τα τελευταία δέκα χρόνια, το ΚΚΕ στη Βουλή για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων στη χώρα χωρίς να γραφτεί μια αράδα, μήτε λεπτό τηλεοπτικό να χαλαλιστούν για τόσο «τετριμμένες» πρωτοβουλίες.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να απαγορευτούν τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας;


Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της GreenAttack


Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Οναγκάουα και την έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση στο κτίριο του πυρηνικού αντιδραστήρα στον αντίστοιχο σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία λόγω του καταστροφικού σεισμού των 8,9 ρίχτερ η GreenAttack επισημαίνει ότι: και οι δυο πυρηνικοί σταθμοί που επλήγησαν από το σεισμό είναι σχετικά νέας τεχνολογίας και θεωρητικά ασφαλέστερη σε περίπτωση ατυχήματος από σταθμούς σαν του Τσερνόμπιλ και του Κοζλοντούι.

Χιλιάδες Πορτογάλοι είπαν «όχι» στα μέτρα λιτότητας


Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Λισαβόνα και σε δέκα άλλες πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή.
Στην πρωτεύουσα τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Λιμπερτάντε και την πλατεία Ρόσιο ζητώντας αλλαγή της πολιτικής για να αντιστραφεί η ανοδική τάση της ανεργίας, να σταματήσει η ημιαπασχόληση των νέων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής.